ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
39-годишна пловдивчанка съди поет, усъмнил се в девствеността й
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:16 / 31.10.2014Коментари (17)17642
© Plovdiv24.bg
Госпожица Хинкова
"Не мога да му простя. Как ще застана пред гроба на майка ми в събота на Задушница? Той ме обиди, че не съм девствена. Късно е за прошка!"

С тези думи 39-годишната поетеса Албена Хинкова от Пловдив отхвърли извинението в съдебната зала, което поднесе нейният събрат по перо Николай Славов.

На 2 юли т.г. по време на литературна сбирка в клуб "Младост" пред десетина творци той се обърнал към Албена: "Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение".

"Как се осмеляваш да ме обиждаш? Защо да не съм мома?", побесняла поетесата и обявила на всеослушание, че е непорочна. Това предизвикало бурен смях у Славов. Но Хинкова се разгневила още повече и обявила, че ще го съди.

"Когато се омъжа, след първата брачна нощ чаршафът ми ще е кървав!", отсякла тя пред смаяните творци. И светкавично побягнала към Съдебна медицина. Оттам си извадила документ, че е девствена, и хименът й е напълно запазен.

Сега това удостоверение е основно веществено доказателство по делото, което Хинкова води срещу Славов в пловдивския районен съд и иска обезщетение в размер на 3000 лева.

На второто заседание вчера ищцата се яви в червен костюм и ботуши. Друга поетеса от същия клуб - Милена Стоянова, пък дойде преоблечена като Гергана от поемата "Изворът на Белоногата" на Петко Р. Славейков. Тя обаче е на страната на подсъдимия.

"На предишното заседание Хинкова заяви, че жените трябва да бъдат морално чисти като Славейковата Гергана", поясни Стоянова. 

Ден и половина струвало да изнамери нужните дрехи, за да се премени. 

"С тая престилка е трудно да се движиш в градския транспорт. Но в същото време топли и би предпазила младите момичета от безплодие", заяви Стоянова.

Категорична е, че Хинкова не е права, и дори осмива поведението й.

Съдия Иван Калибацев се видя в чудо с ищцата. Тактично се опита да помири Албена и Николай. В продължение на половин час ги убеждаваше да се разберат като интелигентни хора и да не се стига до процес.

На първото заседание на 25 септември Калибацев дал едномесечен срок на двамата за спогодба. Усилията му се оказаха напразни.

"Цял месец посещавам клуб "Младост". Славов продължава да се държи с мен провокативно. На 5 октомври дори му напомних, че имаме дело, а той се изсмя и ми посочи на стената Мики Маус. Иронично ме попита дали говоря на тази кукла", разказа 39-годишната девственица.

Съдията обясни, че извиненията, които ще получи в присъствието на толкова медии, ще придадат тежест.

"Щом г-ца Хинкова смята, че съм нанесъл обида с думите си, съм готов да се извиня. Макар че това, което изрекох тогава, беше метафора. Но въпреки това се извинявам", изрече поетът.

"Вижте, че има подход. Да приемем, че вашата чест е сериозно накърнена. Но подсъдимият току-що изказа към вас една добронамереност. Смятате ли, че с това извинение делото може да приключи със спогодба", обърна се към поетесата магистратът.

Албена обаче не отстъпи. "Какво ми гарантира, че няма отново да отправи към мен подобни реплики?", контрира тя.


Съдията продължи да ги увещава, че са интелигентни хора, държат на своето реноме и най-разумното решение е да се помирят.

"Всички червени линии вече са преминати", отсече Хинкова. "Но има и други цветове, дайте да намерим баланс", настоя Калибацев. "Късно е!", категорична бе Албена.

Магистратът добронамерено я посъветва: "По-добре късно, отколкото никога. Ще бъдете добре възприета във вашата среда, а и в обществото. Оттук нататък каквото и да ви се случи, вашето поведение ще бъде по-достойно. Не е нужно да се търси възмездие. У подсъдимия има добра воля за решаване на този спор. Вие ще излезете много по-доблестна."

След това заговори, че в живота има добри и лоши моменти. Но човек трябвало да гледа напред.

Засегнатата обаче не искаше и да чуе за помирение. Твърди, че понесла много обиди, след като случаят се разчул. На литературните сбирки събратята по перо непрекъснато я пародирали. Не била убедена, че ако прости на колегата си, това щяло да сложи край на по-нататъшни подигравки.

Хинкова разказа, че последно със Славов се засекли на 21 октомври на премиера на стихосбирка. 

"Щом ме видя, моментално си обърна главата на другата страна", упрекна го 39-годишната госпожица.

Тя припомни, че членувала в клуб "Младост" от 9 години. Досега никой не се бил осмелил да постави под съмнение нейната непорочност. След обидата на Славов почти на всяка сбирка я поднасяли.

Съдията слушаше и се чудеше как да внесе спокойствие в душата на засегнатата поетеса. 

"Факт е, че между вас има търкане. Не си говорите, не се поздравявате. Може да има някакво привличане между двамата, не зная", продължи да размишлява Калибацев.

Изведнъж спорът се ожесточи между Хинкова и защитата на Славов. Адвокат Иван Колев упрекна ищцата, че развявала като знаме медицинското си удостоверение за девственост.

"Получихте своя звезден миг. Колко ще продължи той, не зная", заяви защитникът. 

Хинкова започна да го апострофира на висок глас. Тогава съдията ги предупреди, че ще ги накаже с глоба от 500 лева, ако не спазват реда в залата.

Той засекрети делото, тъй като тъжбата съдържала факти от интимния живот на Албена.

Следващото заседание е насрочено в средата на декември. Тогава ще бъдат призовани на разпит поети, които са станали свидетели на "кръвната обида", нанесена на Хинкова.

Тя се прочу покрай миналогодишните протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Когато пловдивчани окупираха областната управа срещу назначението на Венцислав Каймаканов за губернатор, поетесата се появи с клетка, в която носеше своя котарак Тумби. Тогава тя обясни, че е докторантка към БАН.

Източник: в. "24" часа



Още по темата: общо новини по темата: 22
16.08.2018 »
04.07.2016 »
31.05.2016 »
28.04.2016 »
28.12.2015 »
23.11.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Няма лошо в това да се пази за истинската ;) любов в живота си, но ако това и е снимката и което е по-лошо - дава под съд хора за глупости т.е. има характер на зла кучка, ще чака дълго...
+6
 
 
Уважаемата госпожица ДЕВСТВЕНА на тези години трябваше да се гордее с едно здраво семейство и поне едно дете ! А не да развява медицинско за недокоснатия си химен ! Жалка !
на 31.10.2014 г.
+8
 
 
Тоя и е направил е**ти комплимента, пък тая ще го съди хахахаха
Простаците са непобедими!
на 31.10.2014 г.
+5
 
 
Как да получи човек ерекция при такъв индивид , та той ще те уплаши до смърт , при вида и .
+6
 
 
С такава визия обикновено не се правят на недостъпни. Тази явно е изключение от правилото. Не съм чел стиховете й, но ако още веднъж погледна снимката, със сигурност ще ми леят куршум.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+8
 
 
АКО ТОВА Е "МОМАТА"...МОЖЕ НАИСТИНА ДА Е...НЕДОКОСНАТА!!!НЕ БАРАЙТЕ ТАКИВА!УАУУУУУ.....ПАК Я ВИДЯХ...БЕГАЙЙЙ...
+14
 
 
Тъжното е че кукувицата ще съсипе живота на човека заради някакви глупости. А всичките подигравки си ги е изпросила сама с това че си е изкарала медицинско че е девствена.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: