ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави: Всички отдавна знаем - от еврофондовете се краде, но "тре'а си трайкаме"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 08.06.2020Коментари (13)10598
©
Шоуменът Слави Трифонов използва официалната си страница в една от социалните мрежи за да изрази дълбоко възмущение, видя Plovdiv24.bg. С конкретния текст Трифонов изиска незабавна оставка от един от нашите министри - Десислава Танева. Какво предизвика раздразнението на учиндолецът, вижте в текста по- долу, който публикуваме без редакторска намеса:

"И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен случай Европейският съюз може да спре финансирането!

Точно такова идиотско предложение е направила министърът на земеделието и храните Десислава Танева на Консултативен съвет със земеделци, проведен онлайн през март. Днес сайтът "Биволъ" разпространи видео от срещата, в която Танева се обръща към подалите сигнал съвестни земеделци със следните думи: 

"Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, щото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. И ще продължим в същия дух. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат - значи не трябва да получавате тая помощ."

Браво, бе! Май за пръв път имаме признание от такова високо ниво, нивото на министър, за нещо, което всички отдавна знаем - че от еврофондовете се краде, но "тре'а си трайкаме". 

Тази случка с министърката пак ми напомня за оная клета безработна циганка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и всеки ден в продължение на месеци теглеше по 400 лева от банкомата и си трайкаше. 

Та и нашата министърка като циганката - трайка си. 

Трайка си, че една огромна част от бенефициентите са получавали пари по европрограмата, но на практика не са сеели нищо. Положението е: "Взехме парите и не се хвалим какви измамници сме".

А как става тоя номер с измамите? Ами, няма как да стане без някой да си трайка в Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие". Сами можем да се досетим каква е цената на трайкането.

Изказването на министър Десислава Танева отвсякъде си е за оставка. Ама отвсякъде. И това е най-малкото.

Предложението да се прикрие престъпление е абсолютно несъвместимо със задачите, които трябва да изпълнява един най-обикновен държавен чиновник, па камо ли министър. Но такива стандарти в България не важат. 

Тук няма никакви стандарти! Ако имаше такива, Десислава Танева още преди 4 години трябваше да забрави, че някога пак ще бъде министър. Тогава Министерството на земеделието, ръководено пак от нея, подари луксозни джипове, закупени уж за нуждите на горските стопанства на Националната служба за охрана, за да бъдат возени политици. Впоследствие се оказа, че един от джиповете на горските го кара самият министър-председател Бойко Борисов.

Та, толкова за стандартите.

С оставка или без оставка, вероятно ОЛАФ вече се е запътил насам. И г-жа Танева добре знае, че ОЛАФ не е снежният човек от "Замръзналото кралство". Вероятно след думите на високопоставеното българско лице, Лаура Кьовеши също вече доволно се подсмихва.

Лошата новина е, че сметката за наглото и некадърно управление пак ще я платим ние, българските граждани, които го избираме."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не краде, а направо се РАЗГРАБВА!!! Такъв грабеж никога не е имало в историята на БГ!!! Не вили и къщи за гости, а направо цели курортни комплекси могат да построят (и строят) гробарите!!!
-1
 
 
Що не отидеш в завода за играчки в Доспат да разобличи симуланти от персонала на завода....КАПУТ НЕЩАСТЕН
0
 
 
Мама ти проста, кат шаран лапаш на всеки слух. Селски учиндолски цървул, дали не знаеш , че Европа отдавна не пасат трева и шмекери не минават, много преди ние да влезем в Евросъюза. Гърция бе причината , да им отвори очите .
0
 
 
Славчо ако не беше жалко подобие на човек щеше да ти се получи скеча , Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е създадена много преди България да влезе в ЕС ,тя не е направена защото в България се краде ,тя е създадена защото по принцип човешката природа е такава ,че все някой гледа да измами системата,също като теб ,ти който десетки години не плащаше и лев данък в държавата за която иначе много милееш ,всичките ти фирми бяха регистрирани в офшорни ЗОНИ и ти СЛАВЧО СЕЛСКИ ,КРАДЕШЕ от всички нас !ТАКА ,ЧЕ НАГЛО СЪЩЕСТВО ПРОСТО ЗАМЪЛЧИ ИЛИ КАЖИ ЦЯЛАТА ИСТИНА!ГЛУПАК НЕЩАСТЕН!
0
 
 
Алоооо офшорния бастун. Ти къде (не)плащаше данъци бе селски ? На теб кой ти сложи конци и ти даде трибуна да си правиш шоу ? Онези дето те бутнаха в банята и те пазят с пазванти да не се спънеш ;) Нещастник. Кукловоден скопеняци!
0
 
 
НЕуспя да се докопаш и ти до фондовете и сега лаеш и смърдиш!
+2
 
 
славиту е простак!И неговите *почитатели* са до един дол простаци!И е с *меки мъди*!
0
 
 
То и ЕС знае, че се краде, въпроса е да бъде с мярка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: