ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифонов сериозно "захапа" премиера и правителството, вижте коментара му!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 21.07.2020Коментари (43)24654
©
Слави Трифонов публикува интересен пост в социалните мрежи, видя Plovdiv24.bg . Предаваме Ви съдържанието му без редакторска намеса:

"В Брюксел беше договорен новият бюджет на Европейския съюз до 2027 година. Бюджетът ще бъде 1 трилион и 824 милиарда евро, като от тях 750 милиарда евро са за икономическо възстановяване на страните-членки от коронакризата. От тази обща сума, за България са отредени близо 29 милиарда евро за следващите 7 години. 

Днес от Брюксел премиерът Борисов едва ли не каза, че той ги е спечелил тия милиарди и той ги носи на българския народ. И те са резултат от собствените му заслуги. 

Първо, това абсолютно не е вярно. Защото с него и без него, тези пари са определени от ЕС за България. 

И второ, достъпът до тези пари е обвързан с план за възстановяване и реформи, който липсва, както и, забележете - с върховенството на закона. 

А вижте сега по какъв начин е свързан Бойко Борисов с върховенството на закона:

През 2011 г. вестник "Галерия" изнесе 4 разговора, записани със специални разузнавателни средства. 

В тях се чува как Бойко Борисов нарежда на шефа на митниците Ваньо Танов да спре проверка на митничарите в складове на бизнесмена Мишо Бирата. "Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не… Защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм обещал, че няма да го закачам - няма да го закачам", казва Борисов. 

Скандалът, свързан с търговия с влияние, става обществено известен с името "Ало, Ваньо".

Прокурорът по делото за подслушването на Ваньо Танов не открива нарушение в разговора на шефа на Митниците с …"неустановено лице" и записите са унищожени. 

Прокурорът е Пламен Георгиев, който впоследствие се издига до шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ с парламентарната подкрепа на ГЕРБ и Обединени патриоти, а днес е консул във Валенсия, назначен от неустановеното лице в записите. 

В другите записи от същия период Бойко Борисов кадрува в митницата на Летище "София", като иска там да бъде назначен негов приятел митничар, с когото играят футбол.

През 2013 г. са разпространени нови аудиозаписи с участието на Бойко Борисов, които са направени в неговата къща в Банкя. 

В тези разговори земеделският министър Мирослав Найденов обяснява как се манипулират обществените поръчки в неговото министерство. От разговорите се разбира още, че делата в прокуратурата се контролират от политическата класа, към която изтича важна информация. 

В този разговор софийският градски прокурор Николай Кокинов се обръща към Бойко Борисов с думите: "Забрави ма ти мене, забрави ме". 

А по адрес на главния прокурор Сотир Цацаров, Кокинов казва на Борисов: "Не ми се подсмихвай, ти си го избра". 

В разговора Бойко Борисов с циничен език обсъжда и прокурори: "Роман мое ли да си еб* Джамбазов или не мое? (…) Той си е манаф малко, така си обича Роман."

Скандалът става обществено известен с името "Ти си го избра".

През 2013 г. сайтът "Биволъ" публикува документи, според които през 1996 г. Бойко Борисов е вербуван от службата за борба с организираната престъпност като информатор с кодово име "Агент Буда". Мотивът за вербуването са честите му контакти с оперативно интересни лица. 

По-късно нов документ показва, че Бойко Борисов вече е разглеждан не като информатор, а като лице с "приоритетна престъпна ориентация". 

Скандалът става обществено известен с името "Досието Буда".

През 2015 г. и 2016 г. е скандалът, който става обществено известен с името "Яневагейт" или "Двете каки".

В изнесените от "Биволъ" записи на разговори между бившите съдийки Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки се говори най-вече за поисканото от премиера Борисов "опраскване" на Янева заради незаконното подслушване по аферата "Червей". Тогава Янева е шеф на най-големия съд в България - Софийски градски съд.

В записите тримата участници посочват част от задкулисните

обвързаности между изпълнителната и съдебната власт. 

В специализираното звено "Антикорупция" обаче делото "Яневагейт" е прекратено от прокурор Димитър Франтишек - днес той е свързван с мрежата "Осемте джуджета" и е единствен кандидат за шеф на Апелативната спецпрокуратура. 

В записите "Яневагейт" за пръв път се споменава и къщата в Барселона, свързвана с Бойко Борисов. В тях Янева казва за премиера: "Факт е, че към определени жени има и положително отношение. Сега има една, на която й купи къща в Барселона за 1,5 млн. евро."

Този скандал се актуализира тази година, когато испанският вестник "Ел Периодико" изнася информация, че покрай къщата в Барселона испанските власти разследват дали българският премиер Бойко Борисов участва в международна схема за пране на пари. 

Скандалът става обществено известен като "Барселонагейт".

През 2016 г. бившият банкер Цветан Василев обвинява Борисов, че върти бизнес с Делян Пеевски и намеква, че им е плащал комисионни, за да купи "Булгартабак" и "Виваком". Василев твърди, че Борисов е получавал пари през Александър Сталийски. Борисов отрича твърденията на Василев, като заявява, че за 4 години е получил от него само една икона със сребърен обков. 

Важен детайл е, че по време на управлението на Бойко Борисов голяма част от парите на държавните фирми са вкарани в банката на Цветан Василев - КТБ. 

През 2020 г. бизнесменът Васил Божков твърди, че за 3 години е предал на Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов 67 млн. лв. за такса "помагане". Борисов отрича твърденията на Божков, като заявява, че от него е получил единствено "една дълга пура".

През 2019 г. избухва скандалът "Апартаментгейт", свързан с най-висши представители от управлението на Борисов. Скандалът не подминава дори самият Борисов, който се оказва, че не е декларирал нова жилищна постройка в имота си в Банкя. Бойко Борисов признава, че живее там, но нарича постройката "зайчарник".

През последните месеци излизат нови записи, в които Бойко Борисов нарича председателя на Парламента "проста кърджалийска *утка" и председателя на Конституционния съд - "братиньо". 

Освен това казва, че е "*бал с 200" няколко европейски лидери. 

В записите отново има данни за нерегламентирани обвързаности със съдебната власт, както и за незаконна намеса на премиера в работата на уж независимите регулаторни органи. 

Този месец гръмва и един от най-сериозните скандали - снимките и видеото с пачки от по 500 евро и кюлчета злато в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. За разкош - върху чекмеджето стои личния пистолет на Борисов.

Това са само част от скандалите, в които е намесено името на Бойко Борисов

Извън конкретните скандали, могат да бъдат направени и редица нелицеприятни изводи: 

По време на управлението на Бойко Борисов България остава най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз и често води по тези показатели и пред страни, които не са членове на Съюза.

По време на управлението на Бойко Борисов България остава в челните позиции на всички негативни класации - за най-ниски заплати и пенсии, за най-ниска раждаемост, за най-висока смъртност, за най-лошо качество на живот, за най-мръсен въздух и други. 

По време на управлението на Бойко Борисов България се срива до 111-о място в света по свобода на словото.

Значително се увеличава емиграцията. 

Но пък се внасят и изгарят незаконно тонове боклук от Европа и Третия свят.

Бива унищожена голяма част от красивата българска природа - с незаконни ВЕИ-та или пък с "подпорни стени" по морето. 

Построяват се магистрали и булеварди за милиарди левове, които обаче бързо се разпадат. 

Биват регистрирани множество фалити на малки и средни предприятия.

Създава се лоша бизнес среда, вследствие на която инвестициите на българския бизнес в чужбина са повече от преките чужди инвестиции в България. 

Изземват се бизнеси. 

Десетки милиарди левове ДДС остават несъбрани. Продължават да потъват милиарди в нереализирани проекти като АЕЦ "Белене" и т.нар. "Балкански поток". 

Остават неразкрити множество поръчкови убийства.

Осъдени за убийства бягат през централния вход на Централния софийски затвор.

Наблюдава се тенденция за възвръщане на мутренските времена и на уличните саморазправи.

Наблюдава се разпад на доверието във всички институции.

В тенденция се превръща назначаването на "калинки" на висши държавни постове. 

Парламентът се маргинализира до степен, че никой да не може да изиска присъствието на премиера във важни моменти, като гласуване на бюджета на републиката или гласуване на вот на недоверие.

Бюджетът се изготвя по начин, който дава възможност на премиера да борави с парите на данъкоплатците като със свои лични пари и така да си осигурява влияние. 

Бива "опраскан" национален референдум, на който гласуват 3 милиона и половина български граждани. 

И не на последно място - премиерът Бойко Борисов месеци наред всява паника сред населението по време на коронакризата, като заявява, че детските пързалки ще станат морги и ще дойдат хладилните камиони за трупове.

Освен това премиерът на няколко пъти си позволява да обижда свои сънародници, като ги определя като "лош човешки материал", като "тулупи" или като "комунисти, които не са му дали да учи в чужбина."

От по-ранен етап пък са следните думи на Бойко Борисов: "Българите са като кучетата - здраво трябва да се държат."


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всяка жаба да си знае гьола"рџ?Љправи шоу!рџ™ѓ
0
 
 
Бюреков=Болен Сидеров=Диков=Славчо Трифонов.... Истеричните певици на ДПС или... всеки, който аси плати.
0
 
 
Слави може да е шомен но не и политик ще го видиме какво преставлява
-1
 
 
Слави, противен си! Разбирам, че има хора дето ти се “връзват”, ама политиката е за по-умни от тебе. С една дума, не е като да мучиш чалга.
-2
 
 
На този циркаджия никой от сценаристите му не му ли обясни, че парите по програмите ще се разпределят от СЛЕДВАЩОТО правителство?
+2
 
 
Това което е постигнал Слави, го постигнете вие Смешковци и тогава коментирайте...
0
 
 
Слави хубаво плюеш Боко но хората искат старите муцуни да си ходят .Тези млади хора ще тръгнат напред но без Слави,Боко,Станишев ,Гешев а с млади хора необвързани с корупция и мафия.Само те имат моралното право да възстановят тази държава.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: