ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: Проблемите на България няма да се решат, ако се прегърнат президент и премиер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:34 / 03.07.2020Коментари (5)3057
©
На церемония в Националния военен университет "Васил Левски“ президентът Румен Радев връчи знамето на Девети етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Знамето беше осветено от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. Родолюбивото начинание е по инициатива на сдружение "Младежки гвардейски отряди“ и е под патронажа на държавния глава Румен Радев. Велико Търново е поредният град, в който се учредява ученически гвардейски отряд, като първият е сформиран през 2006 година в Кърджали.

"Всяко време ражда своите герои. Тази инициатива дойде в точното времето, когато се ширеше нихилизъм и криворазбран глобализъм, за да осъзнаем като народ и да предадем на младото ни поколение, че България може да я има, ако сме здраво свързани със своите корени“, заяви в словото си президентът Румен Радев.

Държавният глава поздрави учениците от младежкия гвардейски отряд и отбеляза, че оттук-насетне те ще са пример за своите връстници, което е голяма чест, но и отговорност. "Знамето, което ви връчих, трябва да се пази гордо и неопетнено, защото то носи завет“, обърна се към младите гвардейци президентът. 

Румен Радев посочи, че родолюбивото начинание възпитава младежите в изконни национални ценности и заяви подкрепата си към инициаторите му и всички институции, които оказват съдействие.

В Националния военен университет "Васил Левски“ президентът и върховен главнокомандващ беше посрещнат с почетен караул. След церемонията държавният глава се срещна с ръководството на висшето училище и на професионалната гимназия "Д-р Васил Берон“.

По-късно през деня Румен Радев разгледа изложбата "6 май - парад на бъдещите офицери“, посветена на курсантите от Националния военен университет, на фотографа Вяра Йовева.

По повод изострените отношения с премиера Бойко Борисов, президентът Радев посочи, че дори и те да се подобрят, това няма да реши проблемите на обществото и няма да подкрепи българския бизнес:

"Нали не си представяте, че това, че ще се прегърнат президент и премиер, ще се решат проблемите на България.  Проблемите на България ще се решат по съвсем друг начин - прозрачност на решенията, отговорност, отчетност, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който осигурява високотехнологични производства, съвременен мениджмънт, бизнесът, който въпреки всички проблеми в законодателство, в администрация, успява да изнася, който внася данъци. Но аз няма да подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила“.

Президентът Радев заяви, че много пъти е съдействал на българския бизнес за пазари по света и това е ставало с бизнес делегации по време на негови държавни посещения.

При мен няма никакви злоупотреби, категорично мога да ви кажа. Не бих казал какво се съдържа в моите съобщения. Чакам прокуратурата да докаже, че не действа селективно и манипулативно, подчерта той







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.07.2020 г.
0
 
 
Ама как ще си дадеш диалога с Бобката. Че да разберем по интимни гъзолизия. И на децата е ясно,че такива ,като Бобокови и Божков ти спонсорираха кампанията,защото парите са на Кремъл ,а те са им куклите на конци тук. Та закачиха и теб мушмул червен.
Aнонимен
на 03.07.2020 г.
0
 
 
То ако не се карате трябва да се прегръщате. Някакво културно отношение на диалог не може да има. Понеже тъпака е по крайностите ..или кютек или прегръдки. Ай ша та и тъпанара харманлийски.
0
 
 
Наглец нагъл!Ако бяхме нормална държава отдавна щеше да си на подсъдимата скамейка,не да ми ръсиш заучени фрази написани ти от някой друг фатмак!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: