ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Важни уточнения за старта на новата учебна година!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 17.08.2020Коментари (47)70374
© Нова тв
Решението новата учебна година да стартира в реална учебна среда е окончателно. Това заяви министърът на образованието пред Нова. "Още през юни имахме разговор с колегите от ЕС, че всички страни ще стартират присъствено. Следващата година ще бъде трудно за всички ни - родители, учители, деца, защото пандемичната обстановка ще се усложнява.

Две стратегии избират страните – смесено обучение, което е трудно, но ние се спряхме на втората стратегия – ако има болни деца или учители, веднага преминаваме в обучение в електронна среда", допълни министърът. Допълнение към тази стратегия е, че вътре в паралелките не може да има дистанция, но можем да приложим разделяне между класовете по примера на детските градини, които са отворени още от май", поясни той.

"С промени в Закона за училищното образование предлагаме обучението в електронна среда да бъде избираемо – това касае деца, които имат компрометирана имунна система – детето, ако е болно, си учи от вкъщи заедно с класа, като за това ще е нужна подкрепата на учителите. С промени в Закона тази форма ще стане много гъвкава и удобна за децата. Нека се прави разлика между дистанционно обучение и такова в електронна среда – в такава среда детето присъства в класната стая чрез електронно устройство. Само по медицински причини децата ще могат да бъдат извинявани от присъствено обучение", уточни министърът.

"По-големият проблем е с родители на ученици и възрастните им роднини, които имат заболявания, но няма как да бъдат разделени. В края на седмицата ще има работна среща по всички тези въпроси", допълни Вълчев.

"Следващите месеци ще бъдат трудни от здравна и социално-икономическа гледна точка, а най-големият проблем ще бъде да няма парламент, тъй като много от мерките, които държавата прави, се одобряват от парламента", коментира министърът по отношение на актуалната политическа обстановка.

"Мерките, които премиерът предложи, отговарят на исканията на протестиращите, но те минават през нова конституция – това е начинът да се реализират исканията на демонстрантите. Надявам се с тези предложения да се потуши гражданското недоволство, въпреки че те са първоначални. Те трябва да бъдат обсъдени.

"Великото народно събрание е единственият начин протестиращите да имат представителство във ВНС, премиерът вече доказа два пъти, че се вслушва в исканията на народа. От друга страна, пък голяма част от хората искат предвидимост в тези времена", допълни Вълчев.

"Като правителство не можем да се месим в законодателната власт. Факт е, че в тези протести се смесиха желанието на младите да живеят по-добре, но няма как да направим по-добро общество, ако се настройваме едни срещу други, размахваме юмруци и издигаме бесилки. Виждаме и надничащи политически интереси, както премиерът ги нарече – политически шмекери, зад които прозират интереси от Дубай и други", смята просветният министър.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Големи лъжци излезнахте бе . Уж ви беше грижа за възрастните хора за това затворите държава и спрях те децата от училище,а сега като тръгнат тез деца а имат баби и дядовци какво ще стане няма ли да ги уморят аааа. Ето колко ви е грижа за възрастното население. То от един грип пламва почти цял град като децата са на училище вие при такава епидемия ще ги пуснете на училище. Мн сте умни рџ‘Џрџ‘Џрџ‘Џрџ‘Џрџ‘Џ
0
 
 
Само домашни искат ,аз незнам те с какво се занимават с учение или с интриги ,кой колко години е ,здрав ли е ,беден ли е това не ви влиза в работата
0
 
 
Крайно време е да почнете да осържате от заплатите на учителките за несвършена работа за 2-3 .Стига са искали да работим вместо тях .
0
 
 
Докога ще се подигравате строителите и децата ,вие за богли се смятате ,че чак ще делите родителите с децата ,направихте ни на маймуни .с Вашето неграмотно обучение ,което предлагате е направо самообучение ,който както може,
0
 
 
Интересно ми е как болно дете с висока температура ще бъде обучавано онлайн?
0
 
 
Ние се страхуваме за децата денонощно говорите за тази епидемия и Сега как да си пуснем децата в учелище думи нямаме вече побъркахте ни ще започнат учелище ще ни накарате да купим скъпите материали и ще ги спрете в вкъщи да учат това е подигравка с бедните родители
0
 
 
Имам чувството, че полудяват. Това правителство да пише нова конституция. Пази Боже?
0
 
 
Пак глупости се ръсят. Абе какво ще стане от тези деца, ако я карат на онлайн обучение? Ми те и в момента са си тъпички. И стига с тоя вирус, то май ще се окаже, че е съществувал доста отдавна. Обаче тогава нямаше пандемия. Ами другите видове грип, те по безопастни ли са? Точно те убиват и млади и здрави хора, обаче не са вписани в ". пандемията". И смъртноста при тях не е по малка от сегащната. А и е друг въпроса, как определят от какво е починал човек, без аутопсия. И особено ако е с няколко други заболявания. Имаш сериозен проблем с сърцето и излез на разходка по времето на някоя хубавичка жега, може и студ.И при късмет, може да се прибереш жив. Хора, ние не живеем вечно, все има нещо дето може да ни закара при свети Петър (или при едни други пичове с вили). И ако някой не знае, страха също убива, както и незнанието и ред други неща. Вируси има целогодишно, трябва ни силен имунитет. Ама той не се придобива с хапове и разните му добавки.Та значи, хората с здравословни проблеми трябва да се пазят, но не правете от децата си неграмотни същества. Повечето когато порастнат, няма да са ви благодарни. Иначе си имаме достатъчно полуграмотни идиоти в министерските кресла.
0
 
 
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО,КАКВО АДЖЕБА ИМА В ТВОЯТА ГЛАВА?НАЙ-ВЕРОЯТНО НИЩО,НАДА,ЗЕРО.МОЖЕ БИ ВЪЗДУХ И ТО ПОД НАЛЯГАНЕ,ИЛИ ПО ВЕРОЯТНО ВАКУУМ!ДАЖЕ И БРЪМБАРИ НЯМА,ТЪЙ КАТО СИГУРНО СА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: