ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заради университетските бараки Общинският съвет гази закона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 18.03.2010Коментари (10)3643
© Plovdiv24.bg
Зорница Танева изказа опасение, че отварянето на улицата може да се превърне в предпоставка за ПТП-та
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Предизвикалият много дебати напоследък проблем с бараките на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" на ул. "Костаки Пеев" 5-11, бе решен от общинските съветници в полза на ВУЗ-а чрез категорично гласуване с мнозинство, обединило вечните опоненти БСП и ГЕРБ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Твърдото решение на кмета на "Централен" Райна Петрова да възстанови улицата, която сега е университетски двор, бе спряно с всеобщи усилия и напук на окончателното решение на Върховния административен съд бараките да се бутнат. На аларма общинските съветници от БСП вкараха вчера предложение, което да спре изпълнението на заповедта на Петрова, като се предлагат промени в подробния устройствен план, които да запазят продължаващото повече от 30 години статукво.

От началото на днешната сесия група студенти присъстваха в залата със свои преподаватели. Бурни дебати се разгоряха по темата как да се противопоставят на непопулярното решение на районния кмет, като се запазят симпатиите на академичната общност. От трибуната се изказа заместник-ректорът Запрян Козлуджов: "15 725 студенти учат в университета. Нямаме достатъчно материална база, бараките са ни нужни, защитете ни" - горе-долу така прозвуча неговият апел. Заместник-председателят на студентския съвет Зорница Танева пък предположи, че ако се отвори улицата, студентите могат да станат жертва на пътно-транспортни произшествия.

В желанието си да решат проблема в полза на университета, съветниците взеха почивка, за да се опитат да направят юридическа акробатика, така че решението да бъде облечено в някакв
© Plovdiv24.bg
Студентската агитка още от сутринта "окупира" залата на Общинския съвет
а законова форма. ГЕРБ помогнаха на вносителите от БСП това да се случи. В крайна сметка кметът Славчо Атанасов ще спре заповедта на Петрова до момент, когато ще започне реализацията на предвидения според подробния устройствен план бъдещ строеж на сгради.

"Под натиск ни карате да приемем едно незаконосъобразно решение, при което улицата да продължава да не бъде улица. Какво направи ръководството на университета, за да реши този много стар проблем. Имате прекрасен комплекс на Пазарджишко шосе, заради търпимостта на всички градски управи досега вие се качихте на главата им", почти самотно прозвуча гласът на арх. Атанас Недевски.

"Срам за нас, че гласувахме нещо незаконно, срам и за вас. Не може да е угажда на някого чрез тъпчене на закона", коментира и адвокат Георги Колев.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 8
01.04.2018 »
11.04.2013 »
04.01.2013 »
08.07.2010 »
21.03.2010 »
02.03.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наистина не става така! Уж сме европейци и студентите парадират за европейските права! Да обаче скъпи стеденти, европейците имат права защото спазват законите. А вие какво правите?
+1
 
 
Бараките осмислят само съществуването на кафенето до тях. Интересът на администрацията в ПУ е явен. Някой прибира част от "наема". Всички останали доводи са цирк. Особено съм възмутен от изказванията на Доц. Козлуджов. Такъв калидко и некадърник трудно се намира дори в ПУ. Улица Костаки Пеев е на гражданите на Пловдив, а не на корумпираните БСП и ДПС муцуни в общинския съвет.
-1
 
 
Тая пък Зорница Танева е егати тъпото парче - предсавете си щом е стигнала до зам.председател и прави такива предположения за какво става въпрос. Не че студентския съвет нещо върши - освен да вдигат аларма нищо не са направили досега - пръста не са си мръднали. Нямали база - искат да лапнат тази на ТУ, нямали общежития - взеха тези на ВСИ, сега и от общината лапат. Ми като нямат възможности и уменията да се самоуправляват да се разпусне това ПУ - да не повдигаме въпроса и за качеството на обучение че сигурно са на първо място по легална корупция в цялата страна. На мене лично инспекторката ми е казвала че ако им дам парите на куп може и да не се явявам на всички занятия а само от време на време като има някой тест - и накрая диплома. Такова пране на пари става и Козлуджов е архитекта на всичко това. Оня пък с бутилката не изтрезня вече втори мандат.
+1
 
 
Срамна излагация на общинския съвет! Празен и много евтин популизъм! Ръководството на ПУ много отдавна знае за проблема, но не го решава и го прехвърля от болната на здравата глава. Прекалиха много, особено със студентската агитка на общинската сесия! Е, кажете как да не е равнозначно на псувня понятието политик?!
+1
 
 
Дипломирах се през 1997 г. Още тогава тези бараки бяха грозни,представям си сега на какво са заприличали.Ама то като се има предвид какви хора го ръководят този университет,нищо чудно - тъп човек взима тъпо решение.
+1
 
 
Жалко. За БСП да гласува популистки е нормално, но ГЕРБ се изложи много здраво и бламира собствения си кмет Райна Петрова. Това са най-гадните сигнали, които една политическа сила може да излъчи - да даде от късоглед популизъм предимство на една социална група пред другите и да гази закона, който трябва да е еднакъв за всички. Обидно и ужасно е за един университет с претенции да използва за студентите си гнусни 30 годишни бараки през 21 век. Кой е казал, че трябва да учат 15 725 студента там, след като нямат възможност да им осигурят необходимите зали? То и аз искам да излетя още утре с Карла Бруни в космоса, но насила хубост не става, нали? Ще се наложи да си остана в Пловдив с жена ми. Държавата подари на този Университет сградата на Френския колеж, ремонтира я, построи им нова на Пазарджишко шосе, подари им като откупи за няколко милиона лева от военните парцел за студентски общежития. Общината през цялото време ги е подкрепяла. Въобще имат много добри условия и прилично за финансовото състояние на страната финансиране. И какво получаваме насреща - полуграмотни, некомпетентни и напълно неподготвени за живота хлапета, които тепърва трябва да се учат на елементарни неща като да работят професионално с офис-програми, например. Колко студенти от тези 15 725 могат да напишат пет реда с поне триста удара в минута и без грешка? Дали 100 от милиардите учещи там ще успеят да покрият това възможно най-елементарно условие? Как тези младежи са си писали курсовите и дипломните работи? А какво остава да ме смаят със знания, добри езикови познания, умения и социализирано поведение! При редките ми срещи със студенти оставам направо изумен от огромните им професионални и личностни дефицити. И на фона на този посредствен продукт, който произвежда Пловдивския университет, бълвайки напълно незаслужили диплома отличници на конвейер, тази тяхна наглост ми изглежда напълно естествена за при наличието на такъв посредствен академичен дух. Аргументи, че малката градска уличка може да е опасна за питомците на Пловдивския университет, при това изказани от техен преподавател, са само доказателство за грандиозна посредственост. Досега не съм видял нито един единствен университет по света да прегражда в продължение на години улица с гнусна ВРЕМЕННА барака. И да се надява да узакони незаконната постройка, изплющяна насред градска улица. Че това дори най-големите и корумпирани гадове в Пловдив не се опитаха да направят. Наместо да милеят за града и България и да възпитават в дух на справедливост студентите там, преподавателите ги правят съучастници в някакви долни игри.
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 18.03.2010 г.
+1
 
 
Е след като за тях може утре си поръчвам гараж и го поставям на улицата,пак да видим кой ще го махне.....
+3
 
 
Ако постройките са незаконни да се бутат. Не може съвременно висше учреждение да провежда занятия в бараки. Закона трябва да се спазва от всички ако искате обикновените хора да вярват в институцийте.
+1
 
 
Ми помогнете на ПУ или чрез фондове да си развие базата до Английската (както прави АУБ в Блград - отделен студ. комплекс с общежития и допълнителни уВС”ебни зали) и после бутайте бараките....то трябва да даде човек, не може само да взима.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: