ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Рекорден брой участници в срещата на туроператорите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 17.11.2014Коментари (0)2479
© Plovdiv24.bg
В периода 26-30 ноември 2014 г. в Пловдив ще се проведе Петата международна среща на туроператорите. Организатор на събитието е Община Пловдив, чрез Общинско предприятие "Туризъм", съвместно с Министерството на туризма.

Събитието е насочено към популяризиране на България и в частност Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за туризъм през цялата година. 

На предстоящата среща ще бъдат представени новите туристически обекти и атракции в града, част от културно-историческото наследство.

Форумът набира все повече популярност сред туристическия бранш в страната и чужбина и печели международен авторитет. Потвърдилите участие до момента са над 90 организации. 

Журналисти и туроператори от България, Великобритания, Китай, Русия, Турция, Грузия, Италия, Унгария, Македония, Черна гора, Гърция, Мароко, Индия, Сърбия, Румъния, Франция и други държави ще се включат в престижния форум. 

В програмата са предвидени работни срещи, които предоставят възможност за директен контакт с потенциални партньори и поставяне начало на успешни сътрудничества.

В Петата международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм. Специално за форума е режисиран музикален спектакъл "На сватба в стария Пловдив" на Държавна опера - Пловдив, с участието на ансамбъл Тракия, чието действие се развива в къщите в Стария град.

Във фокуса на есенното издание ще бъде и фестивалът "Дефиле на младото вино". Той е част от събитията, насочени към реализирането на национална стратегия за виното и създаването на атрактивна възможност и повод за посещение на гости от цялата страна и чужбина в Стария град. 

Производителите на вино представят в неповторимата атмосфера на старите къщи своите млади вина. Дегустациите са съпроводени с културни събития, лекции, посветени на виното, които комбинирано с десетки локации, ресторанти, нощни клубови и др. превръщат събитието във важен акцент за Пловдив. 

В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. По последни данни градът бележи най-добри резултати в развитието на туризма спрямо останалите градове в България със среден показател от 18,64%, който включва - реализирани нощувки , посетили туристи и приходи от нощувки. 

За първото 9-месечие на тази година данните сочат устойчив ръст по много от показателите и дават основание за оптимизъм за една силна година за туризма в Пловдив и региона според НСИ.

Увеличаването на ръста от реализираните нощувки е общо с 14,07%, спрямо първите 9 месеца на 2013г. Туристите, посетили Пловдив бележат ръст от 7,81% , а приходите от реализирани нощувки са се увеличили с 34.04 % спрямо 2013г. Тези ръстове се дължат на успешното популяризиране на Пловдив като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. 

Спечелената титла Европейска столица на културата и всички успешно стартирали проекти и събития, по време на конкурса, както и бъдещата културна програма, се очаква до осигурят устойчив ръст на туристите през следващите години. Многобройните събития и международни фестивали осигуряват постоянен поток от посетители от България и развиват събитийния туризъм в региона. 

Официалното откриване на Петата международна среща на туроператорите ще се състои на 27 ноември 2014 г. от 09.00 ч.


Още по темата: общо новини по темата: 3
01.12.2014 »
27.11.2014 »
26.11.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: