ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проектът за Античния театър в ход
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 22.03.2011Коментари (22)6611
© Plovdiv24.bg
На 15.03.2011 г. е подписано споразумение между Областна администрация Пловдив и Министерство на труда и социалната политика (МТСП) за изпълнението на проект "Античен театър-Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това стана ясно от пресконференция на областния управител на Пловдив Иван Тотев, проведена днес.

Проектът "Античен театър-Пловдив" е по Мярка 01-"Подобряване на градската среда" на проект "Красива България", 2011г. Изготвен е по основание одобрениe НИНКН технически инвестиционни проекти за обект Античен театър.

В рамките на проекта ще бъдат извършени следните строително-ремонтни работи:

-Архитектурно-строителни и консервационо-реставрационни работи на подобект "Северен подход"
-Изграждане на осветлението на северния подход
-Частичен ремонт на компрометирани части от сцената, чрез подмяна на силно компрометирано дървено дюшеме
-Изграждане на нови санитарни възли.

Общата стойност на проекта е 190 052 лв., като 50% от средствата са съфинансиране от бюджета на областна администрация Пловдив в размер на 95 026 лв., а другите 50% са от МТСП. 

От парите за проекта 171 047 лв. са предназначени за строително-монтажни работи и консервация, 9 503 лв. за провеждането на професионално обучение на безработни лица, което се организира от ДБТ-Пловдив и 9 502 лв. за организацията и управлението от страна на проект "Красива България".

Иван Тотев припомни, че от няколко месеца областта заедно с Министерството на културата предвиждат Античния театър да влезе в собственост на областна администрация-Пловдив. Стана ясно,че утре се очаква решението на Министерски съвет по този казус в полза на областта на града.

"Досега собствеността на Античния театър беше на Министерството на културата. Стопанисваше се съвместно от Община Пловдив и Област Пловдив. Сега с решението на Министрески съвет категорично театърът ще мине под шапката на областта", категоричен беше Тотев.

Областният управител поясни още, че по въпроса с демонтирането на дървените скамейки, находящи се на Античния театър, е водена кореспонденция за това със зам.-кметът Петя Гогова. Тя е поела ангажимента за тяхното демонтиране.

Разбра се, че от утре областния управител е в отпуск, защото заминава на държавно посещение в Полша по повод на на кръгла маса на тема " Усвояване на средствата от Европейските проекти". На визитата от българска страна ще участват и министър Томислав Дончев, зам.-министри и депутати от Народното събрание.

"На срещата ще се разгледат начините за по-доброто усвояване на евро средствата. Ще се опитаме да вземе пример он начина, по който прави това Полша, защото тя е една от страните с най-добра практика в тази насока", поясни още Тотев.



Античен театър - 200 000 лева


Още по темата: общо новини по темата: 21
12.06.2020 »
04.04.2016 »
28.08.2015 »
27.08.2015 »
04.08.2015 »
14.04.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз не мога да разбера,защо като видят че нищо не става от кметството не се отлкажат доброволно.
+6
 
 
Брависимо, Саргоне!!! Блюдолизничеството ти е на "царска" висота... А за елитарната ти култура и компетентност заслужаваш синекурна длъжност в областната управа. Колкото до кандидат-кмета Тотев - очакваме управленския му гений да произведе поредното светло бъдеще. Ликуй, народе!
+4
 
 
До всички коментари по-долу: Администрацията на Славчо е некадърна и това едва ли е тайна за някого.Но според мен и Тотев при всеки възможен случай му слага прът в колелата.Ние,пловдивчани,за пореден път ставаме жертви на гнусни политически игри.На никой не му дреме за града,важното е да се докопа до баницата!За кого да гласуваме наесен?!Всички са много готини предизборно,а после се оказва,че сме избрали поредното магаре!
-3
 
 
Браво, поне областният прави по нещо полезно за този град!
0
 
 
"силно компрометирано дървено дюшеме"... ееех, пратер, пратер! в днешно време вече никой не казва "да скова кочина", всеки казва: "да реализирам кочина"
-2
 
 
Не искате,но се превръщате в негови адвокати!И като такива ми обяснете дали сте привърженици на тезата "не е морално,но е законно".Правото е морал, доколкото той може да се опише на хартия и двете би трябвало да се различават малко, а не да са пълни противоположности като у нас.
0
 
 
Аз не виждам нищо радостно, в това че Пловдив изпусна европари.Ако областният управител беше поне малко загрижен за пловдивчани би направил компромис,загърбвайки партийните различия.Можеше ли да изпрати с шофьора си общинските служители до София,а през това време да се обади и да каже,че идва делегацията от Пловдив да й запазят час и номер?Възможности винаги има,но не и при липса на желание
0
 
 
Добре, че администрацията на Славчо не е имала досег с този проект. Иначе и тук можеше някоя общинска служителка да се запилее и да пропусне някой срок.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: