ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
На входа на Братската могила може да има надпис "Убежище на комунистическия терор"
Автор: Любомир Минчев 14:00 / 03.07.2020Коментари (8)7443
© Google
Какво да правим с Братската могила? Този въпрос стана интересен напоследък, правят се и анкети по темата. Местните социалисти настояват да остане място за историческа памет и не са съгласни с идеите на кмета Здравко Димитров за музей, галерия на модерното изкуство, концертна зала.

Макар и да има белези от различно историческо време, в нея основно са положени тленните останки на 126 участници в комунистическото партизанско движение, сред които Лиляна Димитрова и Йорданка Чанкова. 

Излиза, че трябва да почитаме паметта предимно на онези, които ограбваха мандри, а после избиха елита на нацията. Не е много справедливо.

Тогава да превърнем Братската могила в скривалище на престъпници. Да разглобим и там да скрием Альоша. Такова послание дойде и от Русия.

“В България боядисват паметника на Альоша с червена боя, защото мъстят на Путин, така показват отношението си към днешна Русия", заяви известният руски журналист Александър Невзоров. “Защо да не се мъсти чрез паметниците?", пита той. Журналистът е категоричен, че агресивността на Кремъл заслужава точно това.

“Те още не са разбрали колко са свободни. Когато разберат това, ще натоварят Альоша в три камаза и ще го пратят на майната си", смята Невзоров.

Думите на Невзоров шокират. Какво излиза? Руснаците са наясно, че сме свободни и можем да управляваме съдбата си, а ние още не сме разбрали това.  И още нещо за свободата, казано от Невзоров:

"Руската федерация няма свои герои, използва сталинския пантеон. “Героите“, фабрикувани от съветските власти, които днешен Кремъл опитва да реанимира, носят посланието: "Умри за мен, убивай за мен“. А младежта на 21 век отговаря : "Умирайте и убивайте сами“.

А българинът в 21 век не смее да гъкне. Страх го е да каже, че иска на мястото на Альоша да види Левски например. Не знае, че е свободен и има правото да предяви претенциите си.

Няма нищо по-логично да съберем Альоша и шумкарите, които тероризираха страната ни по време на Втората световна война. Вкупом да ги скрием, пък който иска, да си ги почита тихо и кротко, без публични демонстрации. Това са все неща, които никой не бива да вижда, не бива и да се повтарят.

А на входа на Братската могила може да има надпис: Убежище на комунистическия терор.


Още по темата: общо новини по темата: 22
13.06.2023 »
29.03.2023 »
24.09.2022 »
03.04.2021 »
17.01.2021 »
09.06.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А,защо не се премахне всичко построено до 1989 година ,да видим какво ще остане и да се започне начисто
+2
 
 
Мястото на Альоша е до Братската могила. Своеобразен музей на онази власт. Всичко осветено в червено! И лесно достъпно за бастуни и гости с русофилски и съветски задници. Къде ще се катерят на хълма....Альоша ще им е удобен и лакеите му в могилата. Продукти на Сталин. После посетителите ще отидат до Мола да хапнат по един БигМак с Кола и ще плюят Америка дъвчейки продукта им. Руската страна не може да реве ,защото паметника няма да е премахнат ,а преместен. А местенето не разрушаване ,а нов прочит на местополагането му. Вече не сме НРБ и няма СССР и Червена армия. Не може да седи над хилядолетния град един чужд символ. Ако и да има място...то не е там в Пловдив. Както преместиха паметника на Филип Македонски от Римския Стадион до Общинския съвет зад градската градина...тъй и Альошката може да постърчи до Братската могила. Да я пази! Съвсем сериозно го предлагам. А какво да се направи на мястото на Альоша. Две неща! Или нищо. Една площадка свободна за хората. Или да се говори с архитекта и специалисти за паметника на Съединението. Лесно може да се нареже на части и да се монтира горе. Той е от метални парчета изграден. Та идеята ми е да замени Альоша и да бъде осветен вечер в бяло ,зелено и червено или в няколко нюанса да се сменят в най различни цветове. Уверявам ви,че хората ще възприемат този най български и чисто пловдивски символ в новата ни история. Съединението на България. Мястото му сега си е близо до бившия парламент на Източна Румелия ,но му подобава централно място в Пловдив. Или на високо...Над всичко в този град. Защото без Съединението ни нямаше да я има България в този и вид и не е ясно дали Пловдив щеше да е български град. Ето ,защо трябва да си преподредим къщичката. Както всеки го прави в своя си дом. И за Альоша да си има място и над Пловдив да има място за български символ свързан с нашия град!
+1
 
 
Адмирации за статията!Много точно ,голяма част от българите още не разбират свободата си от онази гнусна гмеж която ни ограбваше десетилетия!
-4
 
 
ДОКАТО НЕ ОСЕРЕТЕ И ПРОДАДЕТЕ ВСИЧКО НАПРАВЕНО В НАШАТА ДЪРЖАВА, НЯМА ДА МИРЯСАТЕ... НЕ НАРОД, А ПАПЛАЧ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: