ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Христо Иванов нареди и Борисов, и Радев
Автор: Диана Бикова 15:08 / 07.08.2020Коментари (4)22281
©
Президентът трябва да каже ясно какво може и какво не може да прави един евентуален служебен кабинет. Това каза в Пловдив лидерът на "Да, България" Христо Иванов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Всякакви външнополитически ходове трябва да бъдат изначално изключени от президента и той трябва да каже, че фокусът на служебното правителство ще бъде само провеждането на честни избори. Това трябва да се чуе, за да може хората да са спокойни, че има кой да ги проведе по честен начин" - категоричен е Иванов.

По думите му, има определен дефицит откъм екип и експерти около държавния глава, което се видяло на заседанието на Стратегическия съвет към президента на  представято за обществено обсъждане първата част на проект за Национален стратегически документ на България.

Христо Иванов категорично отрече твърдението на Бойко Борисов, че е ходил и се е молил. "Г-н Борисов винаги е лъжел изключително щедро. Сега проблемът му е, че започва да живее в собствения си свят от лъжи" - коментира Иванов. Борисов е имал много по-голяма нужда от министър на правосъдието с неговия профил, който да може да каже в Брюксел и да твърди, че ще има реформа, отколкото Иванов е имал нужда да става министър в негово правителство.

"За мен беше ясно, че е изначално обречена работа, но реших да опитам да видя дали мога да мобилизирам международна подкрепа, специално от Европейската комисия, за реформите, които трябва да бъдат направени. Опитах и в момента, в който видях, че това няма да се случи, подадох оставка. Аз не съм останал на министерския си пост нито секунда повече. Няма много министри, които са подавали оставка от трибуната на Народното събрание, веднага след гласуването" - обясни той.

Христо Иванов припомни, че е бил единственият министър, който е поискал сериозна проверка на казуса "Двете каки" - "Яневагейт". "Тази проверка щеше да стигне до премиера, защото той беше намесен там. Кажете ми друг министър на правосъдието, който е искал проверка, която да стигне, и бях предупреден изрично на заседание на Висшия съдебен съвет от Цацаров, че тази проверка ще стигне до Борисов лично" - разкри той.

Като министър на правосъдието е инициирал 9 дисциплинарни производства. "Срещу Янева, но и срещу Пепи Еврото. Пепи Еврото не случайно сега връща обратно като бумеранг в историята за 8-те джуджета, защото тази работа тогава не беше свършена" - каза още Иванов.

Според него е ествено да са провеждани срещи с премиера. "На тези срещи тогава той ми каза, че няма да пипаме прокуратурата. Това всичко е публично, видимо и хората знаят тази история. Ако той ме бърка с Деница Сачева, това е негов проблем!" - обясни лидерът на "Да, България".

Запис от изявлението на Христо Иванов гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МУХЛЬО,ОТ КОГА ПОЧНА ДА ПАРЕЖДАШ.ТИ СИ ПОЗОР ЗА България.И ВСЕ СЕ ПЪХАШ ТАМ КЪДЕТО НЕТРЯБВА.ДОЛЕН ЛИЦЕМЕР.И ТВОЙТО ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ.
-2
 
 
Той и друго му се иска да му влезне, ха ха ха!
0
 
 
това комунистическо отроче много почна да се показва на всякъде много е активен иска му се да влезе в парламента там е гювеча ха ха ха
0
 
 
Христо Иванов от големия риформатор се показа слуга на БСП/ДПС ся морал сипе вече. Ще вземе да ходи да се нареди себе си в Дубай накрая като лъснат парите които взима.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: