ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов за инцидента в тунел "Железница“: Господ е спасил момчетата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 24.06.2020Коментари (1)3928
© БТА
"Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Без опасност за живота са. Затова всеки пък като се разделям със строителите на обектите им казвам – спазвайте мерките за безопасност, внимавайте, пазете се!“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на мястото на инцидента с пострадалите строителни работници при изкопни работи в тунел "Железница“.

Преди това премиерът Борисов бе информиран от главните лекарите на областната и частната болница в Благоевград за състоянието на строителите. По предложение на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски двама от пострадалите работници по-късно бяха транспортирани във Военната болница, където веднага им бяха направени още изследвания и последваха всички налагащите се интервенции.

"Говорих с работниците. Има два-три метра, където в момента се работи, след това се укрепва и се продължава нататък. И точно там заради дъждовете скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика земна маса са паднали“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред медии. Той изтъкна, че другите работници веднага са се притекли на помощ и са ги спасили. Строителните дейности ще продължат в другите участъци на тунела, а експертна комисия, назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, ще извърши проверка по случая.

"Българите не знаят колко сложен, грандиозен, огромен строеж е това. Като лястовички по скатовете са 20-30-тонни машини. Всеки ден при най-малкото невнимание и риск може да се обърнат, да паднат. Затова, ако е било лесно, за Олимпиадата в Гърция да е било готово“, отбеляза Бойко Борисов.

В отговор на журналистически въпроси за казано от президента Румен Радев по-рано през деня, премиерът Борисов заяви: "Аз имам работа, която върша и не е правена, няма и много години след това да се прави. А тези, които нямат работа, от сутрин до вечер ходят някъде да си намерят място да ме коментират“.

Министър-председателят каза още: "Този път фактите са такива и толкова са заседнали в тресавището, че те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Толкова е прозрачен...без да казва знаем че е наредил да се карат към военна болница.Много ясно името Мутафчийски трябва да блесне.Наумил си е нещо Боко и трябва да го постигне.А за контрол и ревизии в министерствата чрез наредбата на Ананиев уреди нещата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: