ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
След 200 дни управление и извънредно положение е ясно като бял ден – Каназирева изглежда Меркел пред безличния Димитров
Автор: Любомир Минчев 17:42 / 21.05.2020Коментари (4)12883
©
Последното комюнике от общината е потресаващо по своя характер – кметът Здравко Димитров отменя насрочената общинска сесия  заради липса на дневен ред – имало готовност  да се разгледат само две точки. Кметският екип не предлага никаква работа на общинските съветници. Това е венецът на 200 дни управление, през които стана ясно като бял ден, че Пловдив го чакат тежки дни не само заради последствията от пандемията. Катастрофални за града са най вече последствията от един грешен избор.

Първите 100-200 дни от едно управление са важни. "Това са дни от една страна на толеранс, от друга страна на очертана посока на това управление. На трето място това е времето, в което може да се видят и чуят най-важните проблеми на хората“ казва Дани Каназирева като областен управител. И продължава: "За един областен управител връзката с хората, от най-малката община до областния град, е от особено значение. 100 дни са кратък срок, но достатъчен за да се даде посока на едно управление. През последното тримесечие показах, че може да се работи с прозрачност и публичност, нещо, което винаги съм обещавала, че може да се работи на бързи обороти –без това да пречи на резултата, че може да се работи с възлагане и търсене на отговорност. Прозрачност и публичност ще търся и занапред в работата ми с институциите, ще бъда открита за хората, а за проблемите на областта ще търсим заедно решение“.

Това са от онези фрази, които могат да се търкалят цял мандат, да ги подритваш из коридорите без да навредят на никого, но могат да се използват за придаване на значимост. А може би така трябва да започва един отчет за първите месеци управление.

Дани Каназирева е влюбена в подобни фрази, а и харесва да е значима. Сега се радва на своята значимост. По-нататък в отчета се изброяват свършеното от нея преди извънредното положение.Дори се намеква, че и затварянето на кариерите над Белащица не е могло да се случи без нейната намеса. Още една брошка на ревера на госпожа Каназирева, ако това е толкова важно за нея.

Постът на областен управител дава известни отговори и правото на госпожа Каназирева да игнорира въпроси за онази знаменита октомврийска вечер на 2019 година, в която се виждаше участник на балотажа за кмет на Пловдив. И вече никой не пита какво се случи тогава.  Но е длъжна да държи на думата си. Тя обичаше да повтаря, че общински и държавни институции в града са се превърнали в партийни хранилки. Но и сега при нея  работят хора, свързани със "Съюз за Пловдив“.

Ако се абстрахираме от реверансите към партийните кадри, Дани Каназирева се пласира изключително добре в момента. Сега може да изброи  направеното от нея по време на извънредното положение  и дори да се похвали.Има основание да прояви известно задоволство. Областната управа прилича на резиденцията на германския канцлер, ако я сравняваме с оплелата се в недодялани решения общинска администрация. Каназирева може да мине и за Меркел, ако я мерим с безличния пловдивски кмет.

Здравко Димитров не е толкова самоуверен, а и не му е по силите фразеологията на Каназирева. Изглежда смачкан от кметското бреме и достатъчно изнервен, след като сам се озова в кокошарника – недовършената зоологическа градина. По-добре там да гледаме кокошки и да продаваме яйцата, резюлира първите сто дни от управлението си и преди извънредното положение новият кмет. Това беше демонстрация на класа – прекалено ниска за кмет на Пловдив. Затова и взеха да му искат оставката.

Ето още една разлика с Каназирева. В отчета си за първите месеци Здравко Димитров изрече три лъжи в едно изречение –  зоопаркът харчел по 50 000 лева месечно, имало назначен пиар, там работили 26 души. Дайте му на такъв кмет един кокошарник.

И случката преди четири години  - на местните избори през 2015 година , има отношение и към първите дни на Димитров. Един нов кмет е нормално да каже, че в първата година от мандата си ще довършва проектите на предишния.А какво направи Димитров? Срамува се от направеното в Пловдив за осем години ли? И заложи на кьорфишеци – спиране на поръчки, преработване на проекти. Нямаше време да отмени  Европейска столица на културата.

200  дни Здравко Димитров непрекъснато ни внушава, че е слаб и безличен кмет. Все повече му вярваме. А след като се обърна и към прокуратурата да разследва публикации срещу него, няма никакво съмнение с какъв кмет си имаме работа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еха, 26 човека, 50,000лв. Тия ако дават по 2000лв да си бараш ташаците, ще си го впиша като втора работа...къде се подават документи?
0
 
 
Тази Дани е рай за журналистите.Вечно мрънкаща.Дайте и някакъв ръководен пост за да я видим.
0
 
 
Този до 2023 ще разкаже играта на целия Пловдив.
0
 
 
Минчев,Минчев,ти виждаш мухата ,а слона не виждаш.Кой започна и защо бе спрян зоопарка?-Отговори си сам на този въпрос!Ако не знаеш да те подсетя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: