ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ясен Петров: В Локо (Пд) има някаква магия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 11.07.2020Коментари (18)7709
© Plovdiv24.bg
Бившият треньор на Левски Ясен Петров даде обширно интервю за "Тема спорт", в което говори за случващото се на "Герена" и в пловдивските Локомотив и Ботев.



Г-н Петров, предстои последният кръг от шампионата. Какво ви направи впечатление и кой изпъкна през изминаващата кампания?


- Самият факт, че Лудогорец категорично пак и то много кръгове преди края е шампион, показва хегемонията на този отбор. Това се дължи и на състоянието на двата гранда Левски и ЦСКА, които не успяват да противодействат на разградчани. Вече няколко години поред Лудогорец е абсолютен хегемон в българския футбол. За мен светлият лъч идва от Славия - отбор, изграден изцяло от българи. Само адмирации за тях! Изисква се търпение към това и се вижда, че се получава. Не е лесно да се направи това.

Изненадва ли ви втората поредна купа на България за Локомотив (Пловдив)?

- Не, по никакъв начин. Откакто съм се прибрал в България, ходя на почти всички домакински мачове на Локомотив Пловдив. Виждам атмосферата и какво се случва в клуба. Има някаква магия. Нещата се случват по някакъв магически начин. Това е благодарение на позитивната настройка на всички хора, които работят в Локомотив. Има някаква доза веселие и позитивизъм. За мен най-важното - има колектив. Уникален е. Има обединение между феновете, ръководството, треньорският щаб и т.н. Може би този начин се получават нещата. Изключвам последните негативни неща, че в отбора има заразени с коронавирус и т.н. Това е следствие на други неща, които не е необходимо да ги коментираме.

Може би тези успехи се дължат и на доверието, което получи Бруно Акрапович начело на тима?

- Това единствено го прави президентът на клуба. Това трябва да се запомни. Един треньор, за да получи подкрепа и да изпълни докрай мисията си - главната заслуга е на човека, който е над него. Разбира се, треньорът трябва да има качества, но и президент, който да застане зад него в най-важния момент. Тогава, когато е трудно. Заслугата е обща. Това е най-хубавото нещо и няма случайности. Всеки един треньор има нужда да бъде подкрепен в най-трудният момент. Тогава се проверяват хората. Когато всичко е наред, е много хубаво, но като не вървят нещата се познава кой кой е.

Какво ви прави впечатление и в другия пловдивски отбор - Ботев, след като Ферарио Спасов налага много млади момчета в първия тим?

- Мога да кажа, че Ферарио Спасов до момента си върши перфектно работата. Трябва да се продължава в тази насока, макар че на феновете на Ботев им се иска отборът да върви много по-качествено нагоре. Но, ако политиката е да се налагат млади играчи, е правилно. Академията на клуба работи много добре. Определено е така. Ще дойде един момент, в който трябва да се изтърпи налагането на млади, но не съм запознат с политиката им и какво ще се случва занапред. Но в Ботев в момента имат много добри футболисти като Тодор Неделев, Антонио Вутов, Иван Бандаловски - доказани български футболисти. Да не изброявам и други имена. Това са футболисти, които са се доказали в България и налагането на млади момчета покрай тях няма да бъде лесно и ще премине през катаклизми. Няма как да не се случи. Но трябва да има търпение. Ако са решили друго, има различен път. Трябва да се вложат много пари, да се вземат качествени футболисти и да се гонят други цели. Всичко в този живот е много просто, така е и във футбола.

Няма как да не ви попитам и за Левски. Оптимист ли сте за бъдещето на клуба? Ще може ли да се излезе от тази трудна ситуация?

- Мога да ви кажа само, че нямам никаква информация какво се случва в момента в Левски и да да говоря като страничен наблюдател. Гледам мачовете и не мога да кажа какво точно се случва в клуба. Първо искам да ви кажа - Левски трябва да съществува и то в този вид, който всички привърженици на сините искат да го видят. Но какво ще се случи или се случва, нямам никаква идея. Искам само да пожелая на клуба и съм много позитивно настроен за това, което ще кажа. Хората, които работят в момента в Левски, искам да успеят. Давам най-позитивната си енергия, за да го направят. Но не мога да кажа нищо друго, защото съм далеч от тези неща. Искам да пожелая успех на всички - от горе до долу, на треньорският щаб, които работят в Левски, защото знам, че е много трудно в момента.

Споменахте, че сте наблюдавали играта на отбора. Може ли да извадите някакви позитиви от нея от последните мачове на Левски?

- Винаги тръгваме да търсим негативното, но аз правя обратното - гледам позитивното. В момента в отбора играят много млади момчета, което е хубаво. Това са същите неща, които говорихме по-рано. Ако тръгнеш да играеш с такива футболисти, трябва да имаш огромното търпение да ги изчакаш, защото нещата няма да се случат в кратки срокове. Няма как да стане бързо. Тези неща стават с много средства, но знаем, че невинаги се получават.

Може би един от тези млади момчета е Станислав Иванов, който изпъкна много през последната година? Какво е мнението ви за него?

- Много добре го познавам и искрено му се радвам, защото във важни момент е показвал своите безспорни качества. Станислав е кадър на Левски и ще продължи да бъде такъв. Пожелавам му един ден да бъде лидер на сините. Няма какво да го коментираме. Виждаме, че премина през това, трябва търпение. Другото е, както казах с много средства, но пак не си сигурен, че нещата ще се получат.

Капитанът на Левски Живко Миланов прекрати кариерата си заради здравословен проблем...

- Няма какво да го коментираме Живко Миланов, шапка му свалям. Искам да му пожелая да е жив и здрав, и да остане във футбола. Едно момче с голямо сърце. Това е.

Как приемате новината, че стартът на новия шампионат ще бъде забавен с две седмици заради многото нови случаи на заразени с коронавирус хора у нас?

- Не мога да ви отговоря на въпрос, след като няма как да ви кажа какво ще се случи утре. Нещата в България са много сложни и никой не планира нищо. Аз лично не мога да правя планове за личния си живот, камо ли да говоря за държавата, след като всичко е толкова динамично. Надявам се всичко да се успокои в един момент и нещата да тръгнат по някакъв график, но това няма как да се случи скоро.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този войник на ислямска държава ли е станал по време на престоя му извън България?
0
 
 
Ясен виждаш как твоите папагали те плюят.Те не знаят какво искат но да плачеш бивш обемист е срам.Ние те уважаваме защото си бил треньор на Локо пд.Така бе и с великия Динко./Чико/
на 11.07.2020 г.
0
 
 
Яшаре супер си за локото.Чобата вода може да ти носи!
0
 
 
Чико : За 3 месеца в Локомотив Пловдив, усетих толкова много любов, колкото не усетих за 30 години в афд Тракия ! Ясен Петров : В Локомотив Пловдив има някаква магия !
на 11.07.2020 г.
-1
 
 
Яска,истински пич си!Благодарности за добрите думи. Любимия Локомотив Пловдив игра красив футбол и под твое ръководство. Винаги добре дошъл!Защо ли толкова бивши ботевисти оценяват истинските майни?!Отговора е един :любов към отбора,към идеята Локомотив!
-1
 
 
Остави магиите, ами виж на какво си заприличал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: