ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: С навлизането на "Дръзки" във водите на Либия, това на практика означава война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 28.04.2011Коментари (24)3951
© Plovdiv24.bg
"Знаете, че вчера българският боен кораб "Дръзки" замина към Либия. По всички международни правила, боен кораб влезе ли в териториални води на друга държава, това означава война. Смятам, че ако стане това, потенциалните мишени в България, ще са големите градове, в това число и Пловдив като вторият по големина град в страната", хвърли бомба в медийното пространтво днес кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Той поясни още, че поради тази причина, утре 10:00 часа вика на среща в общината шефовете на всички служби за сигурност в града. Поканени са: представителя на ДАНС за Пловдив, на НСБОП, шефът на полицията комисар Тодор Чонов, шефът на Пожарната, шефът на Гражданска защита, както и представители на групите на общинския съвет на Пловдив.

"Много малко внимание се обръща на това събитие, което стана вчера. Изумен съм, как сериозни колеги кметове, не реагират по този въпрос. Аз категорично обаче ще направя това", допълни още градоначалникът.

Според него, с навлизането на фрегата в териториални води на арабската държава, на практика България обявява война на Либия. 

"Аз, като кмет на втория по големина град в България, съм обезпокоен от това, което става. Искам да изслушам шефовете на службите за сигурност в града, за да разбера какво ще предприемат те за подсилване мерките за сигурност на града ни", категоричен беше градоначалникът. 

Освен това, кметът  е решил да изпрати официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до президента на Георги Първанов, който е и върховен главнокоманващ военните сили на България.

Славчо Атанасов каза още, че е обезпокоен от факта с терористичните атаки и изобщо случващото се в държави, които при все, че са членки на НАТО, там тези събития не са могли да се предотвратят.

Изясни се, че на утрешната среща кметът ще предложи създаване на щаб, който да разработи стратегия за сигурност на Пловдив.



Пловдив е мишена на терористи







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С глупостите на слаФчо навлязохме в централните новини и на практика станахме за резил!
0
 
 
Славчо, Тези мероприятия се правят тайно от хората! То затова има тайни служби и тайни организации, за да поемат контрола и да не се шашка народа! Ти би барабана и сега Пловдив може да пострада, заради голямата ти уста. Taкъв предизборен вой нададе, та чак те чуха на Марс! Подкрепям те, че мислиш така, ама тайно бе пич и какво стана, оплаши бабите пред блока и те не искат да сядат на пейките. Излизат и се услушват за самолети, крият се от всеки по тъмничък и със брада . Не ви ли шлайфат във школите, преди да станете кемтове, не гледаш ли филми? Като си тръгнал да вдигаш врява, я сподели някоя държавна тайна:)
+1
 
 
Оле, пак глупости! И ако само ние си ги знаем/ че сме им свикнали/ пак добре. Ама, ако тръгне да пише писма до София, за кой ли път ще станем за резил и вече много ще ми дойде!
+6
 
 
Смешко..пусни си болнични до края на мандата и спри да ни мъчиш.
+2
 
 
"Дръзки" ли застрашава другаря Мухомор Кадаиф? "Дръжки", а не "Дръзки"! Все едно бълха да застрашава кучето или котката! Една фрегата не е нищо в сравнение с въздушната армада на обединените натовски сили. Този пустинен бедуин по-добре да се пази от Франция, Великобритания, Италия, САЩ и т.н., отколкото от "безопасната игла" България... А пък за "ответен удар" едва ли има сили и дали му стиска... Ех, Славчо, Славчо... Песента ти е изпята, но все повече ч пееш, и все на по-висок глас...
+6
 
 
Впечатлен съм от мъдростта на нашия любим кмет, от неговата стратегическа и тактическа компетентност, плод на съветската военно-образователна система. която у нас и досега все още е преимуществена над американската, имайки предвид ръководните кадри в Българската армия и Военното министерство (не, че "янките" превъзхождат "братушките", но нали сме НАТОвци и сме им се наг*зили). Несъмнено, наш Славчо знае какво трябва да се направи, при това "немедленно" - да се изчистят все още съществуващите 60-70-годишни бункери от човешки и животински екскременти, наркоспринцовки, презервативи, битови и строителни отпадъци и какво ли не още, да се построят и нови бункери, да се приведат в изправност "бомбоубежищата" в жилищните блокове, всеки частен дом незабавно да си изкопае землянка със стоманобетонно покритие, всички граждани да бъдат снабдени с противогази и антирадиационни наметала (срещу заплащане, разбира се), да си приготвят пакети/раници с провизии и манерки/бидони с минерална вода, които да им стигнат най-малко за един месец (ех, защо Славчо закъсня с посещенията си в Пхенян, Техеран, Каракас, Ханой и Хавана!). Славчо Атанасов е велик ръководител, за когото Пловдив е само трамплин към gloria mundi! Явно вече и параноята може да бъде експлоатирана като средство за политически дивиденти...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Как не ми беше хрумнало и на мен... Ама добре, че имаме такъв "окумуш" кмет!
+10
 
 
С навлизането в предизборната кампания, ще ставаме свидетели на какви ли не изцепки...
-2
 
 
Дръзки може и да не стигне до Либия! Има шанс да потъне, да са живи и здрави само момчетата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: