ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте как ни лъжат агенциите за недвижими имоти в Пловдив!
Автор: Георги Кирилов 20:37 / 10.05.2020Коментари (28)97146
©
Пълен фарс! Така можем да определим трагико-комичния театър, на който са способни някои "брокери“, без да имат диплома от НАТФИЗ.

Повод за настоящата статия на Plovdiv24.bg е безобразната пожълтяла "стратегия“ за привличане на клиенти, която очевидно не се е изтъркала с времето и все още привлича будали, които да лапат въдицата й.

Попадаме на поредната фалшива обява за супер имот под наем в центъра на Пловдив. Топ локация, бутиково обзавеждане, предпочитан тип строителство и изключително апетитната цена от 380 лева на месец (няма да коментираме гледката през прозорците на снимките, която много често не отговоря на нашата географска ширина). Обаждаме се. Ентусиазиран глас ни обяснава, че имаме голям късмет – жилището е свободно, кога сме свободни за оглед? Утре. Супер. Отиваме. На срещата идва гелосано момче, с разкопчана риза и вталени панталони, защото знае, че има среща с жена. И театърът започва...

Тръгваме към адреса, който "брокерът“ търси с навигация, защото не знае къде се намира имотът, никога не се е срещал с наемодателя и просто няма представа какво ще ни покаже. Защото то не съществува, но по-опитните му "колеги“ са го посъветвали да ни заведе там. Все пак след обиколки сред малките улички стигаме до сграда, която горе-долу отговоря на описанието. Следва позвъняване към "наемодателя“, който се оказва член на "театралната трупа“ и се започва словесният фарс... "Ама как така няма да ни го отворите? Чухме се преди един час и вие потвърдихте, че ще ни очаквате? Как така жена ви вече го е дала на нейна приятелка? Ама това е некоректно!...“

Става ни смешно, защото знаем, че ще има спектакъл.

"Има обаче други два имота, които мога да ви покажа наблизо“ - изстрелва "брокерът“. Имотите са пълна трагедия, а изгубеното време и разочарованието не са важни – важното е да се опитаме да вземем някой лев комисиона. Ама, наистина ли?!

Разделяме се и повече не искаме да чуем за "оглед“ - свързваме го с гелосани студенти, които са подочули, че в бизнеса с недвижими имоти се правят много пари... Те обаче не те оставят, продължават да те притесняват по телефона всеки ден. Имат чудни оферти за теб - "брокерът“ и колегите му. Не, мерси! Времето ни е ценно!

Друг сценарий с фалшивите обяви е да ви накарат да се обадите, ще ви кажат, че имотът вече е даден, но веднага ще ви предложат нещо друго, само кажете какво търсите! Същото е положението и с продажбите, и за съжаление практиката с "куката и въдицата“ не се разиграва само в Пловдив – случва се в цялата страна.

Имахме късмета да попаднем и на коректна агенция, която успява да ни свърши работа още на първия ден – просто защото са хора с морал, бизнес ориентирани и живеещи в 21 век. Момчета, собственици на агенцията, работещи за себе си и знаещи, че новото модерно се нарича "коректност“, а най-добрата реклама - доволният клиент!

Момичета и момчета! Фейковете не са на мода и отдавна не носят дивидент! Дори и да се докарвате като Ален Делон или Бриджит Бардо на среща с поредната "жертва“, няма да промените лошото мнение за себе си! За репутацията на агенцията ви да не говорим - може да изядете и някой друг словесен шамар, но комисиона едва ли ще видите!

А съветът ни към всички потърпевши е да не се колебаят да подават сигнали в Комисията за защита на потребителите (КЗП), а коректните агенции – и в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Защото, докато позволяваме на блатото да се разраства, едва ли ще излезем от него!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дълго живях в чужбина и реших да закупя имот в България. Харесах апартамент в Пловдив от агенция "САТОРИ" с управител Г-жа. Лидия Любомирова Савчова, която беше също приятелка с продавачката на имота който харесах. Не вярвах че ще имам проблеми със сделката понеже Пловдив е останал в съзнанието ми като културен и цивилизован град. Покупка на първи имот ми е и не съм на ясно в детайли за цялата процедура, това беше достатачно за Г-жа Лидия Любомирова Савчова да се възползва от момента и моето незнание, първо да ме прецака с договора за стоп капаро (който се подписа също при нейн адвокат и беше написан от него). И в който пишеше, че ако договора се провали по моя вина трябва да платя 2000евро ако се провали по вина на приятелката и (въпросната продавачка) за тях няма никакви последици. Договор с който могат да ме манипулират а за тях няма никакви последици, започнаха да взимат от апартамента неща за която се бяхме разбрали че ще останат в апартамента след покупката,климатик и друга покъщнина грозна работа, но аз не съм толкова дребнав оставих ги да вземат каквото искат, какво да се занимава човек. След това Г-жа Лидия Любомирова Савчова (брокерката) също реши че има цялото право да ми избере нотариуса (понеже били приятели и естествено ще и даде някой лев.). Въпреки че аз знам че купувача си избера нотариуса. Естествено нотариуса ще и даде 300-400лв. под масата, което не говори добре за нотариуса като цяло името му е Веселин Петров офиса му е на ул. Христо Г. Данов . Та Г-жа Лидия Савчова ми каза или сделката е при моя нотариус или няма сделка. Аз вече бях налял и време и пари за самолетни билети и хотели и имах уредени почивни дни от работа, понеже не съм в Българияи реших да продължим по сделката, а и тези неща не се казват по средата на сделката но както и да е единственото решение до което стигнах беше че ми трябва собствен адвокат, защото започнах да се притесниявам от този приятелски кръг продавач, брокер, нотариус, и адвокат, всеки би се притеснил. Наех адвокат който също заплатих с лични средства понеже Г-жа Лидия Любомирова Савчова беше решила че тя е човека който ще избере нотариуса по сделката и че без нейната благословия сделка нямало да има. Както и да е на мен ми дойде до гуша от цялата тази шайка мушеници и прекратих сделката с което изгубих стоп капаро от и разходите по адвокат и допълнително се отчаях от държавата ни и почнах да се замислям дали изобщо да закупувам имот там. Аз не знам дали нотариус Веселин Петров знае за своеволията на Г-жа Лидия Любомирова Савчова, от агенция САТОРИ и "ПРОПАК" Но няма да забравя да спомена и неговото име когато разказвам тази история защото и той е вътре в цялата ситуация, един уважаващ себе си нотариус не би работил с такива хора и по такъв начин, давайки пари за водене на клиенти а как тези клиенти са доведени вероятно не го и интересува. Нотариуса е също причината поради която тя беше готова да провали цялата сделка независимо от вложеното време средства и усилия от моя страна.
0
 
 
Като човек от София харесващ Пловдив реших да си купя там жилище. Съжалявам, че ще го кажа ,но в София такова чудо с брокерите няма и рядко има некоректни,некомпетентни. В Пловдив над 95% от обявите на брокерите се оказаха "куки",т.е. несъществуващи вече обяви с отдавна продадени имоти ,които са с нереално ниски цени колкото човек да се върже. Е, минах през големи перипетии, срещнах се с над 100 брокера и агенции, доста от които често ме вдигнаха телефона и понякога дори не ми връщаха и обаждания,а аз трябваше да продължавам да ги търся.В София почти няма нереални обяви, в Пловдив трудно се намира истинска обява в нета. На каквито и да звънях ,все ми се казваше,че го няма и ме водеха уж на подобни имоти ,но доста по-скъпи,защото просто била стара тая обява тяхната. А защо я държат ли? Били "забравили" да я махнат. И отивам аз и всеки път ме водят на нещо,което няма ама нищо общо. Смело мога да кажа, че само двама брокера не ме излъгаха от всички сигурно над 100. Всички ми заявяваха ,че при сделка се плаща на ръка срещу договор на който пише договор за съдействие или нещо подобно. Най-много ме възмути,че брокерите за разлика от тези в София дори ми казаха сам да се оправям и аз ,и продавачът и да той да си вади всички документи сам. Без да звучи като реклама попаднах все пак на един читав брокер - Тина Тодорова от Имотека,но изпуснах имота ,взеха го преди да се организирам с парите, но тя ми върна стоп капарото с квитанция,печат,подпис. Препоръчвам я. Накрая купих имот от втората брокерка,която не ме излъга, като единственото,което направи ,е да ми покаже имота,тъй като имаше ключ, и да ме свърже с продавача. Е, за чий х.й са ми тогава тия брокери като дори не съдействат за вадене на документ за тежести и скица? Не правят нищо! В София не е така, съжалявам,че го казвам, но това в Пловдив не е професионално и всеки от улицата може да има ключ и да отключи даден имот хипотетично. Те просто водят един клиент, отключват вратата и мълчат като риби ,т.е. дори не знаят нищо за имота. И за това получават 3% от продавача и 3% от купувача? Че защитават продавач и купувач е лъжа,защото ще излъжат и единия,и другия,ако се наложи, докато си вземат парите и после не вдигат телефона и се покриват често. Защитата е от нотариуса ,който вписва сделката,преглежда ,проверява документите, и потвърждава плащането. Всичко друго е прах в очите на хората. Не се страхувайте да купувате директно от собственик като не давайте пари без да ви е показал нот.акт, удостоверение за семейно положение и документ за тежести на имота.
+1
 
 
Всеки които иска да закупи жилище е по добре да се довери на агенция ,от личен опит аз ползвах услугите на Костадинов -имоти в Пловдив ——отлична работа от консултация за самата транзакция (покупка на апартамент )през помощ за документи ,участие при нотариуса ,чак до издаването на наториалния акт .Невиждам защо обиждате агенциите в цял свят съществуват от много години има професионалисти които определено знаят как да се грижат за клиентите и тези които се опитват да работят без опит .
+2
 
 
Това е напълно излишна и паразитна професия и е много странно защо не изчезва при тези възможности за онлайн обяви. Мисля, че е защото наемателите ги мързи да звънят по частни обяви.
+2
 
 
Аз купувам,имоти само от собственик или инвеститор.
+2
 
 
Това с агенциите е отживелица, кой ги брои за живи ? Отдавна съм спрял да работя с тези алчни "професионалисти", като ми звънят за оглед ги правя сами да си говорят, голямо густо е ! Гледайте хубава обявите, намират се и такива от собственик без комисионна!
+3
 
 
Има и друг пиниз. Има супер "оферта", звъните 1-2, пъти, но никой не вдига. На следващия ден ви подпукват от друг номер с въпроса - търсили сте жилище, какво искате да ви предложим? Казвате, че не сте ги търсили или поне не на тоя номер и затварят. След 10мин. ви звънят от трети номер със същият глас и подобен въпрос, че сте търсили жилище и ви имали в "базата с данни", на което се отговораря, че ако още веднъж ви потърсят, ще подадете сигнал в полицията за тормоз и... всичко приключва. По темата с имотите - в Пловдив има не повече от 20-30 СТАРИ агенции и брокери, които знаят какво правят, на пазара са 10+ години и ще ви свършат работа. Всичко друго са шкарто. 90% от обявите за наеми и продажби са ФАЛШИВИ и такива имоти НЕ съществуват. Като видите агенция с над 500 оферти, бягайте с 200. На целия пазар в Пловдив, дали се продават и 200 имота ОБЩО, не се знае. Та някой да ти рекламира, че продава 1000 имота - казах - бягайте с 200. Наемите също не са много, въпреки, че се рекламират какви ли не неща с менте снимки. Моите наблюдения са, че добрите агенции предлагат не повече от 20 неща за продажба и наем и си ги работят само те, а не се състезават с още 50 други брокера, което е смешно.
-1
 
 
А добыр ден това е практика от 20 години при продайбите и сысхтото...
+2
 
 
Не знам кой луд ползва брокери и агенции, всички обяви от агенции са с нереални цени и се продават с години, заблуждават хората, че имота им струва повече от колкото клиента иска. Всичко без тях става по-бързо и на реална цена. Който иска да продава не ползва тези търтей.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: