ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кога най-после ще започне разширението на Околовръстното на Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 12.06.2020Коментари (8)12865
©
Снимката е илюстративна
Няма да има Околовръстен път в Пловдив следващите 5 години, ако има преасфалтиране на съществуващия участък. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България“ Манол Генов по време на петъчния парламентарен контрол и във въпрос към министър Петя Аврамова.

"Моят въпрос е изключително простичък. Става въпрос за една процедура - от медиите стана известно, че на 10 декември 2019 г. започна отварянето за проектиране на трасето на Околовръстен път Пловдив по-скоро в югозападната му част, където се включват два пътя. Предвидено е да се увеличат габаритите на пътя, да има разширение на съществуващото трасе. Все още няма резултат, няма избран изпълнител. Моят въпрос е кога ще приключи тази процедура по избор на изпълнител за проектиране и последващите действия, след като бъде възложено това проектиране?

Не само пловдивчани, не само жителите на Пловдив област, това е важна инфраструктурна част от цялата републиканска пътна мрежа. Движението е изключително натоварено, свидетели сме на редовни задръствания, както и на пътнотранспортни произшествия, които се случват непрекъснато“, каза Манол Генов.

От своя страна министърът на регионалното развитие поясни, че офертите на участниците са отворени на 10 декември 2019 г. Тя уточни, че са подадени общо 17 оферти по трите обособени позиции.

За периода от отварянето на офертите до март тази година комисията е извършила проверка на документите на участниците. Предвиденото заседание на 18 март 2020 г. за отваряне на ценовите предложения на допуснатите участници беше отложено за 15 април поради въведеното извънредно положение. След направен анализ на предложените стойности, за всяка една от обособените позиции бяха установени предложения, които попадат в условията на чл. 72 от Закона за обществените поръчки, а именно предоставените ценови предложения с повече от 20 % по-благоприятни от средната стойност на предложенията на останалите участници. От тези кандидати е изискана обосновка в оказания законов срок.

Очакваният срок за приключване на работата на комисията по откритата процедура за избор на изпълнител за изработване на технически път за Околовръстен път на град Пловдив е краят на месец юни 2020 г.“, каза още министърът. В реплика народният представител от ПГ на "БСП за България“ Манол Генов заяви, че разбира, че до края на годината би трябвало да има готов технически проект, парцеларен план, мероприятия по отчуждаване.

"Кога вие виждате една реална възможност да започне изпълнението на този проект, който ще бъде реализиран и използвам тази трибуна да ви задам още един въпрос. Като си пътувах по Околовръстното, получих информация, че Пътната агенция е възложила преасфалтиране на този път за 14 млн. лв. Това, ако е слух и ако е вярно, го потвърдете, ако не е вярно – го отречете. За едно преасфалтиране гаранциите са поне 5 години, т.е. трябва да знаят хората, ако има възложено такова преасфалтиране, значи следващите 5 години няма да има околовръстен път“, коментира още Манол Генов. От своя страна в дуплика министър Аврамова изтъкна, че трябва да направи проверка в АПИ.


Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Подиграват ли се? Пловдив се пренаселва...презастроява...данъците всяка година нагоре а инфраструктурата е от 1970 -та Не само от околовръсно има спешна нужда и на Юг-Запад както и на Изток...какво стана с Модър-Царевец, с премахването на прелезите на Бул-те 6-ти Септември ,Свобода и Пещерско шосе...Коматевския възел е нагънат като селски път на къра...бул.Хаджи Димитър по който се движат линейките към УМБАЛ Св.Георги щото е единствения маршрут да не хване линейка прелез е като след минали танкове по него. Пловдив-икономически център и 2-ри град в БГ - трагедия е!
0
 
 
Няма нужда от тази простотия на снимката
0
 
 
Никогааа, Пловдив е "утрепан" град в това отношение. Ремонтират се готови булеварди, запълват се дупки, но нищо повече. Един Модър - Царевец се прави от 20-30 години, баба ми не доживя да го види готов и ние няма да доживеем околовръстен път :( Положението е трагично и жалко, особено за втория по големина град в България. Всичко се прави в София, а Пловдив полека-лека запада откъм инфраструктура.
0
 
 
Нищо няма да стане.Тук е трагедия Пловдив от 2 вече е 4 нищо няма да стане няма Булеварди няма Околовръстно нищо няма само едно Презастрояване . Не си купувайте имот в Пловдив ще съжалявате няма паркинги няма детски градини и училища
0
 
 
Какво излиза - комисията проверява документите на 17 (седемнадесет) фирми от 10.12.2019 до 18.03.2020!!!!! Седемнадесет фирми - три месеца... Абсурдно е!! Двама, трима човека това трябва да го направят за една седмица...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: