ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев най-вероятно в една група с Верея, Славия и Монтана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 20.03.2017Коментари (3)6075
© Plovdiv24.bg
Много е вероятно Ботев и Верея да попаднат в една група от втората 8-ца
Предстоящият мач с Монтана в петък от 20 часа в Коматево е доста важен за Ботев (Пд). Изходът от двубоя ще определи съперниците на жълто-черните в плейофите от втората 8-ца.

Ботев ще запази 7-ото си място, ако успее да победи Монтана. В момента "канарчетата" са с 32 точки, колкото има и Берое. Пловдивчани обаче са с предимство в директните двубои.

При това положение Ботев ще попадне в една група с отборите, заели 10-о, 11-о и 14-о място. Още от сега е ясно, че последната позиция ще е за тима на Монтана. Другите два тима в групата на Ботев по всяка вероятност ще са Верея и Славия. В момента те заемат въпросните 10-о и 11-о място и е напълно възможно да ги запазят след края на 25-ия кръг.

Регламентът за плейофната фаза е повече от интересен и може да замеси всеки от отборите, както в борбата за евротурнирите, така и в тази за оцеляване:

В груповата фаза отборите влизат с пълния си точков актив от редовния сезон.

В групите всеки отбор играе по 6 мача - по два, като домакин и гост, срещу всеки от отборите в неговата група.

След изиграване на мачовете от групите, отборите заели първите две места във всяка от тях, играят полуфинали "на кръст" (първи от група "А" срещу втори от група "Б" и обратно) в два мача на разменено гостуване, като домакин в реванша е по-предно класираният в груповата фаза отбор.

Победителите от двата полуфинала играят финал в два мача на разменено гостуване. Спечелилият заема 7-ото място в крайното класиране и се изправя срещу 4-ия от първата шестица в бараж за участие в предварителните кръгове на Лига Европа.

В борбата за оцеляване влизат заелите 3-о и 4-о място в група "А" и група "Б". Те отново се изправят "на кръст" в полуфинали от по два мача. Победителите играят финал в два мача, като спечелилият запазва мястото си в елита и през следващия сезон, а загубилият отива на бараж за оставане, в който среща заелият третото място във Втора лига.

Загубилите в полуфиналите играят финал в два мача помежду си. Победителят от него също играе бараж с втория от Втора лига, а загубилият изпада директно и губи мястото си в елита.

Още по темата: общо новини по темата: 25
18.05.2017
11.04.2017
08.04.2017
08.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 20.03.2017 г.
-2
 
 
тая схема ич не ми харесва .ша ни ш**ат в плеиофите и после сме надолу . язък за лига европа. ама кво да съ прави -от 6 мача имаме една победа само
на 20.03.2017 г.
+1
 
 
Хубаво е че разяснихте отново регламента,но от там насетне всичко е хвърляне на боб. Берое ако падне от локо може като нищо да стане 10ти и да дойде в групата на Ботев,защото никой няма да се учуди ако пирин бие нафтата а верея бие горна. Също така една победа на нафтата в Горна джумая най-вероятно би ги изстреляла над славия,която гостува в лудогорието. Изобщо в този завъртян регламент сметките едва сега започват а края им скоро не се вижда. Освен това 7мия в крайното класиране не играе срещу четвъртия а срещу третия освен при определени стечения на обстоятелствата в друг един турнир под егидата на бсфс!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: