ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бутат исторически тютюнев склад с разрешително от 2010-та
Автор: Васил Динев 17:42 / 06.03.2016Коментари (45)16400
© Plovdiv24.bg
Знаков тютюнев склад се събаря в момента в Пловдив на улица "Одрин" 8, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Събарянето разбуни духовете, но се оказа напълно законно.

Оказва се, че когато тютюневите складове са регистрирани като паметник на културата в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), като паметник е регистрирана по регистрирана сградата намираща се на улица "Одрин" 6.

Тази на улицата с номер 8, не е регистрирана като паметник на културата.

Затова през 2010-та година, по времето на кметуването на Славчо Атанасов, е издадено разрешение за събаряне на сградата и строителството на новата.

Интересното е, че преди няколко седмици е подаден сигнал до НИНКН, да се направи справка и склада на "Одрин" 8 да бъде регистриран като паметник на културата.

Дали поради тази причина инвеститора бърза сега, как е получено разрешителното през 2010-та година?

Потърсихме за коментара бившия кмет Славчо Атанасов, но до момента той отказва да си вдигне телефона и да отговори на въпросите на Plovdiv24.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 100
03.01.2024 »
11.11.2023 »
18.03.2023 »
20.01.2023 »
04.02.2022 »
23.11.2021 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не се ядосвайте.То бе само една руина,която никой не се наемаше да реновира.По довре да ги махнат.
+1
 
 
И тук ме дразни не толкова самото бутане, колкото мишкарския и мизерен начин по който действат администрацията на кмета и бизнеса. Нормалният, европейският начин е всичко това да мине през някакво обществено обсъждане. И - каквото се реши там. В случая поставят хората пред свършен факт. И кмета , ако има някакво достойнство , би следвало да излезе и да каже открито за тези неща.
+2
 
 
Ужасяващо се случват нещата в любимия ни "културен" селски град . Бута се историята на града, бута се подмолно - в почивен ден, по най-бързия начин , без спазване на правила и норми на безопасност. Уж всичко е законно, но всички се крият и действат като нелегални. С гузна съвест.
-3
 
 
Да са го санирали след като е исторически! Трябва някой да умре заради срутване ли, че да се сетят? На нищо не причича! Сетили се да за него днес...ами вчера? А миналата година? До кога ще гледаме грозотии? Центъра и той е разкопан.Все едно сме в миналата ера!
-4
 
 
Крайно време беше! Аман от руини и съборетини
0
 
 
Абе какво толкова го правите на проблем.. Не всяка старина има историческа стойност.. Тютюнев склад. Към момента развалина, рушаща се с всеки изминал ден. Реновирането ще отнеме маса време и средства. И без това са запустяли сградите като тази, по-добре да се направи нещо на тяхно място, отколкото утре да се срути нещо и да убие хора по улицата.. Ама тогава друга песен ще пеете.
0
 
 
И странно защо видя ли името"Славчо Атанасов" в дадена тема ми става ясно, че става въпрос за поредната яка издънка? Но нали Г-н Тотев е печен, нали мисли за Пловдив..нали гласувах за него, защо не ни каже какво се случва ? Защо мълчи..... СГРАДАТА ТРЯБВА ДА СЕ РЕСТАВРИРА и онези в общината да се заемат с това и да оправят нещата. Защото, че Славчо е дебил, това го знаят и малките деца, но бездействието и измиването на ръце не прави вината и на сегашните по-малка.
0
 
 
Тъпото, е че за пореден път се опитаха да ни направят на абсолютни балъци. Никаква информация какво ще се случва, никакво точно инфо какво точно ще бъде това, дали ще е същата визия ...абе все едно сме по време на соца. Аз не съм човека, на които трябва да се дават обяснения от частни инвеститори но общината ни дължи обяснение защо се бута с лека ръка сграда на толкова години, която може ако се вложи някои лев да е част от туристическата карта на Пловдив? Въпросът е дали след 30- години живот и здраве, ще сме горди със тези стари и красиви сгради или ще сме горди с някоя кооперация или хотел ? Ми извинявайте но в цяла Европа тази сграда щеше да е реставрирана преди поне 15 години и щеше да е гордост за съответния град
+6
 
 
Присърце ми е архитектурата на града и в тая част където са тютюневите складове.Тази сграда ми харесваше много и бих искал да я видя реновирана и пълна с живот.Не отчитате обаче,че да превърнеш един склад-сушилня за тютюн във функционална сграда в 21 век...било то хотел,офиси,търговски център или с обществени функции,трябват много...много инвистиции да реновираш вътре а да запазиш фасадата.Особено ако е паметник на културата е много трудно и скъпо,да укрепваш и да строиш отвътре по нов стандарт а да запазиш фасадата...Защото съгласете се,на вас ви харесва Визуално Архитектурата и стила...Функционално тази сграда е пълен кенеф и неприложима за нищо.Със сигурност ми се иска новия собственик да построи пълно копие визуално...а вътре да бъде модерна и функционална за функциите си в 21 век.Бъдете малко реалисти...Можем да ревем много за старите и красиви сгради,но някой струват много повече пари да се реновират,отколкото да се събори и на ново да се построи с елемента да се спазва визията на старата. Не бих бил краен....но е вероятно всичко да си остане само добри пожелания и снимки!
+2
 
 
Какво звъните на този боклук Славчо!!!?? Той и като кмет не си вдигаше телефона.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: