ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
32-и ден на протести в България, жена заплаши, че ще се самозапали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:25 / 09.08.2020Коментари (6)6298
© БГНЕС
Във втория си месец навлизат протестите срещу правителството и главния прокурор.

В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост" и на ректората на Софийския университет.

От гражданската инициатива "Системата ни убива" разпространиха следобед съобщение, че в случай, че полицията се опита пак да разчисти палатковите лагери, ще има "крайни действия". Какво точно имат предвид майките на деца с увреждания - не става ясно.

По-късно една от майките от "Системата" обяви, че ще се самозапали в знак на протест. При нея е забелязана лилава течност в туба.

Заради протестите в столицата и блокадата на ключови кръстовища булевард "Цар Освободител" е превърнат в пешеходна зона. В пространството между Софийския университет и Орлов мост хората караха тротинетки или се разхождаха.

Между тях имаше такива, които подкрепяха протестите, както и други, които бяха против тях. Ето какво казаха пред репортер на БНР:

- Не се занимаваме да коментираме властта. Искаме едно единствено нещо - оставка. Ние сме от мирните хора, от мирните жители. Няма да ни видите да хвърляме камъни.

- Това са протести, подкрепящи  определени партии. Един национален протест трябва да бъде подкрепен от синдикатите, от бизнеса, от мнозинството, от работещите хора.

 - И аз не ги подкрепям. Трябва да влязат и в положението на хората, които работят.

- Те нарушават правата на останалите хора. Няма нищо лошо всеки да изразява мнението си, но не по този начин.


Още по темата: общо новини по темата: 257
08.11.2023 »
08.02.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
13.05.2021 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лекувайте я, по-добре един човек, отколкото да се избият повеч помежду.
0
 
 
Старите хора не са особено словоохотливи, когато обобщават дейноста на друг човек "Работлив човек беше". Това беше и биография и характеристика за даден човек. Това означаваше, че човекът е работил достойно, създавал е блага и заслужава нашето уважение. Госпожи и господа протестиращи огледайте се наляво, надясно, нагоре и надолу и "по делата им ще ги познаете"всички тези, които се навъртат около вас. Старите хора още казват: "На чурук /изметната/ дъска не стъпвай, че ще те събори". Между вас е пълно с такива дъски. Изолирайте ги и ще разберете цялата истина. В противен случай труда ви отива напразно. Успоредно с протестите израствайте и политически, за да имаме достойни управляващи на всички нива. Не винаги агресивната крачка напред е най верния път към победата.
0
 
 
Тия вече почнаха да стават смешни.... Щяла да се пали хахаха. Ами като не й достига сиво вещество да се пали. Какво си мисли че ще постигне, не ми е ясно?
0
 
 
Крайно неосъзнат народ. Слепи да бяха повече щяха да виждат . Смятам, че не се предлага трайно решение на проблема, също така имам опасения в тази връзка, че за пореден път ще употребят обществената енергия, надежди за справедливост, и по добър живот на хората. Последваща апатия, която придобива хронични, епични размери, като последствие. За мен лично решението е само едно : Нова Конституция -копи пейст на Швейцарската - референдуми + Изпълнителна Агенция, която да превежда в сила, волята и желанията на собствениците - хората ! В този вариант личния интерес е изключен, освен невъзможен ! Само в една единствена вечер имаше 120 хил протестиращи в София. за 2/3 дена щяхме да съберем подписи за инициирането на такъв референдум, с които да решим трайно проблема, както и да настъпи истинска промяна, в една единствена полза - обществена .... Собствениците, протестират срещу слугите си ? Има ли такова понятие ? Парадигмата е обърната на обратно, как не го осъзнавате, аз лично недоумявам. Държавен служител, произлиза от ,,Слуга", а не господари в каквото се превръщат на практика и дефакто, на втория ден. Когато видите ,,тиквите, радевците, кУрита, кмЯтове, УЖ прокурори, УЖ съдии, и един куп Държавни престъпници още - заедно с всичките им поставени фирми, да стачкуват по площадите, че гражданите са отхвърлили някой закон на референдум, единствено тогава ще преживеете усещането за Държава. Мислите ли например , че на един референдум за мораториум касаещ изсичането на горите, ще има гласували с против ? Освен тези които ги изсичат, както и господарите им..... като ги превръщат в Турски паркет, и Гръцки огрев. Или референдум за ,,ЛУСТРАЦИЯ "- дали ще има гласували с против освен гнусните ченгета на ДС, на БКП - които са окупирали България, и остатъците и от народ ? Само в ГРОБ 75 % са от БКП. Ако имаше лустрация, нямаше да знаем за съществуването им, както и на кой паркинкг, коя бариера вдигат ...Бъдете убедени в този факт ! Превърнали хората в РОБИ на офшорните си лични сметки, през фалшиви закони, и престъпни регулаторни режими - монополи ! Някой сеща ли се за един закон в полза на хората ? Нещо повече, всички закони са срещу хората ...Което по същество обезсмисля понятието за закон.
0
 
 
Да са пали бе. Тея майки кой им гледа децата с увреждания докато киснат на протеста ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: