ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Подводен" паркинг под езерото в Цар Симеоновата градина?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 11.06.2012Коментари (58)12892
©
Изграждане на подземен /"подводен"/ паркинг под езерото в Цар Симеоновата градина в Пловдив предлага архитект Петко Прокопиев. Нивата за колите могат да са едно или две в зависимост от осигурения финансов ресурс с капацитет 120 при едно и до 220 автомобила при две подземни нива. Обектът може да бъде реализиран на принципа на публично-частното партньорство. 

Друг източник на средства са и различни европейски програми, ако идеята за подземен паркинг стане част от интегриран проект, свързан с транспортно-комуникационната или екологичната проблематика.

Освен чисто прагматичния ефект реализацията на проекта би спомогнала и за възстановяване на водната площ. Заради проблеми с хидроизолацията частта от езерото, под която се предлага изграждането на паркинга, в момента не се завирява. Бетоновата чаша стои празна и загрозява градината. Върху съоръжението е предвидено да има слой вода, а през зимата може да се превръща в пързалка.

Този проект няма да засегне нито едно дърво или храст, а изкопните работи ще бъдат най-малко на 10 метра от съществуващите дървета. Това е заложено в самата идея при ситуирането на съоръжението, разработена върху геодезическа снимка.



Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.12.2012 г.
0
 
 
Айде по-скоро да се радваме на натурален и хубав парк с езеро и водни колелета, както беше едно време :) Страхотно!
+3
 
 
колко сте прости всички не е истина! чак ми стана неудобно че живея в Пловдив с вас и сигурно се разминаваме по улиците и децата ни може да учат заедно.дори не можете да четете,а осъждате идеята.човечеца архитект предлага парка да изглежда по-добре от сега - да се запуни дупката без да се разруши и разкопае всичко,а вие даже не разбирате идеята. Всъщност има ли някои които пише по темата които да е от Пловдив ,а не пришълец? и някъде извън БГ ходилили сте? това е уникална идея,която до колкото чета би била финансово реализуема? и съм убедена че вс вие ще си токате краченцата в езерцето веднага що стане и няма да ви е проблем левчето на час. човека учил сума ти години, взел множество награди, измисля нещо доста хитро - а на вас селяците - да во даде човек малл-ове и ще сте happy.пловдивчани.от скутаре.хвана ме срам че съм от пловдив като гледам масовото мислене.дано децата ви поне се измъкнат от тука че с такива като вас всичките той град само по-зле ще става.прости хора.явно без работа.
-1
 
 
Всички, които пишат коментари в сайтовете са ХЕЙТЪРИ,които са изостанали умствено и не са постигнали нищо в жалкият си живот. АЗ СЪМ СИНЪТ МУ И НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ,БЕЗ ДА ГО ПОЗНАВАТЕ!!!!
-2
 
 
петко,петкооооо петко ,ти да не си в Дубай бре????
+1
 
 
Привет на всички коментатори в този форум. Аз съм арх. Петко Прокопиев и не се крия зад измислен псевдоним като повечето от вас. Никога не съм се крил и няма да се скрия. Аз съм автора на тази идея. Моля, адресирайте въпроси и коментари към мен. в случая кмета и общината нямат нищо общо с това. На 52 години съм, имам дъщеря и син Всички караме коли, дъщеря ми кара и бебешка количка. Много харесва Цар Симеоновата градина и пеещите фонтани и често са там. Готов съм да отговоря на всички коректно поставени въпроси. За пръв път чух думата "ХЕЙТЪР" от сина ми. Разбрах, че това е субект, който се крие зад псевдоним във форумите или е с маска на митинг. Предполагам, че авторите на графитите са хейтъри. Ако карат кола, спират по тротоарите и на местата за хора с увреждания. Аз не съм хейтър и на хейтъри няма да отговарям Не ги мразя, но ще показвам червен картон. Като на футболен мач. Приятна вечер.
+1
 
 
И каква полза точно на това място да има паркинг? Какво има наоколо ? Общински съветници, които заседават в Младежкия Дом. Това е пълно безумие да се строи паркинг в центъра на града. Всички големи градове ограничават движението в центъра си, защото натовареността е най-голяма там. Поредният безумен проект
+2
 
 
Някакъв пореден малоумник с поредния си номер - защо изобщо му се обръща внимание?
+5
 
 
Поредната идиотия.Града е като след бомбардировка.Асфалта е подкопан и всеки ден зейват нови ями,а ние слушаме разни фантасмагории.Кмете,поне един ден ни избави от твоето "ще" и кажи направих това и това...Ако можеш
0
 
 
ГРАДА МРАСЕН АМА С ПОДВОДЕН ПАРКИНГ -ОГЛЕДАИ СЕ КАК ДА НАПРАВИ6 ГРАДА КРАСИВ И ЧИСТ А НЕ ГЛУПОСТИ
+1
 
 
ХЕХЕХЕХЕХЕХ,С НАШИТЕ ТЕМПОВЕ НА СТРОЕЖИ МАИ ЩЕ СТАНЕ ПАРКИНГА ПРЕЗ СЛЕДВАЩОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ,,,,,ИЗМИШЛИОТИНИ,,,,,ДА С ЕПЛАТИ НА НЯКОГО САМО
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: