ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бутат бараките на Пловдивския университет на ул. "Костаки Пеев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 02.03.2010Коментари (24)8632
© Plovdiv24.bg
Върховният административен съд е излязал с решение в полза на район "Централен" по отношение на бараките на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", намиращи се на ул. "Костаки Пеев" 5 - 11, съобщи на пресконференция днес Райна Петрова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Спорът започна преди близо 2 години, когато Петрова издаде предписание за събаряне на постройките, които нямат разрешително и запушват улицата, която според градоустройствения план трябва да бъде отворена. След обжалване от страна на ПУ и произнасяне на Административния съд в негова полза, администрацията на района внася иска във върховния съд, който е постановил, че бараките наистина трябва да бъдат съборени. Решението не подлежи на обжалване.

Райна Петрова съобщи днес, че дава 14-дневен срок за доброволно премахване на помещенията от университета. Ако не бъдат предприетите съответните действия, след това ще се пристъпи към принудително изпълняване на заповедта.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 8
01.04.2018 »
11.04.2013 »
04.01.2013 »
08.07.2010 »
21.03.2010 »
18.03.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Та нали на ПУ им построиха нова сграда на пазарджишко шосе.Защо все още се помещават и тук?Още повече,че за толкова години не сме видели кой знае какъв ремонт,та едва ли сега ще направят.По-важно е преподавателите да си приберат заплатите.
0
 
 
Райна Петрова би трябвало да бъде съдена за толкова много престъпления и беззакония, които е натворила с небивал хъс и самонадеяност на кръгъл простак, но нали именно тя е олицетворението на българската политика изобщо.. Върти и превърта някакви закончета и наредбички и нищо не може да я спре, ако трябва да свърши работа на някой неин човек.. Закахърила се точно тя за законността! Крадецът вика- дръжте крадеца! Но за простака бариери няма, хайде бе някакъв си университет, и руши варварски като булдозер...
0
 
 
ей ,смотаняк,недей да ги защитаваш,живея на ул.к.пеев и имам бизнес там,стига толкова години улицата е била затворена
0
 
 
браво райне ще събереш бая почитатели
0
 
 
Какво още чакат, крайно време беше. Това е пълен абсурд Университет + Бараки! Заради тях някои го наричат Пловдивски университет "Барак Обама".
+1
 
 
Тези бараки, както самият университет ги нарича, са първо опасни, защото вътре вали повече, отколкото вън и вода сте стича по лампите, второ - незаконни са и не може за едни незаконни обекти да важат законите, а за други - не! Залите са напълно достатъчни, ако се ползва и новата сграда, но както разбирате, никой не иска да ходи в трети картофен пояс, а искат да са на центъра, както и аз! Просто трябва да се направи компромис, както във всяко нещо!
+1
 
 
А седнал ли е някой да направи сметка, колко висшисти са нужни на България (че напоследък и с двойки на приемните изпити записват студенти), от какви специалности, какви са потребностите им, с какво разполагат градовете, в които са разположени съответните висши учебни заведения, социалното им вписване в тези градове и други подобни. Струва ми се, че прекалено много пари се харчат за никому ненужни "специалисти". И ако ПУ си е стар университет, какво да кажем за филиала на софийския техн. университет ("спуснат" на няколко стотин метра от ПУ)-станахме Оксфод на Балканите по университетски сгради, ама резултатите не се забелязват! Тоест продължаваме по правилото "Едно време с пачи пера златни мисли се пишеха, а сега със златни пера-пачи мисли!".
+2
 
 
Тези бараки са супер зле, все едно учим през 1960-та година, а не през 2010-та! Колкото до помещенията, ПУ е длъжно да осигури зали на студентите си, ако няма такива, то да построи нови постройки и без това даваме луди пари за магистратури, особено пък икономиките, които са 2 години, по 800 лв семестъра и са поток от поне 150 човека. Хайде сега сметнете бакалаври+магистри+специализанти и т.н колко пари се наливат само от ПУ в образованието и колко пари може да вземе ПУ от тези такси. Да не говорим пък, че почти всичко е съсредоточено в ректората, а залите в Нова сграда ,в повечето случаи, са празни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: