ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Гаврата с едно от най-талантливите деца на Пловдив продължава! Докога?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 17.07.2018Коментари (8)36861
© Plovdiv24.bg
Треньорката Радмила Станкович (вляво) се усмихваше, когато Лили Георгиева печелеше състезания за Тракия, но сега не иска да превъзмогне ината си
Да се заинатиш като магаре на мост! Този стар български народен израз в пълна степен важи за шефката на СКЛА Тракия (Пловдив) Лиляна Томова и треньорката Радмила Станкович. Заради техния магарешки инат вече шести месец страда една от най-талантливите наши лекоатлетки – Лиляна Георгиева.

Наричана от всички Детето-чудо, това наше момиче не може да се състезава в момента, защото удари по егото Томова и Станкович, решавайки да напусне техния клуб. Шести месец тормозът към Лили Георгиева от страна на СКЛА Тракия продължава. Емоционалният тормоз всъщност е от много по-дълго време и точно той е основната причина Лили да напусне Тракия и да се готви на доброволни начала при Недялко Боруков от пловдивския клуб "Актив 2003“.

Според правилата на федерацията по лека атлетика смяна на клубната принадлежност по време на годината се извършва с позволение на настоящия клуб (картотеките са едногодишни и важат до края на календарната или до 2018 година в случая). Да, но от Тракия все още не могат да превъзмогнат огромното си его и да дадат разрешение Лили да се състезава за новия си клуб.

Първоначалната версия на Лиляна Томова и Радмила Станкович за това защо пречат на развитието на талантливото дете бе, че клубът Тракия (Пловдив) е инвестирал в развитието на Лили Георгиева, като й е плащал по 300 лева месечно в продължение на 2 години и 4 месеца. Въпросната сметка обаче се оказа отворена и то на името на Радмила Станкович. Самата Лили и до ден днешен не знае дали това е точната сума, която е отпускана за нея и дали не е имало постъпили пари от други спонсори.

Като стана дума за пари, Plovdiv24.bg провери какви средства е получил СКЛА Тракия само от община Пловдив за последните 3 години. За 2016 година сумата е 8071,80 лева, като от тях 2076,80 са за "високо спортно майсторство“. През 2017 година клубът е получил 7695, 52 лева, а от началото на 2018 година досега са преведени 6928, 84 лева (2314,90 от тях за високо спортно майсторство). Това е почти три пъти повече в сравнение на "щедрото“ спонсорство на клуба към Лили Георгиева.

Да не говорим, че по сметките на СКЛА Тракия влизат средства и от спортното министерство, като голяма част от тях са на база постигнати успехи. А що се отнася до успехите на този клуб, Plovdiv24.bg предоставя на читателите си още един факт: Лиляна Георгиева бе единствената представителка на СКЛА Тракия, която попадна сред номинациите за най-добрите спортисти на Пловдив за 2017 година (от общо 45 спортисти - 22 в категорията мъже и жени и 23 в по-ниските възрастови групи).

Лицемерието на обидената треньорка Радмила Станкович обаче взе връх, когато тя и адвокат Антоанета Николова обявиха, че в началото на май от Тракия са били подготвили споразумението, което да освободи Лиляна Георгиева от ангажименти към клуба и да може талантливото момиче да бъде картотекирано в "Актив 2003“ и съответно да участва в състезанията. От Лили според техните думи се искало единствено едно публично извинение към СКЛА "Тракия“ и Радмила Станкович. Вместо това атлетката показала демонстративно среден пръст и това окончателно обърналo каруцата.

Да, но този среден пръст идва след безброй лъжи и празни обещания от страна на Лиляна Томова в продължение на 4 (четири) месеца, за което и самата Лили Георгиева обясни подробно мотива за своята реакция.

Може да звучи неприлично, но ние от Plovdiv24.bg смятаме, че среден пръст е най-малкото, което в случая заслужават дамите ръководителки на СКЛА Тракия.
Още по темата: общо новини по темата: 16
12.10.2020
25.07.2019
03.07.2019
12.06.2019
28.01.2019
21.01.2019
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Две дребнави злобарки ! Ако имаха спортсменски дух нямаше да прилагат законите на "КРЕПОСТНОТО ПРАВО " и да убиват един безспорен талант !
+1
 
 
Защо има още такива треньори в тази страна.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 17.07.2018 г.
0
 
 
Монетата има винаги 2 страни, но нека си тренира 6 месеца без състезания в тази възраст мисля не е фатално...
+2
 
 
Спортния Министър няма ли да се намеси най-накрая?Докога ще продължава гаврата с това талантливо дете?
+4
 
 
Всичко е за пари.Губят права губят пари
+10
 
 
КАТО СЕ ГАВРЯТ С ЛИЛИ,СТАВА ЛИ ИМ ПО-ЛЕКО НА ГОСПОЖИТЕ??ДАЙТЕ ПЪТ НА ДЕТЕТО....
+10
 
 
Ще издържи още малко.От началото на 2019 г.ще е свободна от "бабите" СКЛА.После средните пръсти ще са в гъ*ъ им...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: