ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 100 пловдивчани протестираха срещу строеж
Автор: Георги Василев 20:05 / 07.06.2020Коментари (14)10444
Над 100 души, които живеят в района на улица "Весела“ в Пловдив, се събраха на протест срещу застрояването на една от зелените площи в района, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Апетитният парцел в момента е ограден с метална мрежа. По данни на протестиращите мястото е собственост на фирмата "Инджовстрой“ ЕООД, която възнамерява да вдигне 15-метрова жилищна кооперация. Срещу тази идея днес излязоха гражданите, които издигнаха плакати с надписи "Няма да допуснем“, "Искам да има къде да играя“, "Безумие“ и др.

"Трябва гражданите да вземат нещата в свои ръце. Не знам защо всеки инвеститор се точи на междублокови градинки, зелени площи и все места, които са предназначени за обществено ползване. Като искат да строят – между Кючука и Родопската яка има място – да се разраства града навън, а не навътре“, коментира възрастен пловдивчанин пред репортера ни.

На протеста беше дошъл и Асен Костов – лидер на протестиращите срещу застрояването на парка зад хотел "Санкт Петербург“. Той даваше съвети на гражданите как да организират свои инициативен комитет и как легално да защитят идеите си.

Простиращите разговаряха лично и с кмета на район "Централен“ Георги Стаменов, който също уважи събитието. Той обеща да съдейства за среща между гражданите и представители на администрацията и общинския съвет, за да се търси решение на проблема. Възможно е по-късно да има и среща с инвеститора.

"Убеден съм, че ще намерите съдействие и подкрепа от страна на районната администрация и община Пловдив. Ще търсим възможности как това парче земя в сърцето на този парк да остане общинско, да остане за всички вас. С подкрепата на кмета и общинския съвет ще намерим разумно решение“, коментира Стаменов като намекна вариантите за откупуване и размяна на терена.



Още по темата: общо новини по темата: 357
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нямаше ли закон, според който се забранява строителството на по-малко от 30 метра от висока сграда? Теренът е между два 16 етажни блока. Жалко, ако се допусне разрушаването на това прекрасно място за отдих и игра на децата.
0
 
 
ЗИКО къде е, още ли спи или върви след човека, който го е избрал за кмет на Пловдив?
0
 
 
Абе до кога ще се бъзикате с хората бе господа костюмари....Този който е продал мястото и този който е дал разрешение за строеж веднага да им се потърси сметка и в затвора....Боклуци ши*ъни съсипахте целият град с тези тухли бе ма**цата ви долна
-1
 
 
Да я построят!Градините, яслите и училищата да бутнат и на тяхно място да построят блокове и като се разбягаме да им стоят празни! Не се наядоха
+1
 
 
Никой инвеститор няма да строи на общински терен, ако кмета не му е разрешил. Тези междублонови пространства са общински. Кой и на какво основание дава разрешително за строеж на общински терени на частни лица? И има ли законово право кмета да продава / подарява тези терени?
0
 
 
Панелни плъхове докарани от селата ,на човека на имота застроили панелки и 40г след това,, човека иска да си направи къща и плъховете реват за зелени площи...ами съберете пари откупете имота и се радвайте на зелените площи!Обаче те са частна собственост и ще си ги и поддръжате !УЖАС!ТОВА ДА НЯМАШ ИМОТ В Пловдив!
-2
 
 
Нали от Общината казаха, че се цели увеличаване на зелените площи. И как ще стане това, като всичко което се случва е в пълен противовес на това, което е обещано?
+3
 
 
Браво на хората . Това презастрояване е ужасно .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: