ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С подкрепата на ГЕРБ и "Атака" общината спира "лапачката" покрай паркирането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:52 / 15.02.2010Коментари (10)5629
© Plovdiv24.bg
Само дни след като политическите групи в Общинския съвет  вкупом отхвърлиха доклада на градската управа за нова организация на паркирането като непълен и некомпетентен, за което Plovdiv24.bg информира, днес ситуацията претърпя неочакван обрат.

Политическа подкрепа за предложената концепция дойде след продължила повече от час среща на почти всички важни хора от кметския екип с лидера на ГЕРБ и областен управител Иван Тотев, който доведе пловдивските депутати от партията и видни общински съветници, и с активистите на "Атака" начело с народния представител Павел Шопов.

"Има какво още да се иска от концепцията, но тя е една добра рамка, по детайлите ще се работи до влизането й на сесия. Задавахме въпроси на екипа, който я е разработвал, получихме отговори. Ще я подкрепим и ще й дадем ход чрез гласуване в Общинския съвет. Поддържаме преструктурирането на "Общинска охрана" АД в общинско предприятие, което да извършва двата вида дейности - по охрана и стопанисване и използване на паркингите - без изключение", заяви Тотев.

"Време е да се сложи край на лапачката покрай паркирането, започнала още през 1996 г., и да престане разграбването на Пловдив. Нужна е повече община", категоричен бе Шопов.

200 хиляди лева годишно печели общината от паркирането сега, а разчетите показват, че приходите могат да достигнат близо 4 милиона и те да отиват не в частни ръце, а в градската хазна.
 
"Има съпротива, защото има и  сериозни частни икономически интереси с лоби в Общинския съвет без значение от политическите цветове. Създаването на мощно общинско предприятие, което да прибира всички приходи за пловдивчани, ще ни изведе от омагьосания кръг вода да газим, жадни да ходим заради лапането, което пада за наша сметка", подчерта Славчо Атанасов. Той даде за пример Амстердам, където 25% от общинския бюджет се формира с приходи от паркирането.

"Пловдивските улици са публична общинска собственост и е нормално общината да ги стопанисва и печели от собствеността си чрез свое предприятие, а не да се пълнят чужди джобове", изрази мнение и депутатът Менда Стоянова.

Предстои детайлизирането на концепцията, съпътствано от точни разчети, и оформянето й като предложение за внасяне  в Общинския съвет.

"С подкрепата на ГЕРБ и "Атака", дори ако при гледането му по комисии предложението  срещне съпротива от определени среди и бъде спряно, ще го внеса в извънреден порядък на сесия", предупреди кметът. Лично той гарантирал за ВМРО, че нямало да  бламира своя кмет. 


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 264
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Подкрепям инициативата! В цялия нормален свят се плаща за паркиране. В Лондон дори да си пракирам пред нас, се налага да плащам и не живея в центъра. Единствено безплатно се паркира през нощта и в неделя. И най-вече от общинските имоти, приходите да отиват в общината. Защото има толкова паркинги дадени под наем на частни фирми, които са вечно пълни на цени двойни на общинските.
+1
 
 
Напълно ги подкрепям! И продължавам да настоявам за изграждането на многоетажни автоматизирани паркинги!
0
 
 
ето това е една добра идея дано да сполучи
+2
 
 
Браво,най-накрая!Сега остава да се контролира Общинска охрана,да не се получи и оттам някой теч на левчета!
+1
 
 
За първи път от началото на мандата подкрепям по принцип инициативата на кмета. Имам си едно наум относно концепцията (дано да е поне толкова добра, колкото в София) и изпълнението, но аутсорсването на дейности и услуги, досега поне на наша, балканска, българска почва не само не доведе до евтини, качествени и достъпни публични услуги, но по-скоро легализира кражби на обществени ресурси в особено големи размери. Бизнеса, който в такива случаи е представен от назначени партийни фирми, не е никакъв бизнес, нито пък е високоефективен или в услуга на гражданите/клиентите. Чисто и просто хранилка за гигантска корупция - това са т.нар. "интереси" на разни "кръгове". Отделно на общината и липсва капацитет да стопанисва и контролира собствеността си, така че повишаването на този капацитет ще доведе до много повече ред и дисциплина в града. А и сульо и пульо най-накрая ще разберат, че съвсем безплатно е паркирането само в Куба и Северна Корея.
+1
 
 
Поздравявам ви за решението.В Мадрид има паркиметри за зона-център,не мърсоливи просяци които дразнят хората.Радвам се че в честите ми посещения никога не съм давал пари за паркинг -спирам обикновено на Отец Паисий.Не съм плащал защото не съм знаел къде отиват парите.Сега ще плащам защото един вид подпомагаш общината,а общината това драги политици сме всички граждани на Пловдив.Управлщващите ,последно време-правите добро впечетление!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: