ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скара, музика и веселба в "Лаута", вижте кога!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 26.04.2018Коментари (5)36165
©
В периода от 30 май до 3 юни 2018 г. за втора година в парк "Лаута" ще се проведе фестивалът на балканската култура и кулинария PlovdivMezi. Фестивалът е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития, включва зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по: футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, за по-възрастните и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.

Тази година събитието поставя като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и култура. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.

За най-малките е предвидено "Училище за юнаци", където децата ще се учат на безопасност на движението, под формата на игра ще бъдат запознати с бойната подготовка на едновремешните хайдути, ще се научат как да оцеляват в планината и какво им е нужно, за да бъде природата техен приятел, момичетата пък ще се учат да тъкат на автентични станове или да пластят вълна, също като едно време, а в модулът "Познавам ли моята България" малчуганите ще научават интересни факти от нашето минало и ще строят макети на исторически забележителности.

Всеки ден на сцената ще се провежда "Час по родолюбие" – забавна и образователна игра за гостите на фестивала с исторически въпроси, в която взимат участие желаещи от публиката и победителят печели голяма награда. В модула "Най-доброто от Пловдив" отново на сцената ще се изявяват младите таланти на града, а вечер програмата ще завършва с големи концерти на любими балкански изпълнители. Фестивалът на балканската култура и кулинария PlovdivMezi се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво кмете...За поредна година ще сме подложени на терор с тези "мероприятия"!Как не Ви увря главата че не е това мястото за такива прояви!48ч събор+96ч скари,шум,на 50м от блоковете,крясъци,понапили се купонджии..терор за живеещите!!Май не ви стиска да го направите откъм стадиона...или някъде,достатъчно отдалечен от жилищата!Видях в Ямбол къде го правят,в парка,голям и достатъчно отдалечен от жилищни сгради...ПОМИСЛЕТЕ!
+2
 
 
Така ами, направо да се изгонят и хората от парковете, каква работа имат там, ще ми цапат природата :) И деца има - ужас! Викат, смущават листата на дърветата!
-2
 
 
Наистина, кога на Лаута ще има скара, музика и веселба? Отговарям си - когато "Локото" стане шампион и/или носител на купата. Но Той (този, който им купи титла преди време) е в гроба... Лека му пръст!
-2
 
 
Защо ги правят тези "неща" в парка???!!! Не стига, че всичко се застроява ми дайте сега и този парк да прецакаме. След всяко подобно начинание виждаме резултата - мръсотия, текли мазнини от скари, изхвърлени боклуци в гората какви ли не от шишета до дамски превръзки, отъпкани зелени площи. Ако се продължава така и този парк няма да оцелее дълго.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: