ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорът на '''Черноризец Храбър'' и ДСБ - Пловдив: дискредитират ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:38 / 24.09.2004Коментари (1)1785
©
Медиите представят едностранчиво скандала, избухнал в училище "Черноризец Храбър" на първия учебен ден тази година, когато родители на първокласници протестираха срещу уволнението на учителка и децата бяха преместени в друго училище, за да може тя да остане с тях. Скандалът е предизвикан от учителката Николова умишлено, тя не била уволнена, а само предупредена за съкращението във връзка с малкия брой първокласници. С раздухването на скандала се цели дискредитирането на партията Демократи за силна България, чийто активист е директорът на училището Георги Караджов. Това заяви самият той, подкрепен от заместник-председателя на ДСБ Веселин Методиев и депутата д-р Паница на пресконференция днес централата на партията. Караджов все пак се извини на родители и ученици за случилото се на 15 септември.
Без отговор остава обаче въпросът защо децата масово не искат да учат във въпросното училище. За седем години, откакто Караджов е директор, броят на учениците от 2000 е паднал до 620. Неведнъж през този период е имало оплаквания от родители и учители, недоволни от методите му на ръководство и личното му отношение към колеги и ученици. Преди три години са изпращани подписки до министъра на образованието, областния управител, РИО, дори до министър-председателя, в които директорът се описва като груб, некомпетентен, непочтен интригант, преследващ само личните си интереси. Споменават се случаи на уволнени учители, отказали да запишат "мъртви души" за ученици. Не един учител е напуснал по свое желание в знак на протест срещу униженията, на които е бил подложен.
Преди две години в ЧХ е правена ревизия, която установява редица нарушения. Установено било, че от двора на училището са демонтирани пейки и са поставени пред заведението на Караджов. Басейнът в ЧХ бил пълен, но в него плували приближени на директора, а учениците били пращани в друго училище. Часовете по физическо водел друг учител, а парите вземал Караджов. В крайна сметка наказание няма.
Учителката Станка Николова, заради чието уволнение стана първият скандал, нямала висше образование, затова съкращавали точно нея, е обяснението. Самият Караджов, обаче, по образование е далеч от педагогиката. Завършил е агрономия, след това ВИФ и от учител по физкултура се издига до директор на училище. Това става едновременно с навлизането му в политиката, най-напред като член на КТ "Подкрепа", по-късно и като член на СДС, сега вече шеф на ДСБ в "Тракия". Запознати посочват като покровители на Караджов общинските съветници д-р Александър Панов и Бистра Сакьова, депутатите Младен Влашки и д-р Васил Паница, зам.-кметът Александър Бадев. Както Plovdiv24.com съобщи, Бадев отрече да подкрепя злополучния директор. Партията на "силните" демократи, както се разбра днес, обаче застава зад него.
На 16 септември тази година и областният управител, и директорът на РИО обявиха, че е съставена комисия с участието на експерти от Министерството на образованието, която ще направи проверка в училището и при констатация на нарушения ще вземе мерки. Вчера Александър Буздрев обясни, че подобна ръководно-контролна проверка не може да се състои, ако директорът отсъства. Както стана известно, на 17 септември Караджов ненадейно излезе в болнични. Днешната му поява на партийно мероприятие може би е сигнал, че директорът вече е оздравял и най-после ще бъде установена истината за проблемите в ръководеното от него училище.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.09.2004 г.
0
 
 
политическа шапка закриля директора Караджов от уволнение и евентуално наказание ??? Може ли политиката да бъде отговорна за некомпетентното управление на училище, за невъзможнастта на децата ни да получат качествено образование от качествени учители градили авторитет 20 години?Трябва ли да позволяваме да се укрива немърливостта, некомпетентността и безхаберието на директори , политици и представители на Инспектората , когато се отнася до Нашите деца, та нали ние Ви плащаме заплатите , та нали всичко с което и за което работите е свързано с просперитета на младежтта. Какъв пример давате на децата ни с Вашето безхаберие . Нима не е най-важно да възпитаме едни отговорни млади хора , които ще имат страх и уважение когато един ден застанат на отговорни постове . Нее ли това което искат всички Българи , а в същото време ежедневно се сблъскваме с корупция, некомпетентност и безотговорност. Запитайте се политици, директори на училища, служители на МОН и всички Вие на които сме поверили децата си правилно ли постъпвате ? Какво се случи с уважението към хората които ни посрещт на 15 септември и ни учат да четем , пишем и най-вече да бъдем Хора???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: