ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Два гигантски вълка отстреля родопчанин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 30.06.2020Коментари (39)14393
©
Два гигантски вълка отстреля родопчанинът Гюлюстан Ибрям. Хищниците нападат домашни животни и се налага да бъдат убити, обясниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

В петък миналата седмица огромна вълчица задига агне в кърджалийското село Рибарци. Стопанинът вижда как нападателката влачи беззащитното животно и се развиква, което стресва хищника и той изпуска жертвата си. За жалост агнето вече е мъртво.

Кръвожадният звяр не се притеснява да върлува из населеното място. Същата вълчица по-рано през месеца изяжда три телета край близките села Ябълковец и Хромица. Преди това ловци попадат на кости и глави на малки сърненца, като се предполага, че същият хищник ги е разкъсал. 

"Вълците правят големи пакости! Освен че нападат добитъка, унищожават и дивеча. Популацията им се увеличава, притеснени сме, но няма да спрем да ги изтребваме. Знаем каква голяма мъка е за един възрастен човек вълци да му изядат теле или крава, на които разчита за препитанието си. Затова реагирахме мигновено, когато получихме сигнала от местните хора, че в района на Рибарци има вълк", коментира председателят на местната ловна дружинка Неджми Мустафов.

Авджията се проявява и през месец май т.г., когато гръмва друг едър вълк (над 50 килограма) в района на родопското село Голобрад. Предполага се, че хищникът и вълчицата са били двойка, но набезите им са спрени завинаги заради точния мерник на младия авджия.

"Ловът на хищници е страст на Гюлюстан, с което е пример за колегите си. През този ловен сезон е отстрелял 6 чакала и над 50 лисици. Наскоро беше награден с грамота за принос в регулирането на хищниците", поясниха от СЛРБ за "България Днес".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя родопчанин да вземе сам да се застреля най-добре🤬🤬🤬
0
 
 
🤷‍♀️и награда даже са му дали 🤔
0
 
 
Вълкът е неизменна и незаменима част от баланса в природата. Той и всеки друг хищник по естествен начин регулират популацията на тревопасните, които влизат в менюто им, това е й пряко свързано с качеството на тревостоя в естествените пасища и ливади, както и за общото състояние на горите. Вълците са полезни за нас колкото и пчелите. Едва ли ловците са направили качествени и надеждни проучвания за гъстотата на популацията на хищника в района, за да могат да си извадят адекватно заключение за този "наложителен" отстрел. Некомпетентността, невежеството и затварянето на очите ще ни навлекът големи бели.
0
 
 
Чак и награда му дали на този безмозъчен индивид! Държава на глупаци....
0
 
 
Изрод! Може да съм груба.... Не го приемам!
0
 
 
За съжаление човека не може да разбере, че той самия е навлезнал много в хабитата на дивите животни. Колкото повече се разрастваме, толкова повече ще зачестяват тези ужасни случай. Постъпката е много грозна, винаги съм се чудел, каква гордост е това да отнемеш живот. Практиката в другите държави в тези случай е коренно различна. Тези животни се преместват на далечни за хората места, и така всички са доволни.
0
 
 
Голямо геройство,няма що!Така да отстрелят и него! рџ?‰
0
 
 
Най големия вълк е човека. Нагъл,кръвожаден и прост. Като рязания боклук на снимката. Вижте колко е бройката на вълците и на приматите с пушка. Иди сам в гората да го дебнеш и с голи ръце да го надвиеш. Не от стотици метри с пушка.Не е равностойно и не е достойно. В авджиите има нещо психарско. Да убиваш животни и да си мислиш,че помагаш на природата е шизофрения.
+1
 
 
Човекът (маймуна в случая) убива такова прекрасно и рядко животно за една овца или крава тц тц тц и даже го подкрепят по този начин е изчезнал като вид торбестият вълк
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: