ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бул. "Свобода" става "Шан-з-Елизе", разтоварва трафика по "Пещерско шосе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:44 / 19.11.2010Коментари (39)8264
На сметището, което започваше след края на бул. "Свобода", от ул. "Перущица" чак до Хирургиите се е ширнал 27 метра широк път с паркоместа за около 200 автомобила, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Прилича на парижкия "Шан-з-Елизе". Ще разтовари движението по "Пещерско шосе" и ще е най-прекият път до Университетската болница", не скри задоволството си Славчо Атанасов, който заедно с кмета на "Западен" Здравко Димитров инспектира работата по булеварда.

Върху 500-те метра от продължението вече не само е изградена цялата подземна инфраструктура и са поставени стълбовете на уличните лампи, но по половината от отсечката е положен и първият пласт асфалт, увери инж. Цанко Драгиев. При добро време цялата работа ще е свършена преди Коледа.

Кметът благодари на шефа на "Драгиев и ко", че фирмата кредитира общината. Досега от общо 1,2 млн., колкото струва обектът, на изпълнителя е заплатен само проектът. Другите пари са били предвидени от недошлите милиони за софийския боклук.

"Въпреки убийствената криза, ще намерим необходимите средства", закле се Атанасов, който щедро похвали и Здравко Димитров, за когото няколко птичета му донесли, че не пропуска ден без да нагледа работата по новия път. Има идея да се направи екопътека през парка към булеварда.

"С половин километър ще се съкрати пътят на нашите пациенти и линейките до болницата и ще ги извежда директно пред нейното лице", отбеляза изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Карен Джамбазов, който като заинтересован, също дойде на бул. "Свобода".

На следващ етап булевардът ще бъде продължен с още 2-3 км чак до края на "Пещерско шосе", за това ще трябва да минат отчуждителни процедури и да се намерят още много пари.



Още по темата: общо новини по темата: 12
24.09.2019 »
16.01.2019 »
22.11.2018 »
21.11.2018 »
20.11.2018 »
20.11.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То тоя трафик по Пещерско шосе направооо... какъв трафик, бе, хора... ако няма прелез преминаването си е безпроблемно. Да не говорим, че има чудесни условия за разширяване на булеварда от прелеза до светофара на хирургиите, но те си знаят какво правят хората. Стига сте критикували, на мен също не ми допада идеята, щото можеше да се асфалтират далеч по-нужни отсечки, ама не мрънкам...
+2
 
 
Изсечените дървета не са много и по продължението на булеварда също няма да са много. Пътят е смислен, защото отваря добра транспортна връзка към новият квартал, който се образува в пустеещите в момента ниви. Пловдив е наблъскан като циганско гето и има нужда от марица - север и кв. кишинев, затова моите адмирации за направата на тази отсечка, макар сега в началото да е безсмислена.
0
 
 
По-безсмислена отсечка рядко биха направили. Направо са си уникални. Това за хирургиите си е просто оправдание за: - - - - - - а) Изсичане на стотици дървета. Че това си е път през гора! - - - - б) Път с общински пари за новите кооперации. Долни инсинуации , хвърлени пари на вятъра са. Нищо чудно Главчо от сега да трупа дългове за следващото управление, че края му се вижда...
0
 
 
до Пелистер - ако ще 1000 да имат, важното е да се свърши работа! Лошото щеше да е ако имаха 5 спечелени поръчки, от които не са извършили нито една.
О ЖЪЛТУРИ ПРОСТИ,В ПЛОВДИВ ВИНАГИ ЩЕ СТЕ НА ГОСТИ!
на 19.11.2010 г.
0
 
 
"Драгиев и КО" е прибилижена фирма на Главчо.От както е на власт жълтия селянин тея имат спечелени над 100 обществени поръчки.
„Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвувание!” -полковник Борис Дрангов
на 19.11.2010 г.
+1
 
 
Мммм,да голям късмет за строителният предприемач строящ жилищните сгради покрай булеварда...мда,парата си е пара!
+1
 
 
А не се ли сещате,че всичко се прави заради новите строежи наоколо,а не заради болницата?
0
 
 
В Пловдив изобщо работи ли някоя друга фирма освен "Драгиев и КО"
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 19.11.2010 г.
+5
 
 
Абе само аз ли виждам как се унищожи сумати дървета и зеленина , за да се застрой поредното жилище и да се ебе майката на зеленината в Пловдив ? Да хубаво е , че ще има по пряк път към Хирургиите , НО за сметка на стотици дървета ! Това е просто УЖАСНО ! Дано се сетят да посеят поне дървета !
+1
 
 
Само да се разберем за "благодарността" за кредитирането ! Въобще не съм съгласен, тази фирма изпълнява, сигурно 90 % от поръчките на общината така че, те трябва да благодарят на пловдивчани.Да помолим г-н Кмета да не коментира така изразително подробностите, около плащанията към фирмите изпълнителки на строителните обекти в града и да не ни кара да се чустваме задължени на някой. За всичко останало по този проект " БРАВО"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: