ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глобяват Батаклиев за неизпълнени приватизационни ангажименти и увеличения капитал на "Градски транспорт"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:19 / 13.11.2009Коментари (13)6183
© Plovdiv24.bg
Пуснатите няколко тролейбуса втора ръка не успяха да заблудят Надзорният съвет на общинската агенция по приватизация. Батаклиев многократно обещаваше нови тролейбуси - първо те бяха беларуски, след това се заговори за американски, после швейцарски, а сега канадски
Тъй като 65-те нови тролейбуси, поети като анжажимент от приватизатора на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев, още ги няма по пловдивските улици, а срокът за доставката им изтече, Надзорният съвет на общинската агенция по приватизация постанови на днешното си заседание: неизпълнение на инвестиционната програма в частта за тролейбусите.

Надзорниците този път не се трогнали нито от представените фактури, че покупката е извършена, нито от уверенията на Батаклиев, че са тръгнали от Канада и само заради дългия път още не били стигнали в Пловдив. 

"Незабавно ще възложим извършването на експертиза от три вещи лица, които, основавайки се на договора за приватизация, да остойностят неизпълнената инвестиция. Ще поискаме 20% от стойността да ни бъде изплатена от приватизатора като неустойка", съобщи Дани Каназирева, член на Надзорния съвет, за Plovdiv24.bg.  

Иск за милион и половина ще бъде заведен отделно. На приблизително толкова се оценява друга неустойка, дължима по приватизационния договор на 100%. Преди близо година на своя глава мажоритарният собственик увеличи капитала на "Градски транспорт", без да осигури за общината предвиденото в договора обезпечение чрез залог на акции. Каназирева настояла и за запор върху акциите на "Транс сити" в "Градски транспорт".


Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Що за "нови" са тези стари бракми, които стават само за скрап. Батаклиев не е виновен, че му подариха градски транспорт. Никой не прави такива подаръци за чест и слава, нито за Бог да прости. Това е върхът на корупцята в Пловдив. Защо ли не съм учуден?
+1
 
 
то не бяха обещания -беларуски,швейцарски,канадски тролеи.Сега скоро ще изтърси -от югоизточна Азия са бе или някви Сибирски :) или ааа те такива Калифорнийски тролеите накрая ще докара като тия уж"новите" или от старите шкоди да видите тогава смях :) и ще разправя тия са Азиатски коли а другите Канадски :)
+1
 
 
Разгеле,браво само така,махайте го тоя дебел планински козел,дет и представа си няма от транспорт,ще ми копува грозни автобуси от втората световна и тролей от 40-те,аи ша ти са и.Супер мноу се радвам за това крайно време беше.
+1
 
 
Трябва първо да оправят захранващата мрежа на и чак тогава да мислят за каквито е да е нови (или N-та употреба) тролейбуси.
+2
 
 
ТОЯ БОКЛУК НАИСТИНА ВЕЧЕ ПЛАЧЕ ЗА ПАНДЕЛАТА
егати новия облик-мн.е мрачен
на 13.11.2009 г.
+1
 
 
Дълги години ползвах ГТ,независимо от ценовите промени и от непромененото състояние на автопарка,но откакто билета стана 1 лв. реших,че този лев няма да го давам на превозвачите,освен в много краен случай.Решението е бойкот на ГТ чрез ходене пеша за по-близките разстояния и ползване на личен автомобил за по-големите.Както и да се погледне в моята преценка + са повече от -.А откакто цената се вдигна гледам,че рейсовете пътуват осезаемо празни,което мен лично много ме радва.
+1
 
 
Ами аз почти не ползвам градският транспорт вече близо 4 години .Причините са няколко :1.Много е нередовен.2. Много е мръсно.3.По евтино ми е да пътувам с колата си.(което винаги ми е било много чудно но уви е така ).Съдейки по задръстванията по пловдивските улици май доста хора са стигнали до моите заключения.Рейсовете са празни и повечето хора които се возят са пенсионери.Мисля си ,че трябват сериозни промени в организацията на градският транспорт.Какви да бъдат те ,аз не се наемам да кажа защото не съм специалист .Мога само да споделя какъв е транспорта в Прага където имам наблюдения .Изклучително редовен .Автобусите идват на секундата ,няма никакви закъснения .Билета е за време така че в рамките на определеното време да ползваш няколко превозни средства с един билет ( в това число и метрото).
+1
 
 
уРА, кефско , браво на Дани и ПОАП, айде Батака стига е хитрувал, а пътя вън!
+2
 
 
Кak може човек като този да е в градската управа ,вълк в кошара с овце .за пореден път се уверявам , че няма управия нашия град с такава управа бизнесмени в власта ,тои сигурно работи за благото на Пловдивчани браво на господина еивалах .
You can't rely on other people to make you happy
на 13.11.2009 г.
+1
 
 
Да, наистина, как и защо до сега беше толериран Батаклиев е ясно по принцип. Може би смяната на централната власт в България отрезви малко местната и им даде повече сили. По-голяма наглост от това да ипотекираш собственост на фирмата, за да купиш нови автобуси и после да се опиташ да го представиш като собствена инвестиция и да внасяш едвам движещи се, мръсни и неугледни тролейбуси, за да отбиеш номера, просто не се сещам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: