ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на пожарната в Пловдив с разтърсващ призив в социалните мрежи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 31.08.2020Коментари (2)11942
©
Второ напрегнато денонощие за пожарникарите в Пловдивско. Огнеборците не смогват да загасят множеството възникнали  пожари в различни  места в региона. Пламъците обхванаха не само сухи треви и храсти, но унищожиха и стотици декари иглолистни и широколистни гори. Имаше реален риск огнената стихия да достигне до къщите в няколко населени места.

Критичната ситуация наложи прехвърляне на пожарникари от една област в друга, а директорът на пожарната в пловдив излезе с разтърсващ призив, всеки който види някой да пали стърнища да сигнализира на 112.

"Съобщенията за произшествия през уикенда са 63, а за цялата седмица са общо 133. Това говори за интензивност през почивните дни. Имахме много тежки пожари, особено в съботния ден, където тежките пожари бяха около 5 броя – на голяма площ и трудни за овладяване", заяви директорът на РС ПАБ - Пловдив комисар Георги Мангараков пред Нова тв.

Той призова гражданите да не палят огньове по никаква причина, защото в момента те бързо се разрастват и стават неконтролируеми. Мангараков благодари на всички, които са се включили в гасенето на пожарите през уикенда.

"Причините за пожарите са много високите температури в цялата страна, но и недобросъвестното отношение на гражданите", смята той и подчерта, че наказанията за палеж са много високи -  от 200 до 2000 лв. Може да се стигне и до наказание по Наказателния кодекс.

Ето и посланието на Георги Мангараков. Публикувано е без редакторска намеса.

Уважаеми граждани! Днес още от ранни зори огнеборците от пловдивския регион не смогват за загасят множеството от възникнали пожари в различни места в Пловдивска област. Пожарите бяха възникнали от запалването на сухи треви и храсти, които за кратко време обхванаха много обширни площи. В момента горят едновременно три пожара- единият е между с. Брягово и с.Драгойново като е обхванал и горски фонд, вторият е до с. Нови извор и гори стърнище на голям фронт и третият е в с. Калояново където гори краварник. Огнеборските екипи не смогват да погасят единият пожар, като същевременно възниква друг, че и трети. Като се гасят непригодни площи, населените места може да останат без пожарни автомобили. Вчера от запалени треви в гробищния парк на гр. Кричим огънят обхвана гора. Днес в 11.00 от запалени сухи треви в гробищния парк на с. Червен огънят обхвана голяма площ и пожарникарите от Асеновград гасяха пожара в продължение на три часа. Наложи се да пренасочим екип от Пловдив да пази града.

Граждани! НЕ ПАЛЕТЕ СУХИ ТРЕВИ И ПЛОЩИ. ПАЗЕТЕ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА И ПРИРОДАТА ОТ ПОЖАР. ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ САМО НА ОРГАНИТЕ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ. ТЯ Е НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. ПРИ НУЖДА СЕ ВКЛЮЧЕТЕ НА ПОМОЩ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ, ЗАЩОТО ВАШАТА ПОМОЩ НИ Е МНОГО НУЖНА. ДИРЕКТОР РДПБЗН КОМИСАР МАНГАРАКОВ.

Днес ще се обърна пак към тях:

Въпреки предупрежденията на синоптиците, че днес и през идните дни температурите в областта ще са от порядъка на 35 до 38 градуса по Целзий и опасността от пожари е много голяма, НЯКОИ МИЛИ НАШИ СЪГРАЖДАНИ ЗАПАЛИХА НА ГОЛЯМА ПЛОЩ към 14.00 ч. треви и храсти между АКВАЛЕНД и Пощата в ЖК Тракия. Пет пожарни екипа се борят с огъня за да го овладеят.

Уважаеми граждани на Пловдивска област! Бъдете бдителни и съдействайте на органите на пожарна безопасност. Ако видите хора да палят огън, където и да е по ниви, храсти и треви, дори и сред жилищни сгради, къщи и жилищни квартали ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛ 112, за да установим извършителите. Разчитам на вашето високо гражданско съзнание. Благодаря ви предварително!

Директор Комисар Мангараков







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За пожара в Лаута,вчера вечерта има ли някаква информация?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Изграждат МОЛ на Сточна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: