ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Доц. Мангъров за връщането на маските: Това могат - това правят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:02 / 22.06.2020Коментари (96)27911
©
"Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени средно по 1150 теста, през юни - по 1650, като около 3 процента са положителни. Инфекцията се държи под контрол, нищо особено не се е случило. Заразените хора не са болни, не много са в болница. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница са там от страх. Самата болница няма нищо против, защото носи доходи". Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който завежда детското отделение в Инфекциозната болница, в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Тези които са истински болни, трябва да са в болници, другите - вкъщи, всички останали трябва да си живеят нормално. Колкото до връщането от маските, това могат - това правят. Ако някой вярва, че така може да се овладее една въздушно-капкова инфекция, много се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас, няма ваксина и лекарство и скоро няма да има. Ако организмът ни се срещне с болестта след това ще я разпознае и по-лесно ще я пребори. Антителата са азбуката на медицината", допълни Мангъров.

По думите му към момента инфекцията се държи под контрол. "Нищо особено не се е случило. Това са заразени хора, а не болни. В инфекциозни отделения се намират по 13 души. Повечето хора в болница, са там от страх. Самата болница няма нищо против, защото той носи доходи“, поясни той.

"Тези, които са истински зле, трябва да са в болниците, ако не са толкова зле - трябва да са си вкъщи“, подчерта доц. Мангъров.

"Не се наблюдава нищо по-различно при COVID-19 от при други вируси. Когато човек е болен, трябва да се изолира и да се пребори. Никакви лекарства не му действат, това е вирус. В някои случаи нещата могат да тръгнат накриво и човек да загине. Смъртността при тази инфекция не е по-висока от всички вируси, с които многократно са се срещали“, подчерта д-р Атанас Мангъров.

"Този вирус трябва да се лекува максимално щадящо, а не по този дърварски начин с антибиотици. Пациентите нямат нужда от това. Когато вирусът мине в човешката популация, силата му намалява. Той не е приговен да живее сред хората. С времето той ще затихне. След време ще се изгради колективен имунитет“, увери експертът.

"Съгласен съм, че трябва да се ходи по барове и мачове. Всичките мечти на Щаба за милиционери в автобусите, това са глупости. Няма как да научим циганите да ходят с маски", каза още Мангъров. "Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-рано се отървем от страха, толкова по-добре за нас", заключи той.



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За пръв път в човешката история , нечувано до сега - нов вирус , мега опасен ......А къде ви бяха маските тогава и спазвахте ли дистанция ?
0
 
 
Страхотен специалист не натоварва хората с празнословие и пупулизъм а ако е искал от келепира на мутрогените винаги е могъл да се включи но се разбра,че е морален човек и не желае да заблуждава хората
0
 
 
Когато в някой случай нещата " се изкривят", дали няма да бъде късно да се изправят,каквито случай доведоха до смърт дори на млади хора?Що за лекар е човек, който нарича възрастните хора "съчки" и се отнася с абсолютна безотговорност към живота на хората?Когато завали, не използваме ли чадър, когато слънцето е силно, не носим ли шапка?Има сериозен вирус, защо да не носим една маска, като защитно средство,ако болен кихне или кашля срещу нас?Оставам с изключително неуважение към този представител на лекарското съсловие!
0
 
 
Много ми се иска такива всезнайковци да се разболеят и да го карат по тежко пък тогава ще ги видим какви ще ги дрънкат!
0
 
 
Професоре ако влезеш без маска в инфекциозното ще бъдеш убедителен.
0
 
 
Eeee,знае човека.Ама никой не го слуша
0
 
 
ЗА ПАРИЦКИ ОСЕ НЕМОГАТ ДАСЕГИ РАЗДЕЛКТ
0
 
 
И какво като носите маски ако е рекъл Господ пак ще се разболеете от " ковита"
0
 
 
Абе ей не потребно старче, ти точно какво можеш? Само да скубеш родителите на болните дечица, без да влагаш много в лечението им. Я се скрий, че с тая улигофренска физиономия и пелтеченето ти, ще останеш хептем без пациенти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: