ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РЗИ съобщи при какви условия ще има грипна ваканция в Пловдив
Автор: Васил Динев 11:59 / 02.01.2018Коментари (18)58765
© Plovdiv24.bg
Задава ли се грипна ваканция за учениците в Пловдив и при какви условия тя може да стане факт? С тези въпроси репортер на Plovdiv24.bg потърси д-р Моника Троянчева - директор на "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция: "Множество фактори определят дали има основание децата да бъдат пуснати в такава ваканция. Основното е 30 процента от тях да отсъстват от училище, и то заради заболяване, а не по други причини. 

Утре е първият учебен ден за новата 2018 година и тепърва ще става ясно има ли много отсъстващи. Към момента обаче трябва да кажем, че нямаме официални данни в Пловдив да се наблюдават завишени нива на заболеваемост от остри респираторни заболявания, обстановката засега е спокойна", обясни за читателите на сайта ни д-р Троянчева.


Още по темата: общо новини по темата: 86
06.12.2023 »
17.01.2023 »
13.10.2022 »
05.10.2022 »
13.03.2020 »
02.03.2020 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудят се как да направят оборот на Марешки и прочие. Досега нито учители, нито ученици са били в училище още на 03.01. Винаги се е почвало на 4-ти, 5-ти, 6-ти. Във всички медии се афишират "11-те дни ваканция", от които като извадиш официалните празници и уикендите остават само 3 работни.
0
 
 
Нали тр.да ги тровят с лекарства...Процент ли имат?Глупаци.
+1
 
 
Само вие от РЗИ сте Идйоти, в целия свят, още преди да стане броенето на пилците, вече са решили да не пускат децата, и са толерантни, а вие чакате да броите, малоумни закони с малоумно управление, също като със снегопочистването, чакат да стане зле та чак тогава се разработват.
0
 
 
Нищо особено за България.Вместо да им дадат ваканция сега и да предотвратят грипа после те не.Съгласен съм с родителите които няма да си пратят децата но и до го направите никой няма да го интересува.
0
 
 
Това е положението в нашата страна !! Сега няма да пуснат ваканция на децата,но утре когато отидат на училище и прекарат целия ден заобиколени от болните деца как ще се приберат? БОЛНИ!! Ще чакате и тези които не са болни да се разболеят,за да вземете някакви мерки,вместо да предотвратите това да се случи!! На вас министрите и кметовете ви е хубаво да си почивате до 8 януари,а учениците-бъдещето на тази държава,от които един ден ще взимате не малките си пенсии,кучета ги яли!! Не се чудете накрая защо децата емигрират и не се връщат в родината си,защото с управляващи ,които не мислят за народа си до никъде няма да се стигне !!
+5
 
 
Не би ли било по-удачно, ако директорите в РЗИ, упълномощени да правят публични изявления, са лица, които поне са учили в училище в Република България, дори и да не са го завършили? Ако д-р Троянчева отговаряше на това елементарно изискване, щеше със сигурност да знае, че причините за отсъствието на ученик в повечето случаи се изясняват при неговото появяване в училище и предоставянето на извинителна бележка от личния лекар. Освен ако не притежава паранормални способности, как би могла веднага да знае поради какви причини утре в една паралелка няма да се появят, например, 10 от 30 деца? Без да съм директор в РЗИ, претендиращ да оповестявам невежеството си в медийното пространство, знам, че смисълът на тези мерки е в превенцията, а не в установяване на вече непоправимото. Ако РЗИ изпълняваха задълженията на Гражданска защита, най-вероятно щяха да обявят извънредна ситуация заради потоп в някое село, когато 20-те му жители вече са се удавили...ей, така за всеки случай, за да не се удави и някой случайно преминаващ турист.
-2
 
 
Аз няма да си пусна децата на училище на 3,4 и 5-ти януари. С това ще спестя пари от семейния бюджет за транспортни разходи и медикаменти. Честита нова година на Пловдив 24.бг и на абонатите. :)
+4
 
 
Първо ще ги съберем да ги дозаразим и после ако му е кеф на някой бюрократ ще ги пуснем да направят оборот на аптеките.
+1
 
 
Не стига,че ваканцията хич я нямаше.Ами и повечето бяха болни по празниците.
0
 
 
Трябва някой да умре... Така се прави в България...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: