ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Тежки поражения след снощната буря. Двама в неизвестност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:37 / 15.11.2004Коментари (0)1669
Над 35 селища в Смолянска област остави без ток снощната буря. Някои от тях са и без телефони. Има отнесени покриви на къщи и административни сграда, като са прекъснати и много междуселищни пътни връзки. В Кърджалийско повече от 25 селища останаха без ток след разразилата се снощи в района буря. Природната стихия порази и 7 села в Габровска община, които също са без електричество, съобщи радио Пловдив. 24-ма огнеборци работиха цяла нощ по ликвидиране на последиците от бурния вятър и дъжд в Кърджалийско, съобщиха от МВР. В районите на селата Устрен и Папрат, община Джебел и по пътя Ардино - Кърджали пожарникарите рязаха изтръгнати от вятъра дървета, за да освободят пътните платна за движение. Наводнени общежития, мазета в блокове и къщи бяха другите произшествия, вдигнали на крак огнеборците. И шестте пострадали обекта са били в град Момчилград и съседни села. Повече от час са отводнявани коридорите на първия етаж на ж.п. транспортно общежитие в Момчилград. Минути след полунощ трима огнеборци почистват затлачени шахти заради наводнени мазета в жилищен блок. В къща и селскостопанска сграда в града пък пороят стигнал до коридора. След три часа изпомпване на водата проблемът е разрешен. В с. Ново Соколино, освен отводняване на пострадала къща, пожарникарите са спасили и добитъка, който стопаните отглеждали в мазетата. Собственици на още две къщи в Момчилград са потърсили помощ от пожарната и избените помещения са отводнени след намесата на екипи на РСПАБ.
В следствие на проливните дъждове пътната обстановка в община Смолян е затруднена, съобщи Focus news. Заради пропадане е затворен пътят Смолян - Мугла. Прекъснато е водоподаването на една от махалите. На 9 места половината участък от пътя е откъснат. Шест подпорни стени са пропаднали в дерето, съобщиха от община Смолян. Оттам уточниха, че проблемни са общо 22 участъка от 26-километровия път, поради което е затруднено преминаването на разчистващата техника. В град Смолян има наводнение на ул. ”Зора”, наводнени са складовете на търговците на едро в кв. “Райково” и дворът на “Полимерстрой”. В село Требище е паднала стара къща. Има свличане на земна маса до училището в село Стойките. Работи се усилено по отстраняване на авариите.
Четирима мъже от село Места, което се намира на 20 километра от Банско, изчезнаха снощи, след като камион "Ифа", натоварен с дървесина, е паднал в реката. Камионът е бил преобърнат от придошлите води на р. Места. Телата на двама от изчезналите мъже са намерени, съобщиха от РДВР Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: