ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков разиграва съда до безкрай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 08.07.2020Коментари (8)19908
©
22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа си "Ауди" журналиста Милен Цветков, отказвал да му бъде направена психиатрично-психологическа експертиза. Това стана ясно днес в Софийския градски съд. Там се гледаше делото по жалба на Кристиан срещу продължаващия му арест. Самият той отказал да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата, както и не пожела по видео връзка да се включи в процеса.

Причината за неговото нежелание да участва по видео връзка била епидемичната обстановка, свързана с коронавируса. Още в началото на делото, прокурорът Иван Кучиев представи информация от вещите лица - психиатри и психолози, от която става ясно, че Кристиан е отказал да бъде преглеждан от тях във връзка с изготвянето на негова психиатрично-психологическа експертиза, поради което до момента такава няма.

Той 3 пъти изразявал готовност да съдейства, но всеки път възниквали някакви причини. Така например, когато за пореден път психологът и психиатрите отишли на 26 юни, Кристиан получил стомашно разтройство. Пак от думите на прокурора стана ясно, че на 22 юни той не е имал здравни проблеми. На 24 юни обяснил, че има стара травма на гръбнака отпреди 4-5 години, поради което бил заведен на рентгенов преглед, а на 29 юни били стомашните му проблеми. На 6 юли рентгеновата снимка показала, че няма никакви заболявания.

Според адвоката му Любомир Таков младежът се почувствал зле на 26 юни, освен това когато се планирали действия по разследването, те не били съобразени и с неговата програма, което пък щяло да доведе до ограничаване правото на защита на клиента му. Самият Таков на няколко пъти изтъкна, че Кристиан бил готов да съдейства, поради което в края на заседанието прокурорът Иван Кучиев го призова, когато е готов, да се включи в следствените действия.

Пак по време на заседанието стана ясно, че са направени множество експертизи - над 10, вкл. и ДНК анализи, както и технически за скоростта. Експертизата на ДНК показала, че върху въздушната възглавница от лявата страна на автомобила, както и на скоростния лост и на лявата врата има биологичен материал от Кристиан, а на дясната врата и дясната въздушна възглавница - кръв от неговия спътник Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Tова по несъмнен начин доказвало, че именно Кристиан е карал джипа "Ауди". При взимането на биологичния материал разследващите срещнали проблем, тъй като младежът отказал и се наложило това да стане след разпореждане от съдия. Техническата експертиза пък показала, че 15-16 метра преди сблъсъка с колата на Милен Цветков, автомобилът на Кристиан се движел с около 95 км/ч, а при самия удар - с около 100 км/ч при разрешени 50 км/ч в този участък. 

Осен това светва червен светофар за колите, а за пешеходците зелен и в този момент е имало хора които пресичат. След час и половина заседание съдия Николай Младенов реши, че няма основание Кристиан Николов да излезе от ареста. Магистратът посочи, че са налице всички предпоставки за продължаване на неговото задържане - обоснованото предположение, че той извършва престъплението, опасност да се укрие и да извърши престъпление, пише още "24 часа".


Още по темата: общо новини по темата: 204
21.01.2024 »
31.12.2023 »
19.09.2023 »
27.07.2023 »
25.07.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И след това да си го пуснат кви са тея закони бе правосъдие има ли не щял не давал панделата да гние гнидата дрогирана.
+1
 
 
А бе какво чакате? Хайде да си ходи в затвора! Променете закона за наркомани убийци по улицата, че такива никога да не излизат оттам!
0
 
 
Е до тук успяха да докажат че той е карал,до края на годината може и още нещо да свършат
+1
 
 
ПО ЖЕСТОК И ЭВЕРСКИ НАЧИН , УМИШЛЕНО БЕ УБИТ ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН ,ВЕЛИКИЯ, ГЕНИАЛНИЯ И НЕПОВТОРИМ МИЛЕН ЦВЕТКОВ !!!!!!
+1
 
 
Поздравления от мен за мъдрото решение на съдия Николай Младенов, че няма основание Кристиан Николов да излезе от ареста. Дано при всеки опит наглярчето да бъде изведено на свобода, да има все такива решения на съдииите. Дано го самоубият в ареста за 8-9 месеца колкото е максималнния срок за време за експертизи и прочие разследване. Никога няма да се поправи това момче при такива "родители" и среда, чрез които се е превърнал в тежък случай на изродщина. То и другите двама съучастника трябва да са на подсъдимата скамейка, ама...
+2
 
 
Поне съдията този път е взел правилно решение. Па тоя келеш нека си разиграва цирка в ареста.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: