ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Много опасно пловдивчанче с BMW шпори край града
Автор: Георги Василев 09:31 / 20.08.2020Коментари (43)23221
©
Млад пловдивчанин с двугодишен стаж зад волана на лек автомобил BMW 320 изправи жителите на Калояново на нокти с умопомрачителното си шофиране из улиците на населеното място, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди дни той беше санкциониран от съда с 1000 лева глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.

Младежът взел книжка на 26 септември 2018 г. и вместо километри стаж, започнал да трупа нарушения на пътя – за загуба на контрол на автомобила и причиняване на ПТП с материални щети, за неправилно движение по пътя (превъртане на гуми и форсиране на двигателя). Въпреки че бил глобяван, това не успяло да го превъзпита и да промени поведението му.

Поредното безумие извършил в село Калояново на 16 май. Обвиняемият шпорил, а до него се возил негов приятел. По това време центърът на селото бил оживен – минавали пешеходци, малки деца, велосипедисти, както и други автомобили. Младежът отишъл до павилион за сладолед, като се движел по главния път Калояново – Хисаря. Обвиняемият правел дрифтове по пътя, в резултат на което и от високата скорост, автомобилът му се въртял на няколко пъти.

По същото това време мъж и жена от Хисаря пристигнали в Калояново с лек автомобил "Сеат Толедо“. Паркирали колата на центъра на селото. Мъжът отишъл на зъболекар, а жената го чакала в колата.

Изведнъж свидетелката чула силен, мощен рев от двигател на автомобил, след което видяла БМВ-то управлявано от обвиняемия да излиза от една от страничните улици и на няколко пъти да се върти на главния път. Тя се притеснила и уплашила, понеже наоколо имало хора, включително и малки деца, а автомобилът, управляван от обвиняемия, се въртял силно и мощно. Жената си помислила, че ще удари и нейната кола.

Действията на обвиняемия се повторили след няколко минути, като отново направил няколко дрифта на същото място и на два пъти потеглил с висока скорост. Всички хора наоколо били изплашени и учудени, като някои от тях дори се прекръстили.

Тези действия на обвиняемия били възприети и от мъжа, който излизал от зъболекарския кабинет, точно в момента, в който младежът започнал да прави дрифтове по главния път. Свидетелят  също чул силният звук от форсирането на двигателя и пищенето на гуми от автомобила на обвиняемия.

Възмутени от случилото се, гражданите със сеата  веднага подали сигнал до органите на полицията. Униформените установили обвиняемия, който признал за дрифтовете. Той бил отведен в сградата на РУ – Хисаря, където бил задържан и поличул акт. По случая било образувано бързо производство.

По-късно бил изправен пред съда. Тъй като веднага признал всичко и направил чистосърдечни самопризнания, магистратите му отредили само 1000 лева глоба и му взели книжката за 3 месеца.

Съдебното решение подлежи на обжалване.

Полицията написала на момчето акт по чл 5. от ЗдвП:

Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди;

Магистратите сметнали, че това е престъпление по Чл. 325 от НК:

Чл. 325: Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, извършено при управляване на моторно превозно средство, наказанието е лишаване от свобода до три години и лишаване от право.

Според практиката в подобни случаи би следвало да се наложи глоба по Чл. 175а от ЗдвП:

Чл. 175а. Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв. водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари.

(2) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от три години и глоба 5000 лв.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Педерасче бъркате Пловдив с Пуерто Рико такива джендърчета само по диреците завършват
0
 
 
С тая 320ка колко бясно па да кара , то не върви рџ?„рџ?„рџ?„
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: