ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Върнаха синята зона за доработка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 11.02.2010Коментари (3)4779
© Plovdiv24.bg
До две седмици общината, привличайки и външни специалисти, ще трябва да доработи доклада си за синята зона и паркингите. Това обяви председателят на Общинския съвет Илко Илиев, който заедно с председателите на всички политически групи в местния парламент, изслуша аргументите на водените от заместник-кмета Руси Панчев автори на документа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В продължение на месеци назначената от Славчо Атанасов специална комисия разработва проекта за организация на паркирането. От обособяването на близо 2500 паркоместа прогнозните очаквания на общината са за близо 2 милиона лева приходи годишно. Два милиона и четвърт пък се чертаеше да носят 25-те паркинга. Концепцията предвижда цялата дейност да се изпълнява от "Общинска охрана", която от АД да се преобразува в общинско предприятие.
  
"Докладът е непълен и Общинският съвет не може да вземе окончателно становище по начина за организацията и управлението на паркирането в Пловдив. В доработката искаме пълен списък на улиците в синята зона, на паркингите извън нея, както и схеми на всички места за паркиране. Настояваме и за анализ, който да включва процента на домуващите в зоната и броя на инвалидите, които ще ползват паркоместа", подчерта Николай Радев.

Според съветниците от първостепенно значение била организацията на паркиране, а не толкова начинът на стопанисване. Външни специалисти трябвало да направят точни изчисления какви суми ще са необходими за изграждането на синята зона, за да се прецени дали те ще са по силите на общината.

"Държим да се направи разлика между паркингите и синята зона. Паркингите пред бившия магазин "Перла" или на ул. "Иван Вазов" не може да продължават да бъдат паркинги, защото са част от синята зона. Като че ли най-важното за общината е кой и колко пари ще прибере, а не как ще се реши въпросът с паркирането. Не е представена и инвестиционна програма, включваща места за инвалиди, видеонаблюдение, автомати за таксуване, SMS-паркиране", допълни Дани Каназирева.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 264
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
2 лева са малко. Живея в предстоящата Синя зона и си представям как някой ще паркира с едно смс-че и ще седи цял ден, без никой да го пипне и като се прибера от работа няма да има къде да спра. 5 лв на час, ще ходите пеша из центъра, както е по цял свят. Паркираш колата на майната си и се разхождаш. По-малко вредни газове, по-малко задръствания и по-здравословен живот.
+2
 
 
Да помислят и за цената, два лева е много за Пловдив в Ст. Загора е 0.50 лв. иначе следващия проблем с паркирането ще е за живущите по кап. Райчо и от Руски по Гладстон до Васил Априлов.
+2
 
 
нищо чудно при положение, че тоя доклад го е правил руси панчев. щом един списък на улиците не е направил, той не е наясно дори с границите на тая измислена от някой друг неадекватник т.н. синя зона.видяха от софиянци и рекоха да копират нещо.цялата идея е да се влачат пари от кой ли не, без обаче да му се предложи някаква алтернатива.а тия два милиона дето ги бълнуват спокойно, ама преспокойно могат да се съберат само от глоби за неправилно паркиране за два месеца по градинките на града. след като руси панчев и останалите правили месеци наред тоя доклад нищо не са свършили за награда да ги изкарат по улиците и да събират глоби. явно тия хора за мисловна дейност не стават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: