ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пореден скандал в "Оазис“ в "Кючука"! Жена прекара 24 часа в ареста без причина
Автор: Георги Василев 13:40 / 18.05.2020Коментари (59)61895
© Plovdiv24.bg
Жителка на комплекс "Оазис“ 6, който се намира на бул. "Македония“ в квартал "Кючук Париж", подаде сигнал за силна музика, идваща от един от апартаментите. На мястото пристигнали униформени служители, които арестували самата нея заради дребно хулиганство. По-късно съдът сметнал, че жената не е извършила непристойно деяние, но няма кой да я обезщети за прекараните 24 часа зад решетките, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е от 10 май. Тогава, около 23,00 часа, жената подала сигнал на телефон 112 за щур купон и нарушаване на нощната тишина в оазиса. Те слязла да посрещне униформените, като в себе си носила само мобилен телефон и връзка ключове.

Униформените пристигнали, а жената ги завела до жилището, от което се вдигал шум. Тя отказала да изпълни полицейско разпореждане, дадено устно, да не присъства на разговора им с намиращите се в жилището. Тя се възпротивила, като това довело до проверка носи ли лична карта, както и до отвеждането й в полицейското управление.

Там ѝ бил съставен акт за констатирана проява на дребно хулиганство, както и издадена заповед за задържане за 24 часа по ЗМВР. Афектирана от отношението спрямо лицето, същото дало негативна оценка на присъстващите. По-късно тя била изправена пред съда.

Според магистратите този случай не разкрива белезите нито на хулиганство, нито на проява на дребно хулиганство. Имало е само негативна оценка, дадена вербално по отношение поведението на полицейските служители към нарушителката, която търсила от тях съдействие за прекратяване и предупреждаване лица живущи в съседство да не се нарушава нощната тишина.

"Липсват по делото каквито и да било данни за извършена от сочения за нарушителка непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие“, пише в мотивите на съда.

Затова жената е била призната за невиновна за дребно хулиганство, но все пак е прекарала едно денонощие в ареста. Съдебното решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред окръжния съд.


Още по темата: общо новини по темата: 24
24.12.2023 »
31.10.2023 »
10.08.2023 »
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оазисите-какво е това???А,сетих се-сателитните СЕЛА на Пловдив,където е събрана най-голямата,,селяния на Пловдивска,Хасковска,Смолянска и Кърджалийски области/под селяния разбирай-простащина-а не произход.
0
 
 
Не се учудвам на тъпите полицаи,преди два дни пред входа ни вилнееше един наркоман и плашеше с пистолет ,викнахме полицаите и вместо да го хванат те ме разпитваха два часа в управлението.Като се върнахме наркомана беше потрошил пейките пред входа.Е ма аз ако му хвърля един лабут на такъв после аз ще съм виновен.
0
 
 
Там живеят само олигофрени и нещастници оставете ги да се избият
0
 
 
Жената е искала да присъства,защото им е нямала доверие,че въобще ще направят нещо по въпроса.А и в големият град,няма как да знаеш кой на кого е роднина или приятел.Дано разбирате намека.Аз лично не вярвам на полицай,но все пак показвам уважение,защото съм човек!
0
 
 
Да ги съди! Защо МВР Пловдив назначава дебили за полицаи....?!
-1
 
 
Целия квартал е едно сметище, боклук до боклук. Селяндури збрани в едно бунище наречено кичук париж. Много се радвам за хората коити са се НАБУТАЛИ да живеят в коптори като Оазисите и въобще хората които са си закупили апартаменти в тази тоалетна кичук париж. Сега да осъзнаят колко яко са си го набутали отзад че са дошли да живеят в кичука.
0
 
 
Това не е Кичука ,там са събрани хора със слама в косите !
0
 
 
Изобщо полицията ни е под всякаква критика.....както каза Бъчварова министерството на детската градина. Там работят и добри момчета, но носят на гърба си цялата администрация, която е най-голямата в Европа по глава от населението
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: