ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Следващата седмица комуналните фирми в Пловдив започват великденско почистване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 16.03.2005Коментари (0)1531
Вчера изтече изтича зимното дежурство на комуналните фирми в Пловдив, съобщиха от общината. Още след последния снеговалеж започна почистването на разпръснатите по улиците големи количества солопясъчна смес, защото в края на февруари поради обилните снеговалежи и обледяване бе изразходена около 3 000 т. солопясъчна смес. Поради огромното количество почистването, продължава, като във всички райони на града сместа е събрана на големи купчини, като голяма част от същите вече са вдигнати. За почистването на града от натрупания по улиците пясък от фирма “Чистота” работят 60 души, а от фирма “Еко глобал” – 400.
В район “Южен”, където работи фирма “Чистота”, вече окончателно са изчистени улиците “Вапцаров”, “Кукленско шосе”, “Коматевско шосе”, кв. “Коматево”, в района на хипермаркет “Билла” и автогарата. По график фирмата трябва да приключи с почистването на пясъка днес.
В район “Източен”, единия от петте района, обслужвани от фирма “Еко глобал”, напълно почистени са улиците “6-ти септември”, бул. “Източен”, бул. “Хр. Ботев”, бул. “Хр. Цанов”. Изметена и събрана на купчини е пясъчната смес на улиците бул. “Санкт Петербург”, бул. “Марица”, бул. “Кн. Мария Луиза”. Само за вчерашния ден в района комуналната фирма осигури извънредно техника и бяха извозени 140 тона отпадъци, като са изчистени 10 инцидентно възникнали сметища. Усилията бяха насочени на ул. “Ландос”, “Крайречна”, училищата “П.Славейков” и “Н. Геров”, ул. “Прохлада”.
В район “Северен” от солопясъчна смес вече в процес на извозване са улиците “Цар Борис ІІІ Обединител”, бул. “България”, “Дунав”, “Победа”, “В.Левски”. Почистването продължава.
В район “Център”-“Запад” напълно почистени от зимния пясък са бул. “Руски”, бул.”6-ти септември”, бул. “В.Априлов”, ул.”Гладстон”, ул.”Пещерско шосе”, ул. “Свобода”, моста на Герджика, моста на “В.Априлов”. Почистването продължава.
В район “Централен” всички централни улици са изчистени от пясъка, продължава работата по Бетонния мост, вътрешния регул на бул. “Руски, както и части от бул. “Марица” и бул. “Хр.Ботев”.
Напълно почистени са 6 от големите улици и булеварди в район “Тракия”, като пред финализиране на почистването са още 8 големи улици. Почистват се също бул. “Симеон”, ул. “Нестор Абаджиев” и Асеновградско шосе.
Фирма “Еко глобал” започва Великденското чистене (основно машинно метене, мене, оборка на улици, площади и алеи) в началото на следващата седмица. От 21.03.2005 г. стартира и Великденското почистване (метене, миене по график, оборка и почистване на междублоковите пространства, включително улиците от ІІ и ІІІ категория), извършвано от фирма “Чистота” в район “Южен”.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: