ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Неочаквано съдът прекрати делото срещу Арабаджиеви, пускат ги под домашен арест
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:51 / 29.07.2020Коментари (14)18022
©
Спецсъдът прекрати делото срещу хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви и го върна на прокуратурата. Освен това, измени мерките им за неотклонение от "задържане под стража“ в "домашен арест". За Маринела Арабаджиева бе разпоредено незабавно изпълнение. Ветко Арабаджиев ще изчака задържан решението на апелативния спецсъд, информира "Монитор".

Решението на спецсъда дойде след целодневно заседание, препирни и редица искания от защитата и прокуратурата.

В началото на съдебното заседание прокуратурата поиска отвод на съдебния състав по делото срещу Ветко, Маринела Арабаджиеви, сина им Вълчо и още петима с мотив възникнали съмнения за предубеденост. Те са подсъдими за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, укриване на данъци и пране на пари в продължение на 6 г.

Като мотив за искането прокурорите по делото изтъкнаха, че до момента при 4 процедури съдът се е произнесъл за мерките за неотклонение на Ветко и Маринела Арабаджиеви без мотиви, което довело до опорочаване на съдебните актове, а и те впоследствие били отменени от апелативния спецсъд. Държавното обвинение обяви и че след като съдът разпоредил на 28 май т.г. незабавно освобождаване от ареста на Маринела, тъй като променил мярката й в домашен арест, почти веднага решението било изпратено в ареста, а протестът на прокурорите и особеното искане за спиране на незабавното изпълнение на мярката не бил изпратен и така подсъдимата била освободена. Според прокурорите по делото те са били в ситуация на неравнопоставеност.

От своя страна, част от адвокатите на подсъдимите поискаха отвод на прокурорите по делото с мотиви, че не стартирали процедура за допълнително искане от Испания относно наказателното преследване на Ветко и че бавят започването на делото по същество. От прокуратурата контрираха, че Ветко Арабаджиев е предаден на българското правосъдие от Испания безусловно и няма проблем с обвинението му за данъчни престъпления.

След съвещание съдът отказа да се отведе с мотив, че липсват основания за съмнение за предубеденост или каквато и да е заинтересованост на когото и да е от съдебния състав. Обяснено бе, че съдебният състав има право да изложи своето виждане по въпроса за мерките за неотклонение и че той не счита да е проявил каквато и да е предубеденост и заинтересованост. А липсата на мотиви към съдебните актове, ако има такава, се решава от касационната инстанция. Частната жалба и протестът не спират изпълнение на съдебно определение, заяви още съдът.

Съдът отхвърли и искането за отвод на прокурорите по делото с мотив, че не са допуснали нарушения.

Последваха нови искания на адвокатите към съда – за цялостно прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата, за да изясни обвинението, както и да промени мерките за неотклонение на Ветко и Маринела Арабаджиеви от постоянен арест в по-леки.

Арабаджиеви се включиха в съдебното заседание по скайп от столична болница.

Разследването срещу Арабаджиеви започна преди 2 г., но едва през март 2019 г. съпрузите бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона и екстрадирани по-късно в България. КПКОНПИ наложи запори на имуществото им за над 300 млн.лв.


Още по темата: общо новини по темата: 142
16.02.2024 »
08.01.2024 »
28.01.2023 »
21.04.2022 »
05.12.2021 »
18.08.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Който дава парата,той поръчва музиката.....
0
 
 
Тъй ли? Даже по- рано очаквах да ги пуснат. Гешев, Гешеввв , дано лапнеш куршума наред с тия помии.
0
 
 
Чак пък да е неочаквано....рџ?‚рџ?‚рџ?‚
+1
 
 
Ето я ефективната работа на Гешев - цяла година събиране на доказателство и какви ли не простотии и накрая отново прокурорското обвинение нищо не струва и се връща за дораследване и събиране на доказателстов !
+1
 
 
Парата, парата,прай борбата не храната а ни се борим за пара не за храна,щом имаш пари нищо не могат да направят,много се радваха за Арабаджиеви като ги арестуваха и к,во сега цък ,яжте му арабаджийчето.
0
 
 
Една от касичките на комунистите изгоря, другите са на път,някои са в ареста,други в Дубай, трети в Белград,но видов ден идва.Арабаджиеви са решили да разкрият как финансират комунистите и другаря фигурант и с това си откупват свободата.Дебилите продължават да стачкуват заради 30 лева от Черепа,но много оредяха,което означава ,че или ще го екстрадират скоро в БГ или че му свършва финанса
на 30.07.2020 г.
+2
 
 
Сега наред е да пуснат и Баневи , и Кристиан Николов , и "единствения иснистински политик Ахмед Доган",и Местан и всички замесени изроди ... :( и къде са педалчета Чопър и Кирчо дето винаги са в защита на Гешев и Бойко... Тъжна картинка е нашата прокуратура
+2
 
 
Независимия бг съд ,за него няма ли Оставка ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: