ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оправят фасона на Централния площад, но догодина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:50 / 07.04.2010Коментари (19)5866
© Plovdiv24.bg
Обновлението на Централния площад и ул. "Райко Даскалов" се подреди в класацията на кметските приоритети.

"Догодина се заемаме и с техния ремонт. Ще предвидим необходимите средства в бюджета", увери Славчо Атанасов нетърпеливите читатели на Plovdiv24.bg, които час по-скоро искат достойно лице и за своя площад, освен за вътрешнокварталните улици, за които ще идат 30 милиона лева от новия заем.

По-паметливите помнят как още през лятото на 2007 г. бившият кмет Иван Чомаков обяви, че 2,3 млн. лв. са вече заложени в тогавашния бюджет за реконструкция на "Централен", от 50-милионния заем пак от онова време пък щяха да се заделят пари за довършването на реконструкцията на пловдивското "стъргало" от Джумаята през цялата ул. "Райко Даскалов". Засега реализацията си остава между отсечката от Централна поща до Джумаята с прилежащите територии.

Твърде оспорвана и критикувана в началото, пловдивчани вече свикнаха с новата настилка по Главната - нищо, че блокчетата и паветата са цветни и турски. Най-недолюбени се оказаха идеите на арх. Димитър Драгнев за наземното осветление, което набързо бе демонтирано. Въпреки категоричността на общественото мнение след направеното допитване, все още си е на мястото "осмото чудо" на Главната, наречено от автора
© Plovdiv24.bg
му "Флейтата на Орфей", а от многобройните читатели на Plovdiv24.bg - "Рендето".

"Кога ще станат и Централният площад, и "Райко Даскалов". Скоро се прибирам в Пловдив завинаги, дали ще са сбъднати дадените някога обещания?" - попита за пореден път настойчив задокеански читател на Plovdiv24.bg.

"Позакърпихме напоследък малко дупките по площада, но не е това, което ми се иска. Степенувам проблемите според тяхната сложност и важност. В момента малките ни улици са в по-тежко състояние. Площадът също е проблемен, но може да почака още година", смята Славчо Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 40
21.03.2023 »
23.09.2013 »
03.07.2013 »
25.11.2011 »
24.11.2011 »
24.11.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чомаков е най-гнусния, жалък и нагъл крадец, домогнал се до кметския стол в цялата история на Пловдив! Къде е сега?! Защо не му се търси отговорност и сметка? Заедно с Емилия Божкова изс*аха такива ла*на навсякъде из града ни, откраднаха огромни суми, а сега ние трябва да взимаме нови заеми, с които да им чистим ла*ната! А СлаФчо се ослушва...
+2
 
 
хахахаха така е. Даже и съм се чудил какво е това нещо...Сега разбирам ,че е флейтата на Орфей.
+6
 
 
Рендето на вторични суровини, але але але....
+7
 
 
Доста болна фантазия трябва да имаш ,за да оприличиш това "ренде" с "Флейтата на Орфей". Повече клони към душ-кабина.
+7
 
 
Рендето е голяма простотия! Трябва да се махне!
+7
 
 
Турските цветни блокчета, които са наредени изключително криво и некадърно на най-представителната пловдивска улица, са евтини и грозни. В Истанбул такива използват за павиране на някой паркинг или за задния двор на някоя фабрика. Флейтата на Орфей, по популярна като Рендето, която ни струваше 100 хиляди лева, е само пикантна подробност във всеобщата некадърност, алчност и глупост.
+4
 
 
Човек малко по малко свиква и с грозотата и с глупостта, става част от тях. Няма как да не свикнеш поне малко с вече свършена работа нито пък с ежесекундна, натрапена, законна глупост. Навремето Главчо Атанасов спря скандалния ремонт на Главната и всички текущи ремонти не за друго, а защото фирмата изпълнител се беше "отчела" не на него, а на предния кмет. Оттогава бръмбарите в главата му така се пренаредиха, че приоритет стана демонстративния евтин популизъм, съчетан с някакви лични и партийни интереси. Последният му много натрапчив "приоритет" е 30 милионния заем и с най-голям потенциал за преки и косвени вреди, както и пропуснати ползи. Само един бегъл поглед на картата за ремонтите на малките улички показва, че ще бъдат асфалтирани не 300 както твърди Главчо Атанасов, а около 30 улици. Поне една трета от тях не се нуждаят от ремонт, най-вече тези в Тракия. Но явно Великата Френска Обследваща Машина в съчетание с Невероятния Общински Капацитет на главчовите "специалисти" се напънали и родили това голямо НИЩО, което ще плащаме двойно и тройно в следващите години.
+4
 
 
ако ще китайски да са поне да изглежда хубаво
+3
 
 
Тази пародия на паметник на последната снимка излгежда като протекъл писоар. Много допринася затова, Главната да прилича на кенеф....
+3
 
 
ами да я направят тая главна най-после поне еднакви да са паветава не че ми харесват ама да се дават пари за нещо направено което е в добро състояние си е глупост при положение че по улиците ни заеят кратери
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: