ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Владимир Темелков: Щети за 200 000 лв. са нанесени при аварията на електронната система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 24.06.2020Коментари (2)9209
©
Общинският съветник от "Съюз за Пловдив“ Владимир Темелков внася питане до кмета на община Пловдив за щетите, нанесени  през 2016 г. при аварията на сървърите, които служат за управление и контрол на градския транспорт.

Досега информацията за този инцидент не е предоставена, въпреки запитване от страна на съветниците до бившето управление на града. 

Владимир Темелков поставя важни въпроси, които за пореден път са свързани с лошото изпълнение на  транспортния проект. Съветникът иска  на пловдивчани ясно  да се каже  кой носи вина за аварията, как са покрити  разходите за ремонт на сървърите и кой е инсталирал противопожарната система, която се задейства без причина?

"Щетите , нанесени при инцидента  на двата сървъра Fujitsu-Siemens, са в размер на 200 000 лева. Изпълнителят на договора "Индра Системс“  отказва да ги покрие и въпреки че Общината няма вина, сървърите са сменени. Монтирането на оборудване на един автобус, в това число да се сложи микрофон и да се инсталира  софтуер, струва 3204 лв. без ДДС, а демонтажът му е 726 лв., също без ДДС. Интересно  е как са платени  парите  за ремонт,  които  представляват  сериозно перо в бюджета  на проекта?“, пита Темелков.

Съветникът напомня, че транспортният проект беше  финансиран  по ОП"Регионално развитие“ с цел  да  се подобри трафикът в Пловдив и да се повиши качеството на обслужването в градския транспорт. 

Независимо от щедрото финансиране на проекта  с 40 млн. лева, по-голямата част от които са похарчени  за електронните системи,  задръстванията на основните улици в Пловдив се увеличават.

"Новите светофарни уредби, наричани "интелигентни“, не успяват да регулират движението според натоварването, най-малкото защото няма  нищо умно в тях, а те работят механично като обикновен светофар“, счита Темелков.  

Категоричното мнение  на  специалисти е, че  създаването на секции за десен завой не успяха да облекчат трафика, тъй като логистиката в един град представлява цялостна екосистема, а не решаване на казус само на едно кръстовище.

Владимир Темелков припомня и факта, че системата за градския транспорт, която трябва да е свързана с управлението на трафика,  не работи. В Центъра за  управление  на трафика  оборудването е остаряло и неефективно, защото е доставено преди  6  години и, откакто е монтирано,  претърпяло  няколко инцидента.

Съветниците  от "Съюз за Пловдив“  държат да получат копия от  приемо-предавателен протокол за извършени ремонтни дейности, ако такъв е съставен. Питат  кой  извършва ремонта на хардуера и къде са старите повредени сървъри или части от тях?

"Важно е дали  през 2016г., когато е станала аварията, е имало  застраховка на хардуера  и дали  в момента  придобитите  по проекта активи  за милиони левове са  застраховани, за да не се ощетява и без това ограничения  бюджет на Община Пловдив“, подчертава Владимир Темелков.

Групата на съветниците очаква от кмета  подробна и точна информация  с  какъв щат разполага  Центърът за управление на трафика и кой го ръководи.

Въпросите на "Съюз за Пловдив":

1. През 2016 година, след инцидент, за който Община Пловдив няма вина, биват нанесени щети на двата сървъра Fujitsu-Siemens,  които служат за управление и контрол на градския транспорт. Кой носи вина за този инцидент? Кой е инсталирал противопожарната система, която се задейства без причина?

2. Щетите са за 200 000 лв. "Индра Системс“ отказват да ги покрият, но въпреки това сървърите са сменени. Монтирането на оборудване (в това число да се сложи микрофон и инсталиране на софтуер), струва 3204 лв. без ДДС на автобус, а демонтирането му е 726 лв. без ДДС, също на автобус. Кой  покрива разходите за ремонт на сървърите, които  са сериозно перо в проекта?

3. Има ли приемно-предавателен протокол за извършени ремонтни дейности? Какви са те? Къде са старите повредени сървъри или части от тях? Кой извършва ремонта по хардуера?

4. Имало ли е застраховка на хардуера  и ако не, защо? Към този момент има ли такава за проекта на стойност близо 40 милиона?

5. С какъв щат разполага Центърът за управление на трафика? Кой е ръководител?


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
2016-та, от калпавият ремонт на хотела на Ванко 1, общината си наводниха сървърите. Много ясно че ще откажат ремонт. Аз ако си купя лаптоп и го залея, да не мислите, че някой ще ми го замени?
0
 
 
Абе, Темелков, ти нямаше ли една такава фирма - за едни такива ИТ услуги ? За един приятел питам. Смърдите на лай**, та се не трае !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: