ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известна пловдивчанка "избухна" срещу БНТ заради "Евровизия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 16.02.2018Коментари (12)16921
© Фейсбук
Песен, изпълнена от Жана Бергендорф, не е била одобрена за участие в "Евровизия", независимо, че вече се превръща в хит. Rebirth е дело на талантливата пловдивчанка Вида Пиронкова. За съжаление песента не е била одобрена. Ето какво споделя самата Вида Пиронкова на профила си във Фейсбук: 

"Направих си песен. Хубава песен. С голям и талантлив екип. Само имената им говорят сами и много. Пратих я на конкурс. За "Евровизия 2018". Мислех да спечелим първата награда в Португалия, пък и да се разходим дотам. И си виках: Брех, Видо льо, сега, таман тука е Европарламента и председателството, ти печелиш и Евровизия, докарваш я догодина в София, и България ще е цялата 2019-а в устите и очите на хората, щото нали и Пловдив ще е културна столица на Европа, та да не останем по-назад и Софиянци. 

Ей такива идиотщини си мислех с кокошата си главица. Не бях участвала на конкурс от памтивека. Последно беше на "Златен Орфей". Май последният. 1993-та. Имах си спонсор, демек - имах си гръб. Голям и силен. Проекта ми - както е модерно да се казва, беше първи в деловодството на БНТ. Имам си номерче. Крайният срок беше 20.12.2017. До тази дата, а и след това никъде не дадох да се чуе песента. Щото а сте я чули, а е заляла света. Толкова е хубава. Добре де, ама странно удължиха срока за прием на песни. До 29.12.2017.

Изчакваха някой, дето явно не си е дописал нотите или не си е довършил тренда. Не, че знам какво означава думата "тренд". Търсете си я в тълковния речник или при чичо ви Гугъл, дето всичко знае. След 20 дена получих мейл, в който подробно ме уведомиха, че чуждестранен панел /пак си го търсете в Гугъл/ от "капацитети" е оценил песента ми като много хубава, но непрогресивна и старомодна и я е сложил на 7-мо място. Няма лошо. Обичам седмицата - духовно число. 

Панелът препоръчал на вътрешна комисия само три песни, които със сигурност ще са модерни и харесвани, идеални за представянето на България на конкурса. Дотук - чудесно. Разгледах аз "капацитетиете" и що да видя! Млади хора, с "дългогодишен опит" в песенното изкуство като: бетинг анализатори /каквото и да означава това/, ръководители на делегации, журналисти, управители на електронни сайтове специализирани за Евровизия и печеленето на награди, един сериозен композитор, един оперен певец, и още двама певци - единият от които вокалист в група. Прекрасно, викам си. Всичко е прекрасно. 

Само че, вече втора седмица, откакто си препрочитам едни анализи и точкови системи, където си гледам нещастната песен по едни таблици - цветни, разбира се ..... седя и се чудя нещо. Защо аджеба, не се дава на НАРОДА, този който плаща и издържа обществената ни телевизия, да участва в избора на песен, която да го представлява на такова международно събитие, каквото е Евровизия?!?! Защо, дори и избраните 3 песни, от този "панел", отново се избират от тайно "вътрешно" жури?!?! 

Защо не се покажат на хората и хората да си изберат това, което им се хареса и за което плащат? Щото, нали като отидеш в магазина, все още имаш вариант да си избереш сиренето, което ще купиш и ядеш? Не, че има разлика във вкуса, но все пак, волята и избора си е твоя. На купувача. Охххххх .... забалтах се в гора Тилилейска. Ако ви е интересно, може да продължа с анализа на моите си мисли, но не сега. 

Сега отивам да работя като журналист, за да си изкарам хляба и да си платя данъците, а с тях и обществената телевизия. А, исках да ви кажа всъщност, че скоро ще си направя клип на песента, с която кандидатствах и ще я кача в Ютюб. Може и да я продам на MGM - мдааааа, правилно четете - Метро Голдуин Майер. Там нямат бетинг анализатори. За тях или можеш или не можеш .... да пишеш ноти и думи. Аре, чао!"




Още по темата: общо новини по темата: 15
15.05.2018 »
14.05.2018 »
13.05.2018 »
13.05.2018 »
13.05.2018 »
11.05.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази песничка само Дейвид Ковърдейл щеше да ти я изпее ма душа в камбана.
0
 
 
Песента дали е хубава или лоша е въпрос на вкус. Комерсиална и модерна със сигурност не е. Евровизия е 50/50 политика и комерс. Така че вместо да псувате как всичко тук е нагласено и все някой друг ни е виновен се замислете искате ли да се дават ПУБЛИЧНИ СРЕДСТВА за политически конкурс. Аз лично не искам с парите от данъците да се хранят щатните трътки в БНТ за да произвеждат нискокачествени предавания гледаеми само от хора които живеят 20+ години назад
0
 
 
Песента е много хубава,само че знаем в София всички работят в Теуевизията и ще мушнат песните на техни хора!
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 16.02.2018 г.
+1
 
 
Песента е много хубава! За съжаление всичко става по втория начин, нищо ново в България
Aнонимен
на 16.02.2018 г.
0
 
 
Просто трябва да я пее Кончита Вурст
Aнонимен
на 16.02.2018 г.
0
 
 
Не, че знам какво означава думата "тренд". .....но пьк знае :. Аре, чао!".....и сега : . Аре, чао!" Сега отивам да работя като журналист, ..... а така и се искаше на жената : Мислех да спечелим първата награда в Португалия, пък и да се разходим дотам. .....не съм и чувал песента и, но и на мен ми се РАЗХОЖДА до португалия или някъде там ! само че употребявам ДОВИЖДАНЕ и явно няма да ми се получи разходката.
на 16.02.2018 г.
+1
 
 
Песента е много хубава,изпълнението също.
-2
 
 
Тази песен изобщо не е за Евровизия. По-скоро става лелката от снимката да я пусне на бабките в пенсионерския клуб, ако посещава такъв.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: