ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Забраняват автомобилите в Капана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 11.11.2009Коментари (28)6907
© Plovdiv24.bg
Идеята Капана да стане пешеходна зона няма да остане само на хартия, увери главният еколог Христо Минков пред репортера на Plovdiv24.bg.

Пълната забрана за движение на автомобили в квартала е една от мерките, набелязани в актуализирания план за действие за подобряване качеството на атмосферния въздух, който бе приет на последната общинска сесия с единодушие от всички съветници. Подобни намерения обмисляше и заместник-кметът Руси Панчев като част от стратегията за облекчаване на трафика, но с уговорката, че ще се пристъпи към него едва след като бъдат осигурени достатъчно паркоместа.

"Разговарях тази сутрин с Руси Панчев по въпроса, консултирахме се и с КАТ и решихме, че движението в Капана трябва да се ограничи още от януари. В момента усилено вече се работи по техническата организация", категоричен бе Минков.

Първоначално ограничителен пропусквателен режим ще бъде въведен само за хората, живеещи в квартала, но при положение, че прибират автомобилите си в гаражи или в дворовете си. В определени часове достъп ще имат и колите, зареждащи магазините. През ненатоварената част от денонощието ще могат да си вършат работата и комуналните фирми - и то по-добре, когато наоколо няма безразборно паркирали коли.

"Този квартал не е пригоден нито за еднопосочно, нито за двупосочно движение. Само няколко джипа успяха да изпочупят поставените наскоро нови тротоарни плочки. Навсякъде в Европа подобни търговски зони са предназначени само за пешеходци", обясни Минков.


Още по темата: общо новини по темата: 85
11.03.2024 »
06.02.2024 »
09.07.2023 »
28.06.2023 »
21.06.2023 »
09.06.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемът не е в зареждащите магазините, заведенията и офисите. Проблемът е точно в "гъзарите" дето си спират лъскавите джипове и коли и задръстват движението тотално. Трябва да направят един многоетажен паркинг някъде зад старата Азия- и всички МПС-та там за по-дълго от 30 мин, тези които нещат да вървят 5 минути пеша до бара и заведението, за това си има ВАЛЕ сервиз. Даваш 2 лв и ключовете и момчето ти я кара колата пред бара.
0
 
 
Ако не надземен,то поне поземен паркинг да направят.
+1
 
 
Много добре са решили,трябва да направят и настилка като на главната улица,да няма тротоари.
0
 
 
чудесна идея, но действително трябва да се помисли 1. как да се зареждат обектите в Капана със стока (макар че мога да посоча сума ти градове в Европа, в които пешеходните зони са много по-големи и няма проблеми в това отношение) и 2. да се изградят платени общински многоетажни паркинги на няколко места около центъра. Между другото, преди 2-3 години в този сайт изразявах мнението (както и много други пловдивчани), че вместо да се строят неефективни търговски центрове от типа на Гранд и онова другото до него, които бе ясно че ще са невъзвращаеми поради претрупването на такива обекти в града, можеше инвеститорите да вкарат малко въображение и да построят многоетажни паркинзи. Помислете само колко по-доходоносни биха били тези паркинзи от един Гранд например, който така и не запълни даже и на 2/3 капацитета си...
+1
 
 
"Навсякъде в Европа"... хах като става въпрос за тротоари се споменава "Навсякъде в Европа" , но като стане въпрос за заплатите никой не казва "Навсякъде в Европа" !!! Всеки с проблемите си
0
 
 
За тези, които плюят по еколога: Някога ходили ли сте в западноевропейски голям град? Град със старинен център? В такива градове не е ли спряно движението в центъра?"Капана" е квартал със стар сгради, които се рушат непрекъснато от допълнително внесените в атмосферата газове. Например атмосферния озон от приземните слоеве, който е страхотен окислител.Трябва да се спре движението в целия център на града, за да го има и след 1 век.Спрете да мислите само за себе си.
0
 
 
ВЕРНО СИТУАЦИЯТА Е КРИТИЧНА, И ТРЯБВ АДА СЕ ВЗЕМЕ РАДИКАЛНО РЕШЕНИЕ...
0
 
 
Нищо няма да стане, вижте стария град където има бариера и въпреки това колите са една върху друга. Иначе идеята е добра, непреложима в бг
0
 
 
Кучето си лае, керванът си върви. Капана ще затворим, не искаме коли!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: