ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Външен асансьор, панорамен бар и осветление с надписи за бившия Партиен дом
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 10.07.2012Коментари (22)7311
© Plovdiv24.bg
Надстрояване на високото тяло на бившия Партиен дом за изграждане на панорамен  бар предвижда промяната в архитектурния му облик, каза днес пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев.  Припомняме, че в интервю за сайта ни градоначалникът вече заяви, че това е вторият голям проект след този за Цар Симеоновата градина, с който ще се върви към изграждането на новата визия на Центъра. 

Върху ниското тяло на сградата ще бъдат издигнати още едно или две нива за превръщането на някое от тях в модерен административен център, а от западната страна ще има външен асансьор с две спирки: на подземно ниво и на покрива. Сградата ще бъде с окачена фасада по предложение на проектанта. 

Предвижда се и художествено осветление с възможности за изписване на надписи и графики. Контролер със зададен брой програми ще го регулира, като ще има възможност по жeлание на възложители програмите да се допълват, разказа още градоначалникът. 

До края на декември проектът за сградата трябва да е готов, а към реалното му изпълнение ще се премине, след като финансирането се осигури най-вероятно от бюджет 2013 на Общината. 


Още по темата: общо новини по темата: 33
30.11.2023 »
30.11.2023 »
27.05.2023 »
19.09.2018 »
30.08.2018 »
13.08.2018 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Сигурно е била модерна сграда за времето си,но сега е най-грозната в Пловдив.Ако под нея се открият други археологически находки,по-добре да оставят тях,а сградата да се събори.
+4
 
 
Определено много добра идея,сигурно ще е доста скъпичко да се осъществи,но това е най грозната сграда в центъра, и съм с две ръце за.
-2
 
 
То само дограмата да сменят е сигурно половин милион,разбирам да се прави по някаква програма - безвъзмездно,ама да се наливат общински пари за "разкрасяване" малко наредба ми звучи!! Като се има в предвид хилядите неотложни нужди по пътната мрежа само, и колко още други наболели проблеми... Ама нали най-мудната и неефективна част от администрацията работи в тази сграда....що да не изсипем 10 самосвала с кинти там...а пък ние ще си караме луноходите...пффффф метълска му работа,пардон кметска му работа
-1
 
 
Тази сграда има нужда от козметичен ремонт а пощата има нужда от цялостен ремонт.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Явно на доста хора тази сграда не им харесва, но пък аз смятам, че е добър завършек на Главната, трябва само лек козметичен ремонт отвън включително да се махнат климатиците от фасадата. След като коментирате и сградата на пощата - за мен тя трябва да остане наполовина, Г-образна, като може да приеме туристическия център, който е до нея, един малък пощенски клон, а останалата част да стане музей за римския период
0
 
 
според мене трябва да се махнат две нива,а не да се добавят над високото тяло
+4
 
 
Доколкото разбрах ще се плащат 250 000 лева само за проекта, което е доста надута цифра, но като се вземе предвид факта, че все още няма обявена обществена поръчка, а се предвижда проекта да е готов декември месец, то нещата се изясняват. Вероятно проекта вече е изготвен от правилните архитекти и се очаква само законовите процедури да минат. Иначе идеята за осъвременяване на бившия партиен дом е отлична, но нека тя не се превръща в поредната схема за източване на общинския бюджет.
+7
 
 
Центърът на града несъмнено има две язви: партийният дом и пощата, образци на импотентната творческа мисъл през социализма. И двете сгради нямат място в този си вид, но трябва да се прецени от специалисти, а не от политици, каква е реално тяхната функционалност. Бих предпочел изобщо да ги няма там, но след като БКП стана БСП, БПЦ стана агентура и агенция за недвижими имоти, а комсомолски секретари станаха капиталисти, защо пък и партиен дом да не се превърне в "модерна бизнес сграда" на фона на цялата козметична промяна за две десетилетия.
+3
 
 
Всичкото Мара втасала до надстрояване и панорамен бар останала. На кой "инвеститор" пак до Общината опря да му свърши работата по поредния неефективен, безсмислен и губещ, гълтащ време и средства и енергия ако щете "проект"? По добре да вземат да ремонтират не Партийния дом, а Окръжна болница и ВМИ-то. Или да построят няколко детски ясли.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: