ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифонов с тежки и гневни думи за избиването на животни в Странджа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 16.07.2018Коментари (26)32778
©
Слави Трифонов взе отношение и по избиването на животни в Странджа. Ето какво сподели във фейсбук той:

Преди по-малко от 5 месеца Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изби 100 екзотични птици от столичния зоопарк, транспортирани от Европа. Изби ги заради, забележете – съмнения за птичи грип. Изби ги, в нарушение на два закона и прекрачвайки дори съдебно определение. И прославилата се крава Пенка щяха да я убият, щото се е разходила до Сърбия.

Хайде сега, кажете ми, как хората от Ямболско да повярват на същата тая БАБХ, че в района им има епидемия от чума по дребните преживни животни? Ами, няма да повярват, защото доверието на хората в БАБХ, а и във всички институции по принцип, е на възможно най-ниската точка – нула. Закономерното сриване на институциите, вследствие на поголовната некадърност, нехайност, а и корумпираност в ръководните им нива, доведе дотам, че хората не искат да имат нищо общо с институциите. Има една огромна група хора, които са направили трудния избор да се справят сами, те казват на институциите: "Не ни помагате, тогава не ни и пречете.“

Сред тези хора е и баба Дора от Шарково. Баба Дора не я интересува европредседателството, вероятно не знае и какви са тия Западни Балкани. Баба Дора живее единствено със своите кози, те са пълноценен заместител на липсващите близки и деца. Козите са нейните близки, козите са нейните деца и неслучайно всички те имат своите имена. Екзотичните птици от столичния зоопарк нямаха имена, нямаха си своята баба Дора, която да ги защити. Те бяха ничии деца. Между другото, засега оцеляват единствено козите на баба Дора, защото, представете си, имало "медиен интерес“ към нея. 

Начинът, по който се извърши евтанизирането на животните в Ямболско, показа не само некадърност, а и безчовечност, уродливост дори. Институциите, които изпълниха задачата по евтанизирането, очевидно не съзнаваха, че убиването на животните е като смъртна присъда и за техните стопани. "Да влизам и аз в трапа“, каза една от жените фермерки. Никой предварително не поговори човешки с тези хора, никой не даде нармално обяснение дали евтанизирането е единственото решение, още по-страшно – държаха хората насила извън домовете, докато вътре избиваха "децата им“. Заради блокадите, от БАБХ са влизали в стопанствата дори през нощта, за да умъртвяват животните. Това ли се нарича хуманно умъртвяване? Не, така убиват психопатите. И въобще, такъв ли обществен договор сме сключили – да ни представляват психопати?

Тоталната липса на доверие в институциите доведе дори до вътрешно убеждение у мнозина, че изтребването на животните е част от план за обезлюдяване на района, последвано от заселване на бежанци. 

Всъщност, случващото се в Ямболско за пореден път показва едно – голяма част от българските институции трябва да бъдат евтанизирани, Системата, която ни убива, трябва да бъде евтанизирана. За да започнем да я съграждаме начисто и наново. За да я има България.


Още по темата: общо новини по темата: 25
26.03.2023 »
08.08.2018 »
29.07.2018 »
27.07.2018 »
24.07.2018 »
22.07.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пази Боже тая отрепка да се докопа до власт...
-1
 
 
Дивия чалгар-булгаропитек нещо да разбира от болести по животните? Случайно да е ветеринар или да разбира нещо от медицина? Не. Но за сметка на това ще ви го навират в очите при веки удобен случай - да си знаете кой ще е следващия премиер на тая руска губернийка.
0
 
 
Нина Андонова, лошото е, че и от Марс да има публикации, пак ще има наивно вярващи. Които за съжаление са не малка част от населението. Това стана като заразна болест вече.
0
 
 
Меркел надали знаела.. пука й на Меркел какво се случва в Булгаристан... на нашите не им пука, та на нея ли ?!!
0
 
 
Дойде ли време за мерудията? Че гърнета много.
0
 
 
Чухме всички видяхме всичко изказаха се всички и какво от това "подир дъщ качулка" чували ли сте думите превантивни мерки Слави и Корнелия- гражданската опозиция когато едно събитие е факт дори и с машина на времето да измислите пак няма да се предотврати но превантивните мерки се изграждат от управляващи опозиция и гражданско общество нито един от трите органа на държавата не направи нищо само си преказват едни приказки колкото да си запълнят праймтайма знаете ли че всичко започна 4 седмици по рано или докато проблема дойде до София с разбития влак и да изчака някой да се върне от отпуска той стана факт и протестите също са фарс едни хора обити от работа затварят пътища ама за малко че трябва да се връщат защото циганите им са в Гърция и няма кой да им работи Картинката е меко казано трагична и в края на монолога си бих искал да кажа мизерията води до мизерия
0
 
 
Е как без неговото мнение.Вече ще е на всяка манджа меродия,нали ни го претоплят за политиката!
+5
 
 
Възможно е да разследват и разкрият кой е внесъл заразата и дали го е направил умишлено с цел да навреди на останалите. Мерки с умъртвяване са прилагани също в други страни от ЕС. В противен случай забраняват вноса от заразената държава изцяло. Което конкретно за млякото не е проблем на практика, защото местните прекупвачи купуват литъра за 20ст, а продават сирена и кашкавали по 15-25лв на кг. Цена на такъв продукт най-малкото е неконкурентна извън България, направо смешна, затова няма и интерес за износ. Само месопреработвателите могат евентуално да изгубят от ембарго, но това все пак са милиони, по-евтино е да се изплатят 1-2 милиона на засегнатите, които сигурно нямат и застраховки. БКП намериха някаква проста и луда баба, разплакаха я по телевизията и сол*****а на потника веднага е готов да организира простести, за да вземе денги, ако може и избори. 70 години не се наядоха.
+5
 
 
Закъсняяяяя....., другарката Нинова те изпреварииии...!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: