ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доставчикът на канадските тролейбуси "Си Импекс - България": За шменти капелите в бизнеса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 29.03.2010Коментари (13)6942
© Plovdiv24.bg
Мирослав Беляшки - търговски директор на "Си Импекс - България" ООД
Продължава сагата около канадските тролейбуси, които след около три и половина месеца престой на Бургаското пристанище са изправени пред перспективата да бъдат одържавени. Все още нямат край и взаимните обвинения кой крив - кой прав между фирмата доставчик "Си Импекс - България" и поръчителя "Транс Сити", ангажиран чрез призатизационния договор за "Градския транспорт" да възроди пловдивския електротранспорт. След последните публикации по темата от четвъртък, в Plovdiv24.bg бе получено отворено писмо от "Си Импекс - България" с тема, определена от тях - "За шменти капелите в бизнеса!": 

"Си Импекс - България" ООД е търговско дружество, регистрирано по търговския закон на Република България. Основните направление на нашата дейност са търговия, консултантска дейност и трасфер на иновационни решения в различни сектори на икономиката.

След като бяхме настоятелно помолени за съдействие при намирането и закупуването на тролейбуси втора употреба от фирма "Транс Сити" АД, екипът на фирмата ни работи усърдно в продължение на повече от половин година за постигане на договорените условия по доставката на въпросните тролейбуси. Необходимостта от закупуването на транспортните средства беше развитието на екологичния транспорт на град Пловдив от приватизатора на "Градско транспорт" фирма "Транс Сити" АД.

Благодарение на отличните контакти и уважението, с което се ползва името на фирмата ни в Канада, стана възможно договарянето, закупуването и доставянето на 28 /двайсет и осем/ тролейбуса от град Едмънтън - Канада, до пристанище Бургас. Фирма "Транс Сити" АД, представлявана от г-н Ангел Батаклиев, нееднократно в процеса на сделката променяше условията на първоначалния договор за покупка, като по този начин поставяше на изпитание неговото изпълнение. Въпреки трудностите в комуникацията ни, произтичащи от постоянното сменяне на лицата за предоговаряне и бавене на необходимите договорени парични средства за предвижване на сделката, екипът на "Си Импекс - България" ООД успя да изпълни ангажиментите си по закупуването и транспортирането на договорените тролейбуси до пристанище Бургас. 

Необяснимо за нас е поведението на контрагента по договора фирма "Транс Сити" АД както преди, така и след пристигането на тролейбусите до България! Обвиненията, че г-н Батаклиев се чувства измамен и няма да позволи някой да богатее на негов гръб, са смехотворни и имат за цел да уронят търговската ни репутация както в България, така и зад океана.

Шокирани сме и то започналата кореспонденция между "Транс Сити" АД и общината на гр. Едмънтън - Канада. Изпратеното от г-н Батаклиев писмо въвежда в заблуда нашите контрагенти, а неиздържаният му езиков, смислен и абсурден стил и съдържание, поставят под въпрос капацитета на българския бизнес и уронват доброто име на България, което сме създали с много работа и коректно отношение!

След като усетихме некоректното отношение по сделката, многократно сме изразявали готовността си да възстановим платените суми от "Транс Сити" АД по сделката до момента, но от там ни уверяваха, че тролейбусите са им необходими и ще довършим започнатото. Добрите им намерения не намират подкрепа  в тяхното поведение. Притеснени сме от развитието на събитията и от реалната опасност от одържавяване на тролейбусите. Заведено е дело против нашата фирма от г-н Батаклиев и тролейбусите са запорирани в пристанището. В условията на тези обстоятелства да се иска да си му ги докараме до Пловдив е меко казано Гавра, както с обществото, така и с институциите, които е ангажирал в този процес.

Не прави чест, от висотата на общественото положение, което му е гласувано, да демонстрира такова медийно поведение, опитвайки се системно да манипулира и деизнформира обществото по въпроси, свързани с хода и състоянието на сделката ни. "Си Импекс - България" ООД разполага с неопровержими доказателства за всички твърдения и позиции, които описва и заема с настоящото отворено писмо!"



Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво ли се случва с тези тролеи? Дали НАП ги е продал или дал за старо желязо? Кой знае?
+1
 
 
Дали истината не е някъде по средата, между двете спорещи фирми? Тролеите са закупени от Канада за по 2800 долара бройката, а за колко ли се опитват да ги продадат. Ако разкрият малко данни относно сделката, може да се изясни кой крив и кой прав.
+1
 
 
Та това същото прасе рие не само тук става ясно от горното писмо , та зело да рие и в Канада! Кой знае какви тъпотии е ръсил и там? Тоя наглец няма да спре да се излага!
+2
 
 
За момент си представих как прасето Батаклиев чете нашия форум. Ще моля авторите на епиграмата да ми простят за плагиата, но не мога да се въздържа. Та за прасето Батаклиев: Зачело се веднъж едно прасе в едно есе. Каква поука се съдържа тука? Да колим всичките прасета, които не разбират от есета!
+1
 
 
Батаклиев + Христолов = икономически колапс за Пловдив
+2
 
 
Кмете, махай го това говедо Батаклиев! Не се излагай! Този тиквеник вече се съди с всички, които са му пускали гювеч - Никленов, Беляшки, Община Пловдив...да продължавам ли? Да не говорим и за това, че шофьорите и кондукторите му работят за насъщния си къшей хляб с проблеми в сроковете на плащане на заплатите! Спри конкурса, кмете! Мястото на този е в затвора!
+2
 
 
И като добави човек към историята факта, че Батаклиев пак ще вземе линии от транспортната мрежа на Пловдив на концесия, тъй като пловдивската управа беше предостатъчно глупава, за да изгони всички останали кандидати, и да остави само мръсния комунист и "Хеброс бус", нека пием до припадък дружно за запазването на статуквото! Не ми е за новите автобуси, тролейбуси и т.н. - това в крайна сметка е обществен транспорт и идеята му не е да е хипер луксозен. Това, което изключително много ме дразни е, че едни от основните обществени пера в Пловдив са в ръцете на корумпирани и корумпиращи олигофрени, които не могат сами да си завържат връзките на обувките без протекция от червения кораб-майка. Мечтая си за деня, в който Баташки, Батаклиев, Гергов и всякакви други високопланински джентълмени ще бъдат изместени от млади, амбициозни и интелигентни пловдивчани, които са постигнали всичко благодарение на собствената си кадърност и хъс, а не подбутването от страна на тези, дето вече прекалено много десетилетия имат влияние не само в Пловдив, но и в цялата страна. Да пием и за това!
+5
 
 
Поради перфектното управление на батака,моля да му се дадът възможно най-много автобусни линии при следващия конкурс! Специални поздрави и за бат Славей,че без проблемно търпи въпросния батак и игнорира всякакви въпроси свързани с него и отстраняването му.Продължете да възраждате в същия дух.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: