ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
20-годишни тролейбуси тръгват по линиите 134 и 14, Батаклиев горд с придобивката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:29 / 20.11.2009Коментари (73)15673
С 15 тролейбуса се увеличи електротранспортният парк на фирма "Градски транспорт". Преди да поемат по маршрутите на №134 и №14 те бяха осветени на официална церемония, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Новите" тролейбуси са белгийски, марката им е "Vanhool". 18-20 годишни са, но напълно рециклирани и в добра кондиция, твърдят от фирмата-превозвач. Имат 10-годишна гаранция, осигурени са с резервни части. Други 28 тролейбуса "Дженерал мотърс", произведени през 1994-95 г., пътуват от Канада. Батаклиев показа на репортери снимки как ги товарят на платформи и от момента на пътуването им към бургаското пристанище на долната палуби на кораб "Добруджа". Забавяне наистина имало, но се дължало на дългия презокеански път. "Дано спрат инсинуациите има ли ги, няма ли ги и къде са тролейбусите", възропта Батаклиев. На други 13 тролея "Ман" пък се подготвяла организация за доставка от Германия.

С предстоящите две доставки Батаклиев ще изпълни ангажимента по приватиза
©
Разминахме се с очакванията за нови тролеи ...
циионни договор за 65 тролейбуса. Батаклиев не уточни стойността на инвестицията, защото не му е задължение. Според договора той трябва да внесе точната бройка от 65 тролейбуса без оглед на тяхното състояние. До колко "новите" возила, връстници на демокрацията у нас, са добри пловдивчани ще разберат скоро, макар че снимките от фотогалерията към новината са показателни.

До седмица се очаква да заработи отново линия №14. С нея маршрутите, по които ще се движат тролейбуси стават 4 - , като добавим сега работещите 3, 19, 134. По думи на Батаклиев за другителинии, по които преди време се движеха тролеи нямало годна за експлоатация контактна мрежа. Там трябвало да се инвестират много сре
© Plovdiv24.bg
... още тролейбуси, изкарани от употреба, пътуват към Пловдив. Скоро и тези ще се движат по нашите пътища и ще превозват пловдивчани. Според Батаклиев това е добра придобивка за града ни
дства.

Закъснението на тролеите стана повод миналия петък Надзорният съвет на агенцията за приватизация да предприеме крачка към санкциониране на Батаклиев за неизпълнение на инвестиционната програма.

"Не мога да разбера, те конвент ли са, в Надзорния съвет някакъв трибунал ли са? Ей, богу, там са колеги, общински съветници са... Вярно, има някакви политически пристрастия, но са икономисти и юристи. Още преди два месеца сме представили доказателства, че сме осигурили тролейбусите", защити се мажоритарният събственик на дружеството Ангел Батаклиев.
      
"Фирмата прави всичко възможно да изпълни инвестиционната си програма. Има известно закъснение, но все пак сме хора. Икономическата ситуацията не само у нас, а и в целия свят е тежка, трябва да проявяваме някакво разбиране. Човекът не стои със скръстени ръце, без да изпълнява договорните си отношения с общината. Постепенно, с много усилия се справя. Трябва да му се отчете заслуженото. Не трябва да бъдем някакви абсолютни цербери", адвокатства му и кметът Славчо Атанасов.

"Все повече стават хубавите автобуси и тролейбуси в Пловдив. Време е да оставим колите и отново да напълним градския транспорт, така ще има повече въздух, а и трафикът няма да бъде проблем", допълни кметът на "Северен" Ина Филипова




(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Майни искам да добавя, че тролейте са много по-евтин и екологичен градски транспорт, за разлика от бръмчащите и развалящи въздуха бусове. Това е бъдещето на един модерен град с тролей. И сега сигурно ще кажете, защо няма тролей в други европейски градове, да ама не има стига да има условия за съществуването му. Обще взето браво на кмета и на градският транспорт, това е най-рационлното решение. Няма място за сравнение между тези на снимките и старите рейсове, дето всеки момент ще се разпаднат. Да се надяваме, че ще са с безшумни ел. мотори ( поне по-тихи от сегашните). :)
0
 
 
Ето тука гледайте клипче за тролейте http://www.trams-trolleybus.be/TBGand_14.html ... не са чак толкова зле, колкото изглеждат :)
+1
 
 
Канадските са произведени 1970та година. да са ни честити.
0
 
 
Тези американските нещо не могат да ми харесат на външен вид,вижте на 18-та снимка,с тези малки прозорци изглежда че затворници са превозвали с тях1
0
 
 
Отново сьм тук защото се ядосах като чета неща който са написани от жалки подобия на хора . Не можеш да подписваш договор в който се задьлжаваш да закупиш нови тролейбуси а след това да ни задоволиш сьс стари . Най малкото е че е прекарал другите кандидати за грацкия транспорт в Пловдив . Навсякьде другаде по света това е престьпление а в Бьлгария сме му благодарни .
0
 
 
Толкова ли немогат да вземат няколко по-малки тролея,че тия огромни камили само задръстване правят.Малки и компактни,и без това по тези маршрути няма толкова натоварване.
+1
 
 
Поне е внесъл тролейбуси, които са годни за експлатация и 100% са в пъти по-добри от сегашните, които се движат по пътищата в Пловдив.
0
 
 
Хора ще ви кажа нещо ... вместо да имаме 1000 фирми в градския транспорт на Пловдив може да се премахнат всички и да остане само една... а аз лично искам да остане Хебросбус! Едно, че ще обновят целият парк с автобуси и тролейбуси, второ ще възстановят цялата контактна мрежа, и трето ще имаме най-добрият парк в цяла България ... Искренно се надявам да стане това ..
0
 
 
А сега като чета вашите коментари си задавам въпроса, какво и има на тези тролей, седалкте ли не отговарят на вашите изисквания, климатици ли няма. Не мога да си обясня какво точно искате.Спомнете си преди две години какви бяха тролейте(който удряха ток) и какво и какво им има на тези. "Но все пак всеки си е прав за себе си "
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: