ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски адвокат: Намаляването на броя на депутатите ще улесни прокарването на още безумни закони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 28.08.2020Коментари (7)7012
© Plovdiv24.bg
Иван Демерджиев, председател на пловдивската Адвокатска колегия заяви, че подкрепят позицията на Висшия съдебен съвет относно проектопредложението на ГЕРБ за  Конституция на България.По неговите думи, това предложение за проект е негодно да изпълни функциите, за които се твърди, че е предназначено. Не бива да бъде повод за професионален, или за обществен дебат.

Относно предложението за законодателна инициатива на съдебната власт, адвокат Демерджиев е категоричен:

"Разделението на властите е принцип, който осигурява функционирането на държавата като правова. Когато на някой му хрумва, че съдии или прокурори ще провеждат законодателна инициатива, а след това ще следят за спазване на внесения от тях закон се губи тази безпристрастност, която се очаква от съда. Смущаващо е и предложеието за намаляване броя на депутатите.

Няма необходимата връзка с народа, който, не бива да забравяме, че е суверен на властта в държавата, в същинския смисъл на тази дума. Депутатите трябва да следят нагласите и вижданията на своите избиратели, да са наясно с очакванията и потребностите на българския народ. Не виждам тези 240 народни представители да го правят, а как ще го правят 120? Това само може да улесни прокарването на поредните безумни закони.“

Адвокат Иван Демерджиев посочи Радио Пловдив, че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е закъсняла. Не му прави чест, че не е по негова воля. По-голямо внимание трябва да се обърне на оставката на Стефка Стоева, председател на ЦИК. На тази оставка трябва да се гледа с тревога, защото оценките на нейни колеги, като личност и юрист са положителни. Това означава, че тя като професионалист се притеснява от изборния процес, от нещо, което не може да приеме.

"Българското общество очаква да се проведат честни избори, по ясни правила за Народно събрание на надеждата. Ако има заплаха това да се случи, проблемът е много сериозен. Вижда се, че горещият картоф е изпратен в ЦИК. Българската Конституция не може да бъде спасителен пояс“, каза още Демерджиев.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-накрая си казахте, че има малоумни и безумни хора в парламента!
0
 
 
Много интересно като имаше референдум на онзи селски бастун за намаляме на броя депутати,къде беше тоя шльоко да изрази позиция,че е популизъм. Имаш ли желание да работиш и да си отговорен и 120 са ти достатъчни.
0
 
 
Ако се намалят депутатите, запази се 4% бариера и се вдигне броя на гласовете за приемане на даден закон и за кворум от 50% на 2/3 няма да се стигне до там. Пък и така повечето депутати ще са на работните им места за които овсички ние плащаме. Като се има предвид че от доста години нито една партия не е съумяла да управлява еднолично,м а винаги е в коалиция (гласна или безгласна), невиждам ако се направи това как ще се приемат безумни закони - даже бих казала, че контролът върху законите ще бъде много по-голям отколкото е сега, защото ще се наложи повече депутати от различни парламентарни групи да го подкрепят.
0
 
 
Само едно е сигурно ,няма нищо гнило в Дания, а в България.Кучето си лае, кервана си върви.Идват следващите мафиоти и главни прокурори.След тях други и така.Видяхте ли Лукашенко с автомата.Това ще е образа и на президента Радев.Бойко е ясно, че си отива, само че тоя, който идва е с пъти по-зле.Така, че стягайте коланите и пестете.Идва не криза, идват гладни години.Справка - предишните управления на БСП.
0
 
 
Добре де едно не мога да разбера,до преди няколко месеца давахме за пример държави с по 60-80 депутата и сего когато мислят и тук да ги намалят се започва с критиката.
+2
 
 
Ами значи всичко ще си е по старому,само на народа ще олекне!!
0
 
 
То щото до сега не се прокарваха безумни закони
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: