ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Батаклиевите канадски тролеи продължават да чакат в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 09.02.2010Коментари (12)6454
© Plovdiv24.bg
Повече от месец пристигналите от Канада 28 броя тролеи "Дженеръл мотърс" стоят "на котва" в Бургаското пристанище, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С тяхната доставка, както и на 13 "МАН"-а, които пък трябваше да тръгнат от Германия в края на миналата година, но и тях още ги няма, мажоритарният собственик на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев се канеше да изпълни предвидената в приватизационния договор инвестиция за 65 тролея. 

"Изпратили са ми канадските тролеи без договорените резервни части. Като дойдат и те, тогава ще транспортирам тролеите до Пловдив" - това е най-актуалният коментар на Батаклиев по темата.

Според него, и да пристигнат, те можело да останат за украса в гаража. Контактните мрежи по 4-те линии, по които трябвало да тръгнат, били негодни.  Наличните троле, които са в момента в употреба в Пловдив, се движели с по няколко пътници, основният им принос на пътя бил в допълнителното задръстване на трафика, призна самият Батаклиев. 

Според него голяма част от хаоса в движението се дължи на дублиращите се линии на многобройните градски автобуси, маршрутки и таксита. На последната общинска сесия бе прието предложението му за разработване на дългосрочна стратегия и цялостна актуализация на транспортната схема на масовия обществен транспорт, съобразена с пътникопотоците.

Междувременно надзорният съвет на агенцията за приватизация вече губи търпение да види с очи истинските тролеи, а не на картинка или по документи. Крайният срок изтече на 11 ноември миналата година. Още оттогава над главата на Батаклиев висне заплахата за 20% неустойки от стойността на неизпълнената инвестиция, която ще изчислява комисия от вещи лица.


Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като се вземи в предвид, че всеки един от тези тролейбуси струва по 2000 долара, какво има да му мислим. Човечеца за 56000 долара смята да оправи транспорта в града. Дано поне някога да стигнат до Пловдив, защото ми се виждат симпатични и искам да се повозя, преди напълно да се скапят. Между другото информацията, е че са на по над 30 години. Първоначално е било предвидено да се ползват 18 години, но явно са се оказали здрави и са ги експлоатирали до последно.
0
 
 
Това на снимката са автобуси. Комуниста Батаклиев ни прави на маймуни, че уж били тролеи. Очаквано развитие на нещата с тролейбусния транспорт в Пловдив. На тоя комунист все нещо му пречи, все нещо му криво.
0
 
 
В момента се разработва проект между Бъргас и Пловдив да се опънат кабели и по тях да се движат тролеите .Това щяло да стане след построяването на остатъка от магистралата м/ду двата града. Информацията е на радио Ереван.(Колкото до №3 това е единствената пряка линия от гара Филипово автогара Родопи и бул. "Кукленско шосе"затова предполагам ,че на Батаклиев много му се иска тези които пътуват по това направление да сменят автобуси и да се таксуват по два пъти..Аз съм един от тези които се отказаха да ползват услугите на градски транспор от преди поне 6 години защото беше "редовен" "чист" и "отоплен" (особено през лятото)).
+2
 
 
Мисля, че в първия епизод на Роки използваха такива във филма
+1
 
 
можело да останат за "украса" в гаража. как може да са з аукраса-толкова са грозни и стари.Вярно може да са били актуални по времето на Джордж Вашингтон ама :)
+1
 
 
Пълен смях. Ние да не сме втора ръка. СМОТАНЯК
+2
 
 
Обаче тези тролей, като ги гледам какви са.... от втората световна война сякаш, изглеждат като танкове или по-скоро бронирани луноходи..Само невиждам къде са им тирантите отгоре, сигурно се закачат като пристигнат в Пловдив :) хоох
+4
 
 
Елей, вече трети месец, а те само го "заплашват" с 20% неустойка (що за неустойка е това?). Циганска работа. Или пък - хубава работа, ама комунистка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: