ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Втора поредна Купа на България за Локо! Този път след драма с дузпи!
Автор: Стойчо Генов 22:05 / 01.07.2020Коментари (41)19506
Локомотив Пловдив успя да повтори успеха си от миналата година и да спечели за втори пореден път Купата на България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт, след като черно-белите победиха във финала ЦСКА-София с 5:3 след драма с дузпи.

Двубоят се игра на националния стадион "Васил Левски" пред около 10 000 зрители, а редовното време и двете продължения приключиха 0:0. Пет минути пловдивчани играха с човек повече заради изгонването на Кристиян Малинов.

От официалната ложа битката за трофея изгледаха спортният министър Красен Кралев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, собственикът на Локо Христо Крушарски и националният селекционер Георги Дерменджиев.

Локо създаде напрежение пред вратата на ЦСКА в 8-ата минута. Парвиз Умарбаев направи рейд, търсейки удобна позиция и успя да шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Петър Занев.

Десет минути по-късно пък "армейците" имаха отлична възможност. Тиаго Родригес изведе Евандро сам срещу Мартин Луков, при което вратарят умело скъси ъгъла и улови топката.

В 35-ата минута Анте Аралица имаше претенции за дузпа, след като падна в пеналта при борба за топката с Валентин Антов. Реферът Георги Кабаков даде знак играта да продължи.

Две минути преди почивката ЦСКА отново бе много близо до откриване на резултата. Кери центрира от корнер в пеналта, където Петър Занев засече с глава в долния ляв ъгъл на вратата. Мартин Луков обаче показа отлична реакция и спаси.

В 60-ата минута двубоят бе спрян за няколко минути, след като агитката на ЦСКА възпламени множество факли и димки, от които теренът се превърна в димна завеса.

В 73-ата минута дойде най-чистото положение за ЦСКА до този момент. Иван Турицов надбяга Милош Петрович по дясното крило и почти от аутлинията центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Рафаел Енрике засече с глава, но Мартин Луков за пореден път спаси отбора си.

В даденото 8-минутно добавено време Анте Аралица открадна една топка и опита прехвърлящ удар почти от центъра, но вратарят на ЦСКА се върна на мястото си и улови.

В 115-ата минута Кристиян Малинов фаулира грубо Момчил Цметанов и реферът Георги Кабаков му вдигна втори жълт картон.

Ето как се развиха изпълненията на дузпите:

1:0 Димитър Илиев

1:1 Петър Занев

2:1 Диниш Алмейда

2:1 Али Соу пропуска

3:1 Бирсент Карагарен

3:2 Жеферсон

4:2 Доминик Малонга

4:3 Греъм Кели

5:3 Момчил Цветанов

Локо игра в състав:

Мартин Луков (120- Илко Пиргов), Милош Петрович, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (110- Доминик Малонга), Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас (88- Момчил Цветанов), Димитър Илиев, Анте Аралица.

Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Драма,лотария,късмет - важен е крайния резултат!
0
 
 
Пада им се на чорбарите.Това не са ЦСКАри.Соу да го продадат.Когато подават пас,първо да помислят може ли някой да отиграе топката.Нито могат да спират,нито да подават.Такова бе ЦСКА докато не дойде реализатор като Петър Жеков
+2
 
 
Честита втора поредна купа, локомотивци, това е втори случай, в който отбор от провинцията постига това. Локомотив игра отново много здраво в средата на терена и малкото голови положения на ЦСКА се дължат на това. Противникът въобще не игра слабо, нито е слаб, а вашата силна халфова линия стана запазена марка на отбора. Аралица също има принос затова. Той е много техничен и със здравата си физика е полезен за отбора. Невероятните му пропуски наистина му пречат да бъде нападател от висока класа, но ако беше и голаджия, той нямаше да е в нашето първенство, а в някой от топ шампионатите. И във футбола всичката хубост не може да е на едно място и затова изключенията от това правило са звезди.
+1
 
 
Еййй и тази купа на късмет ли я взехме ? Или купен мач беше ? друга теория/хипотеза/мечта или фантазия ? Само Локо и това е ! Ае чАо!
0
 
 
Аве, циркаджий тея ви смляха, цял мач нямате точен удар във вратата и пак сте номер едно. Ама тва е да си циганин. Сега пак няма да можем да ви затворим миризливите зурли цяла година. Да ви е честита, да варите фасул в нея.
-1
 
 
Къде са разни ходломовци разни гарвани разни канари които мучаха преди мача.Що се криете мишки от гранда на Куматюву.Хаха.Някаква тишина
-1
 
 
Пловдив е номер 1! Честита Купа! Столичнитепрасета и говЯда “грандове” да ходят на гости на жълтите селяндури у Комативу.... Груповият плач им отива!
-1
 
 
В 2 след полунощ гърмят викат все едно шампионска лига са спечелили баси кавалите, не гледам бг пародията на футбол, то всичко е пародия в бг де.
+1
 
 
Колко е красиво всичко това, което се случва.... Само Локооооо
-3
 
 
Пичове, честито! Утре пак ще се псуваме, ама сега бях за вас. Даже скачах от радост като гледах дузпите през телефона в един ресторант в чужбина. Обаче ... не знам какъв спорт играхте днес? По ми прилича на някакъв вариант на народна топка, но не и футбол. Те чорбата можеха и без вратар да играят. Ок, радвайте се,, ама по - антифутбол не бях гледал досега !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: